Ny Nordisk Hverdagsmad
Braiseret lammeskank med abrikos, charlotteløg og perlebyg serveret med bagte tomater i gedeost.

Oprettet 4. May 2011
1 kommentar
1 medlem har bedømt denne opskrift.
Jeppe Mühlhausen

Hotel Alexandra

En forårsret der smager af sydeuropa

Ingredienser

4 lammeskanke
10 charlotteløg
1 bdt. basilikum
5 dl hvidvin
20 cherryomaer på stilk
150 g frisk gedeost
250 g perlebyg
1 dl piskefløde
1 dl olivenolie

Fremgangsmåde

Perlebyg sættes i blød i 8 timer i rigeligt vand.

Skanke brunes i lille bradepande i ovnen ved 250 gr. i 15 min. Sæt ovnen ned på 160 gr. og kom hvidvin, hakk. abrikoser og skrællet, kvardrerede løg, salt og peber i. lukkes tæt til med sølvpapir og braiseres i ovnen i 2 timer.

Tag bradepanden ud skum det meste af fedtet fra og hæld fond, løg og abrikos over perlebygen som koges møre. Kom evt. lidt vand ved. Smages til med salt og peber.

Tomter fordeles med stilk i 4 cocotter. Ost og fløde røres sammen med lidt salt og peber. Massen hældes over tomaterne, bages i ovnen i 40 min. ved. 160 gr.

Skanken anrettes på en tallerken sammen med perlebyg. Drysses med hakket basilikum og tomaterne serveres i cocotterne ved siden af.

Tilberedningstid

1 time

Antal personer

4

Kommentarer

  1. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Som hverdagsmad på et hotel her i norden for en travl hoteldirektør er dette garanteret sublimt. Hvordan synes du selv det passer ind i ideerne for ny, nordisk hverdagsmad? Jeg tror ærligt talt ikke på, du, så travl som du er, har haft tid til at nærlæse, hvad tanken om ny, nordisk hverdagsmad indebærer. Hvor er dine vilde urter i store mængder fra land og hav? Du har god perlebyg med og gedeost og piskefløde kúnne også godt være dansk, selv om du kalder det italiensk, a lá det smager af sydeuropa. Hvad med at tage dig en ferie og så læse ind i, hvad det nye koncept, ny nordisk hverdagsmad går ud på? Da kan du garanteret stille op med opskrifter, der er mere end 5 stjerner værd! Det er slet ikke så svært.

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Aftensmad (187)

Tips og tricks

Prøv også

  • Spejlæg med sukkertang o.a. vilde urter
  • Ishavstang med æg og purløgsblomster
  • Blomkålsskiver med krydderurter og torsk
  • Boller med tørret purpurhinde
  • Chokoladeglasserede jordbær med tørret, ristet dansk søl
  • Kylling med korn