Ny Nordisk Hverdagsmad
Bagte rødbeder med rygeostdressing

Oprettet 15. October 2010
0 kommentarer
0 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Jonas Astrup
Jonas Astrup

Meyers Madhus, OPUS
Bagte rødbeder med rygeostdressing

Fremragende alene som salat, eller som rest til koldt kød eller fisk.

Ingredienser

Du skal bruge:

Rødbeder:
300 g rødbeder
50 g hasselnøddekerner
2 skiver groft brød
1 tsk. koldpresset rapsolie
1 tsk. æblecidereddike
1 spsk. honning
salt og peber

Dressing:
1 spsk. rygeost 45%
4 spsk. letmælk
1 lille bundt kørvel

Fremgangsmåde

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 150 grader.

Skræl rødbederne, og skær dem i terninger a 1 cm. Hak hasselnødderne groft, og skær brødet i grove terninger. Vend så rødbeder, nødder og brød i rapsolie, eddike, honning, salt og peber, og fordel det hele på en bageplade. Bag ved 150 grader i 20 min.

Dressing: Rør rygeost, mælk, salt og peber sammen til en dressing, og dryp den over rødbederne, når de er bagte.

Spisetid: Skyl og tør kørvelen. Nip de groveste stilke af, og hak resten. Drys den hakkede kørvel over retten.

Tilberedningstid

30-45 min.

Antal personer

2

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Forret (55)

Tips og tricks

Prøv også

  • Honningyoghurt med kandiserede blomsterblade.
  • Æggekage med purpurhinde, søsalat og søl.
  • Boller med sukkertang
  • Frisk kulmule med nye kartofler, spidskål og vilde urter
  • Rejer
  • Svinenakke  med rug og syltede rødløg