Dåbsgaver

dåbsgaver

Lige her nedenfor finder du de bedste ideer til dåbsgaver, og længere nede på siden kan du læse mere om hvordan man finder den perfekte dåbsgave.

Alle dåbsgaver:

legetøj som dåbsgave

Legetøj

Man går aldrig galt i byen med legetøj som barnedåbsgave - man kan altid bruge mere af det, og det er altid en gave der ikke skal byttes.

Hvis du klikker på knappen nedenfor kommer du til en oversigt over legetøj der kunne være særligt godt at give i barnedåbsgave.

Fra: 55 kr.​

Smykker

Det er meget populært at give smykker til barnedåben - det er ikke noget barnet kan bruge lige nu og her, men noget der kan følge en resten af livet.

Særligt kors er den oplagte gave når nu det er en dåb, men også andre motiver som f.eks. hjerter er meget udbredt at give.

Fra: 145 kr.​

smykker til barnedåb
bodystocking

Bodystockings

Bodystockings har man altid brug for som forælder, og det kan være en meget kærkommen gave til barnedåben, især hvis det er en der er lidt lækker,  og måske lidt bedre kvalitet end man selv ville købe.

Små børn vokser hurtigt, så sørg for ikke at købe den størrelsen barnet bruger nu, men den som den skal til at bruge.

Fra: 179 kr.​

Børnebibel

En anden klassiker som barnedåbsgave er en børnebibel. Det er igen en gave der ikke kan bruges lige nu, men en der skaber glæde på den lange bane.

Der er mange Bibler at vælge imellem, og du kan enten vælge en barnet kan bruge når det er lidt større, eller en af udgaverne til babyer som kan bruges når barnet er 1-2 år. 

Fra: 99 kr.​

børnebibel
sutteklud

En sutteklud

Hvis du vil give en dåbsgave der går lige i hjertet, så skal du give en sutteklud.

Børn elsker sutteklude, og du kan være heldig at du kommer til at give en gave der er sammen med barnet non-stop de næste 4 år.

Fra: 50 kr.​

Babyservice

Her kan du give en dåbsgave som både forældre og barn får brug for kort tid efter dåben.

Her skal barnet nemlig snart lære at spise selv, og så har man brug for masser af bestik som barnet selv kan holde på - hellere for meget end for lidt.

Fra: 19 kr.​

babybestik
lamaze

Lamaze rangler og legetøj

Der er ét mærke der er i rigtig høj kurs hos babyer og små børn for tiden, og det er Lamaze.

De laver rangler og legetøj, og det er både farvestrålende så det er sjovt for barnet, med forskellig tekstur så de udvikler følesansen og i rigtig god kvalitet.

Fra: 99 kr.​

Aktivitetstæppe

Har forældrene det ikke allerede i forvejen kan et aktivitetstæppe være en oplagt gaveidé, især hvis barnedåben holdes relativt tidligt efter fødslen.

Man har mest glæde af aktivitetstæppet fra man er ca. 3 til 18 måneder, men i den periode er det også virkelig fantastisk for barnet.

Fra: 689 kr.​

barselsgave aktivitetstæppe
sparebøsse til dåben

Sparebøsse

En anden klassisk barnedåbsgave er sparebøssen. En perfekt gave til den store dag hvor babyen helt sikkert får en masse penge som skal opbevares et sted.

Samtidig er det en gave der kan bruges i mange år da barnet selv kan begynde at bruge sparebøssen når det bliver større - nogle sparebøsser følger faktisk med hele livet.

Fra: 225 kr.​

En Uro

Uroer er bare søde, og endnu en ting man ikke kan få for mange af - det gør dem til den perfekter barnedåbsgave.

Køb en uro med et bestemt motiv som du selv er glad for, eller se om du kan finde én der bare er rigtig sød og spændende for baby at kigge på.

Fra: 87 kr.​

en uro til barnedåben
flag

Fødselsdagsflag

En anden meget klassisk dåbsgave er flaget som kan stå på spisebordet til fødselsdagen resten af dåbsbarnets liv.

Man kan få flagene i flere størrelser, og det er en god måde at give en gave som vil blive brugt mange år frem, og hvor man kan give for lidt mere end til en fødselsdag.​

Fra: 325 kr.​

Hagesmække

Man kan ikke få for mange hagesmække, og leder du efter en nem (og ikke alt for dyr) dåbsgave så er hagesmække en rigtig god løsning.

Se om du enten kan finde en med et lidt sjovt eller sødt motiv, og ellers gerne en der er lidt lækker i det så det ikke føles som om du har været i det nærmeste supermarked og købe gaven.

Fra: 11 kr.​

hagesmæk

Bamser

Uanset om det er en dåbsgave, barselsgave eller en bare-fordi-gave er bamser et stensikkert hit.

Både drenge og piger elsker bamser - køb evt. en bamse fra nogle af DRs kendte børneprogrammer (måske Kaj og Andrea eller Bamse og Kylling) eller en anden sød bamse.

Fra: 49 kr.​

bamser er en god dåbsgave

Sansegynge

Til dåb må man gerne give en gave der er lidt større end til fødselsdag, og her kan en sansegynge være den helt perfekte dåbsgave.

Gyngen er god til at udvikle barnets motorik og bare til at have det rigtig rigtig sjovt på - både i tiden omkring dåben, men også i flere år efter.

Fra: 555 kr.​

sansegynge

Hvad er en perfekt barnedåbsgave overhovedet?

Man kan i sandhed se at man ikke er teenager længere, når ens venner begynder at smide billeder op af deres førstefødte på de sociale medier. Man er naturligvis enormt glad på sine venners vegne og glæder sig selvfølgelig til at møde den lille ny. Men glæden bliver langsomt erstattet med nerver, jo tættere man kommer på den vanvittigt vigtige begivenhed; barnedåben.

Når et barn bliver døbt er det en stor begivenhed for den nyligt forstørrelse familie. Men jo nærmere man er forældrene, jo mere pres er der for at finde den perfekte dåbsgave. Hvis det er første gang man er til barnedåb og på egen hånd med at anskaffe en dåbsgave, er det kun naturligt at man er i vildrede. Men der findes heldigvis en opskrift, så man kan garanteres ikke at gå helt galt i byen.

Opskriften der aldrig rammer ved siden af

Der er sikkert rigtigt mange af dine venner og veninder, der ligger inde med en eller anden gave de fik i barnedåbsgave. Det kan endda være du selv ejer en. Men det er sjældent at folk ejer mere en én gave fra da de blev døbt og det er sjældent kæmpe saml-selv-legesæt der har holdt helt fra dåben.

Altså er ét af elementerne i den perfekte dåbsgave, at den er langtidsholdbar. Det er et klart mål at den gave man selv giver den nyfødte, er den der bliver taget med videre i livet og muligvis endda bliver et arvestykke. Men så er det ikke nok at gaven kan holde sig længe, vigtigt som det er. Gaven skal også have et element af nostalgi. Eksempelvis er det populært med en lille charmerende bamse, der måske er viklet ind i et bånd med den nyfødtes initialer. På denne måde er gaven både sjov for den nyfødte at få, men også charmerende nok til at tage med sig gennem livet.

Hvilket viderebringer os til det næste element i enhver god dåbsgave: størrelsen. Det er essentielt at en dåbsgave ikke er et kæmpe monstrum. Der er ikke meget nostalgi i at kigge tilbage på sin barnedåbsgave, der bestod i en kæmpe kravlegård, som ens far skulle bruge hele søndagen på at samle. En lille personlig ting er meget bedre. Det kan derfor også være en mulighed at købe den nyfødte et lille smykke i guld eller sølv. Denne dåbsgave kan naturligvis ikke benyttes af den nyfødte med det samme, men bliver uden tvivl enormt betydningsfuld når han eller hun bliver ældre.

Det er også en mulighed at få smykket indgraveret med barnets initialer samt muligvis en fødsels- eller dåbsdato. Denne gave rammer helt sikkert plet, hvis det er nostalgieffekten man går efter. Hvordan man vil gribe en dåbsgave an, er naturligvis op til en selv. Men mist ikke modet, hvis du beslutter hvilken effekt dåbsgaven skal have, er der overraskende mange muligheder på internettet.

Flere ideer til dåbsgaver

Hvis du gerne vil have flere dåbsgave ideer så prøv at se nedenstående videoer - de er fulde af gode ideer