Ny Nordisk Hverdagsmad
Flækærtemos og andekråser med syltede løg

Oprettet 3. November 2010
1 kommentar
0 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Jonas Astrup
Jonas Astrup

Meyers Madhus, OPUS
Flækærtemos og andekråser med syltede løg

Nem og alternativ forret.

Ingredienser

Du skal bruge:

Flækærtemos
60 g flækærter
½ fed hvidløg
½ æble (kernehus fjernet)
3 spsk. koldpresset rapsolie
1 tsk. æbleeddike
salt og peber

Syltede løg
1 rødløg
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. sukker

4 confiterede andekråser
2 skiver groft brød

Fremgangsmåde

Sådan gør du:

Mos: Læg flækærterne i blød i koldt vand – gerne dagen i forvejen. Sæt flækærterne over i rigeligt vand, og kog dem i ca. 30 minutter, til de er møre. Sigt vandet fra, og blend ærterne i en foodprocessor med hvidløg, æble, rapsolie, eddike, salt og peber. Tilsæt lidt vand, hvis mosen er for tør.

Syltede løg: Skræl løget, og skær det i strimler. Kom løg, eddike og sukker i en gryde og lad det koge i 1 minut. Tag gryden af blusset, og lad de syltede løg køle af.

Andekråser: Halvér andekråserne, og steg dem på en pande i det fedt, der hænger ved dem, i ca. 30 sekunder på hver side. Krydr dem godt med salt og peber.

Spisetid: Servér det grove brød med flækærtemos, andekråser og syltede løg.

Tilberedningstid

40 min.

Antal personer

2

Kommentarer

  1. Peter Bundgaard Kristensen, 4 år siden

    Skøn skøn kombination og smagssammensætning. Kan virkelig anbefales. Vi fik både løgene og mosen afkølede, og det smagte perfekt til de sprøde andekråser.

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Forret (55)

Tips og tricks

Prøv også

  • Svinekoteletter med hvedekerner og havtorn
  • Grønne asparges med ramsløgdressing
  • Lammefrikadeller med stuvet hvidkål
  • Kål på den bløde måde
  • Røget makrel med ristet sukkertang og kartoffel/brændenældesalat med purløgsblomster og ramsløgskapers
  • Salat med varmrøget fisk