Ny Nordisk Hverdagsmad
Grøn kartoffelmos

Oprettet 28. May 2011
4 kommentarer
3 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Dorte Stiboldt
Dorte Stiboldt

www.weedtoeat.dk
Grøn kartoffelmos

Kartoffelmos med brændenælder.

Ingredienser

1½ kg. kartofler
2 spsk. smør
1 dl. mælk
½-1 dl. kartoffelvand
2 store håndfulde brændenældetopskud
Salt og peber

Fremgangsmåde

Skræl og kog kartoflerne. Og de må gerne være "gamle". Kom de vaskede topskud brændenælder i kogevandet 2-3 minutter før kartoflerne er færdige.
Blendt kartofter med lidt kogevand, mælk, smør, salt og godt med peber. Nyd denne forrygende mos enten som "ret" i sig selv, eller som tilbehør.

Gem endelig rester af kartoffelmosen. Kan sagtens genbruges.

Tilberedningstid

½ time.

Antal personer

4

Kommentarer

  1. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Dorte, selv tak for kommentar. Du har ret i det fedeste ved tang er, man kan sidde derhjemme på sin dertil velindrettede flade og købe det ind, leveret online via computeren. Det er på ingen måder nogen hånlig kommentar, for sådan brugte jeg de 5 første år på at skaffe mig mit fornødne tang. Det er først sent jeg er begyndt at interessere mig for at høste det selv også. Og yes. Det er særligt krævende af en og meget risikofyldt, Er det nu bedst vejr til høst eller hvad f.eks. Og også meget andet. Der er de her principper i Ny Nordisk Hverdagsmad, det skal være nemt tilgængeligt, nemt at komme til at holde af og nemt af blive afhængig af. Det gælder for tang. Men det gælder også for din kartoffelmos med nælder i. Vi eftergjorde den her til aften sammen med en eksperimentret, der meget vel kan blive bedre. Var derimod enige om at kartoffelmosen med nælder i, den gemmer jeg lige i køleskabet under opvasken, så Margot kan lave sig en slags frikadeller af det i løbet af ugen. Fedt med vildurtekartoffelmos med hammergod smag.

  2. Dorte Stiboldt

    Dorte Stiboldt, 3 år siden

    Tak for kommentar til jer begge. Og super med link til hvor jeg køber tang.

  3. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Dorte, ved at se på din mad får jeg ligefrem lyst til at finde handskerne frem og gå ud og plukke nogle brændenælder til maden. Du har da ret i, men endnu godt kán bruge de gamle kartofler fra sidste år, om man har nogen, i stedet for at smide dem ud. Det har vi ikke og fornøjer os over de nye danske kartofler. Personligt kunne jeg godt finde på at riste lidt tang, knuse det og komme det i mosen. Søl tang fornemmer jeg vil egne sig godt i denne sammenhæng. Der skulle selvfølgelig også noget mælkebøtteblomstsalt i, eller salt af en af de andre vilde urter. Kan se, du har haft en samtale med Lis om steder, hvor man kan købe tang. I temaet, Hvor finder du råvaren eller produktet, har jeg oprettet det her tip: http://www.idegryden.dk/ide/hvor-kober-man-det-tang-jeg-bruger-i-gryden Det er bare for at sige, der er flere steder, man kan købe tang online, - hvis ikke lige man selv har været ude og høste sit eget.

  4. Lis Klein

    Lis Klein, 3 år siden

    Dorte, det ser super lækkert ud - det skal jeg prøve - jeg har godt nok ikke frisk brændenælde med jeg har købt en pose tørret her forleden dag.

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Aftensmad (187)

Tips og tricks

Prøv også

  • Jordskokkesuppe med skyr og ristede hasselnødder
  • Braiserede svinekæber med salat af rosenkål og pære
  • sommerkål creme
  • Gryderet med kronvildt i brun rødvinssauce med vildmosekartofler
  • Lilla grønkål, bagt selleri og æblekorn
  • Gourmetsalt af savtang, kvanfrø og sortsalt