Ny Nordisk Hverdagsmad
Bakskuld med blomkålssalat

Oprettet 5. March 2012
3 kommentarer
0 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Bakskuld med blomkålssalat

Bakskuld er røgtørrede isinger. Det er en sydvestjysk tradition. Som noget nyt kan de nu også købes her på østkysten af Jylland ved mobil fiskehandler. Blomkålssalaten er pudsig. Man kan overhovedet ikke smage, det er rå blomkål. Det er en virkning af de brugte tangingredienser, der har smagsforandrende effekter.

Ingredienser

2 bakskuld
½ dl rapsolie
1 lille spsk hjemmelavet Fingertangsgastrik
½ tsk tørrede kvanfrø af egen avl
1 lille tsk savtangssalt jævnfør egen opskrift på det
Så meget timian som der kan ligge mellem spidserne af pege- og tommelfinger
1/4 miniblomkål
et lille nordisk æble
½ rød peber
2 spsk klippet brøndkarse

Fremgangsmåde

Bakskulden fik 30 minutter i ovn ved 100 grader. Derefter klippede Margot finnerne af dem, flåede skinnet af og pillede kødet af benene. (Mærk dog alligevel efter i munden om der eventuelt er ben i kødet. Nogle af dem er kraftige og djævelske at få ned i halsen ;-))
Jeg opløste fingertangsgastrikken i olien ved at lave cirkulerende bevægelser med det i luften.
Kvanfrøene, savtangssaltet og timian knuste jeg til pulver i stenmorteren og tilsatte det til dressingen ved hjælp af en bagepensel. Blandes sammen med tilpas mange cirkulerende bevægelser ind til dressingen er helt sort at se på.
Grønsagerne gjorde jeg i stand og skar dem til småstykker med kokkekniven. Dressingen blev rørt godt op i salaten. Til sidst dryssede jeg brøndkarsen ud over.

Tilberedningstid

35 minutter

Antal personer

2

Kommentarer

  1. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 2 år siden

    Ingredienserne til salaten. Jeg nøjes med det ½ af det blomkål der er at se. Margot bruger resten mens hun har ferie :-)

  2. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 2 år siden

    Ingredienserne til dressingen.

  3. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 2 år siden

    Bakskulden som de så ud efter at være kommet ud af ovnen.

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Aftensmad (187)

Tips og tricks

Prøv også

  • Medister med sennepssovs og grønkålssalsa
  • Pære-solbærkage
  • Spejlæg med rødkål og vilde urter
  • Braiseret svineskank med rug og kold grønærtemos
  • Bornholmersalat
  • Purpurhindepasta på ostemad med pynt af blomskålstang