Mælkebøtteblomster

3 år siden
8 kommentarer

Mælkebøtteblomsterne er rigtigt gode lige nu. Faktisk er alt på planten spiseligt. Selv roden, der har mange bitterstoffer.
For år tilbage helbredte jeg en mangeårig høfeber ved at drikke 1 liter mælkebøttethe i 3 måneder inden sæsonen for græspollen. Det styrkede leveren så meget den selv kunne finde ud af at producere antihistaminer igen.

Kommentarer

 1. Thorkil Degn Johansson

  Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

  Lis, jeg har også været ude og høste mælkebøtteblomster i dag. Margot truede med at gå over hele den vilde urtehave uden om højbedene med plæneklipperen, den elektrisk voldsomme. Jeg tryglede og bad for de vilde urters liv, men Margot er hård som en sten. Skal det se nysseligt ud skal det se nysseligt ud og så må man jo slå sin plæne. Åh hvad, sagde jeg, gør det noget om jeg lige klipper alle mælkebøtteblomsterne først, så de kan tørres og bruges til vinter som god smagstilsætning? Det havde hun det okay med og det var så hvad jeg gjorde, så man kan se dem her ligge og tørre ind, at de bedst kan bruges senere også.

 2. Lis Klein

  Lis Klein, 3 år siden

  Jeg har nu været ude og hente mælkebøtteblomster og glæder mig til om 4 dage til de er tørret færdig.

 3. Thorkil Degn Johansson

  Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

  Natasja, det er da godt, du i det mindste har nogle gode venner, der har have, hvor du kan få lov til at høste af de dejlige krudturter. Måske nogle af dem ligefrem glæder sig over, du hjælper dem lidt på denne måde?

 4. Thorkil Degn Johansson

  Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

  Natasja. Hvad i alverden mener du med at sige, du ingen adgang har til rene, vilde urter i din nærmeste omegn? Dine venners have er vel også tæt på dig? Mig bekendt lader vor Herre mælkebøtten skyde frem overalt lige nu, selv om nogen synes det er fandens og kalder dem for ukrudt.

 5. natasja, 3 år siden

  Tak Thorkil! Har altid brugt det selv, men bor nu i en by uden adgang til rene planter. Sidst har plyndret min vens have for ukrudt. Vil absolut bruge din tip, når jeg får fat i blomster.

 6. Thorkil Degn Johansson

  Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

  Mælkebøtteblomster tørrer helt ind i løbet af en tre-fire døgn i en solbeskinnet vindueskarm. Her ses 26 af blomsterne tørret ind til at være knastørt. Tanken var at fremstille et mælkebøtteblomstersalt.

 7. Thorkil Degn Johansson

  Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

  De 26 tørrede mælkebøtteblomster blev malet i morter sammen med 4 store spsk meget groft, uraffineret atlanterhavssalt.

 8. Thorkil Degn Johansson

  Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

  Det færdigt fremstillede salt af mælkebøtteblomster på glas. Så kan det bruges selv til vinter, hvor der ingen friske mælkebøtter er. Forøvrigt forhandler Nakkelund på fyn økologisk mælkebøttesaft, de selv udvinder af mælkebøtterne fra deres mark. Se: http://www.maelkebottesaft.dk/

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Tips og tricks

Prøv også

 • Blæretang i hjemmebagt knækbrød
 • Svinenakke med rug og syltede rødløg
 • Sildemad med ristet søl og vingetang
 • Ærtemos med hasselnødder
 • Frugtboller med tørrede bær og pære
 • rabarbersaft