Ny Nordisk Hverdagsmad
Boller

Oprettet 26. August 2010
4 kommentarer
7 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Dorthe C Jensen

Opskriften er udviklet i forbindelse med Holstebro Åben 2010 og er sammensat med udgangspunkt i Ny nordisk
Hverdagsmad

Ingredienser

6 dl vand
50 g gær
½ dl raspolie
150 g tørret frugt (tranebær eller blåbær)
100 g hakkede hasselnødder
15 g salt
1 spsk honning
250 g reven gulerod
250 g reven kartoffel
250 g speltkerner
300 g fuldkornsmel
500-600 g hvedemel

Fremgangsmåde

Speltkerner koges i halvdelen af vandet og afkøles. Gæren udrøres i resten af vandet. Kartofler og gulerødder skrælles og rives. Alle ingredienser æltes sammen til en dej. Deles i 30 stykker og trilles til boller, sættes på plade, pensles med vand, hæves ca 3/4 time og bages ved 160 grader i ca. 20 min.

Tilberedningstid

ca 1 time

Antal personer

30 boller

Kommentarer

  1. Birgitte Pedersen, 2 år siden

    er det muligt at komme mindre gær i og lade dem langtidshæve?

  2. Birgitte Pedersen, 2 år siden

    jeg synes hele ideen med dettte koncept er interessant og vil gerne følge ideerne

  3. Lasse Valentini Jensen

    Lasse Valentini Jensen, 3 år siden

    Jeg gætter på at man fint kan erstatte speltkærnerne med knækkede hvedekerner, eller de fleste andre kerner (disse ville jeg dog ikke koge).Man kan formentlig også helt undlade kerner, men det ville næsten være synd.

  4. Tobias Lyster Kjøller, 3 år siden

    Ville det være muligt at udelade spelt kerner? Eller hvad kan man erstatte dem med?

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Bagværk (16)

Tips og tricks

Prøv også

  • Gulerodsgratin med dildfrø
  • Svinekoteletter med hvedekerner og havtorn
  • Vildtfanget havørred, graved som tartar.
  • Rødkålssalat med Enokisvampe, flæsk og multikærnebrød
  • Pakker med kuller og krydderurtedressing
  • Klørtang boller