Ny Nordisk Hverdagsmad
Æggekage med ristede svampe

Oprettet 28. February 2011
1 kommentar
2 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Jonas Astrup
Jonas Astrup

Meyers Madhus, OPUS
Æggekage med ristede svampe

Gem omtrent halvdelen til næste dags frokost.

Ingredienser

Du skal bruge:

200 g kantareller
300 g kartofler
10 g smør (til stegning)
2 nye løg
1 fed hvidløg
1 tsk. fennikelfrø

4 æg
4 dl letmælk
salt og peber

½ bundt purløg
100 g syltede rødbeder
2 tsk. sennep
2 skiver rugbrød

Fremgangsmåde

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 160 grader, og klargør svampene, helst uden at skylle dem.

Pisk æg og letmælk sammen, og krydr med salt og peber.

Skræl og vask kartoflerne, og skær dem i terninger a ca. 1 cm. Smelt smørret på en pande med ovnfast håndtag, og når det bruser op, kom svampene på, og steg dem gyldne i smørret. Kom kartoflerne på panden. Pil og hak løg og hvidløg fint, og kom også dem på panden. Tilsæt fennikelfrøene, og lad det hele stege i 5-10 minutter, til kartoflerne har en let gylden overflade, tag så panden af blusset. Krydr med salt og peber.

Hæld æggemassen over de gyldne grøntsager i panden. Sæt panden i ovnen ved 160 grader, og bag æggekagen færdig i 12-15 minutter. Hvis din pande ikke har ovnfast håndtag, eller der ikke er plads til den i ovnen, så kom æggemassen og de stegte grøntsager i et ovnfast fad eller en bradepande. Fordi fadet er koldt, når du sætter det i ovnen, kan det tage lidt længere tid, før æggekagen er færdig.

Spisetid: Snit eller klip purløg over den varme friskbagte æggekage, og servér den med syltede rødbeder, sennep og rugbrød til.

Antal personer

4

Kommentarer

  1. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Jonas. Alene billedet, endda uden at have læst din ihærdige opskrift, gør mig meget lækkersulten. Det er pudsigt så fedt det er at spise mad med øjnene! Fem stjerner værd. Også selv om der ingen tang er med. Det lærer du nok engang tror jeg på.

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Aftensmad (187)

Tips og tricks

Prøv også

  • Grønne asparges med ramsløgdressing
  • Jordbær
  • spelt asparges og skvadderkål
  • Pærekage med rugrasp
  • Brunkål med skiver af oksesteg fra marsk
  • Kernemælksrand med hyldeblomst og hindbær