Ny Nordisk Hverdagsmad
Bagt torsk med selleriremoulade

Oprettet 24. September 2010
0 kommentarer
0 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Jonas Astrup
Jonas Astrup

Meyers Madhus, OPUS
Bagt torsk med selleriremoulade

Ukompliceret og velsmagende torske-ret.

Ingredienser

Du skal bruge:

Tilbehør
500 g kartofler (gem 200 g til frokost næste dag: se "Torsk og rygeost på ristet rugbrød")
1 tsk. salt

Selleriremoulade
100 g knoldselleri
1 spsk. sennep
1 spsk. skyr 0,1%
2 spsk. majo
salt og peber

Dressing
1 tsk. sennep
1 tsk. æbleeddike
1 tsk. koldpresset rapsolie
1 hjertesalat

Torsk
500 g torskefilet med skind, uden ben (gem 100 g bagt torsk til forret næste dag: se "Torsk og rygeost på ristet rugbrød")
1 tsk. koldpresset rapsolie
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
peber

Fremgangsmåde

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 120 grader.

Kartofler: Skræl eller skrub kartoflerne rene, og kog dem i 10 minutter i saltet vand. Tag gryden af blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet, til de er møre. Hæld vandet fra, og hold kartoflerne lune i gryden under låg.

Selleriremoulade: Skræl knoldselleri, og skær den i 2-3 cm lange, ultratynde strimler. Riv evt. sellerien på et groft rivejern, hvis det er for besværligt at skære den med en kniv. Bland knoldsellerien med de øvrige remoulade-ingredienser.

Dressing: Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og peber. Skyl salaten, og pluk den i blade, og vend så bladene godt rundt i dressingen. Dressingen med salatbladene skal vendes sammen med kartoflerne til sidst.

Torsk: Skær torskefileten i 3 lige store stykker. Kom bagepapir på en bageplade, og smør det med rapsolie. Drys kødsiden af fiskestykkerne med salt, sukker og peber, og læg dem på papiret med skindsiden opad. Bag torsken i en forvarmet ovn ved 120 grader i 20 min. Husk at gemme det ene stykke torsk til forretten dagen efter.

Spisetid: Vend de varme kartofler sammen med hjertesalat og dressing. Sæt dem på bordet sammen med selleriremouladen og den bagte torsk. Servér retten med brød til.

Tilberedningstid

45-60 min.

Antal personer

2

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Aftensmad (187)

Tips og tricks

Prøv også

  • Græskarsuppe med ristede græskarkerner
  • Røget laks med radiser, brøndkarse og brød med rygeost
  • Sprængt kalveculotte med rødbedesalat
  • Rå søl tang sammen med ostebolle
  • Råsyltet Ishavstang på Fenalår
  • Kippers på fedtsmurt rugbrød med friteret, krydret blomkålstang