Ny Nordisk Hverdagsmad
Andelår i bouillon med stegte svampe og perlebyg

Oprettet 22. October 2010
1 kommentar
0 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Jonas Astrup
Jonas Astrup

Meyers Madhus, OPUS
Andelår i bouillon med stegte svampe og perlebyg

Simrende efterårsret med årtidens svampe.

Ingredienser

Du skal bruge:

2 hele andelår (ca. 100 g per stk.)
1 dl koldpresset æblemost
4 dl hønsebouillon (kan erstattes af vand)
100 g perlebyg
1 løg
1 fed hvidløg
¼ savojkål, ca. 200 g
1 spsk koldpresset rapsolie
200 g svampe (alle svampe er anvendelige)
2 spsk. æbleeddike
salt og peber


Tilbehør
½ bundt bredbladet persille
revet peberrod (efter smag, ca. 1-2 spsk.)

2 skiver groft brød

Fremgangsmåde

Sådan gør du:

Klargør alle grøntsagerne.

Bouillon: Læg andelårene i en stor gryde med skindsiden nedad, og steg dem gyldne på begge sider. Tilsæt most og bouillon, læg låg på gryden, og lad lårene simre i ca. 1 time.

Gør svampene klar imens: Snit løg og hvidløg fint. Skær kålen i ½ cm tykke strimler, og skær svampene i halve. Sæt en stor pande over, og lad den blive godt varm. Tilsæt olie og svampe, og rist svampene gyldne. Tilsæt løg, kål og derefter eddike. Lad det koge, til det meste af væden er fordampet, og tag så panden af varmen.

Efter en time: Kom perlebyggen i gryden med andelår og bouillon, og lad det hele simre i ca. 20 minutter mere, til perlebyggen er mør. Smag suppen til med salt og peber, og tilsæt derefter svampene.

Spisetid: Pluk bladene af persillen, og hak dem. Sæt gryden på bordet, og drys persille og riv peberrod over retten efter behag. Spis retten med brød til.

Tilberedningstid

90 min.

Antal personer

2

Kommentarer

  1. Peter Bundgaard Kristensen, 4 år siden

    Skøn efterårsret. Vi fik den med kantareller. Peberroden må man ikke snyde sig selv for. Den giver retten et skønt pift og frigiver så mange smagsnuancer. God appetit.

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Aftensmad (187)

Tips og tricks

Prøv også

  • Boller med sukkertang
  • Ny Nordisk Coleslaw
  • Spejlæg med salt af savtang, kvanfrø og sortsalt
  • Havørred med agurk og rygeost
  • Krebinetter med nye grøntsager i peberrodscreme
  • Søl på rugbrød med bruchetta og peberrod