Ny Nordisk Hverdagsmad
Havørred med agurk og rygeost

Oprettet 20. February 2011
1 kommentar
0 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Jonas Astrup
Jonas Astrup

Meyers Madhus, OPUS
Havørred med agurk og rygeost

Skulle det ske at ikke alt bliver spist op, så nyd det til frokost dagen efter. Kog da evt. 200 g ekstra kartofler.

Ingredienser

Du skal bruge:

Ørred
300 g havørred filet
1 tsk. salt
friskkværnet peber

Kartofler
300 g kartofler
2 stilke løvstikke

Rygeostcreme
½ bundt dild
20 g rygeost 45%
½ dl letmælk
150 g agurk
salt og peber

2 skiver groft brød

Fremgangsmåde

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 140 grader.

Skær fisken i to stykker, drys den med salt og friskkværnet peber, og læg den på en bageplade med bagepapir.

Kartofler: Kog kartoflerne i 8-10 minutter i saltet vand sammen med løvstikken. Tag gryden af blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet, til de er møre. Hæld vandet fra, og hold kartoflerne lune i gryden under låg.

Rygeostcreme: Pluk bladene af dilden, og hak dem groft. Rør rygeost og letmælk sammen til en glat creme. Skyl agurken, skær den i grove terninger, og vend agurk, dild og rygeostcreme sammen. Smag til med salt og peber.

Bag fisken i den forvarmede ovn i 10-12 minutter - lige inden spisetid.

Spisetid: Server den bagte havørred, lige når den kommer ud af ovnen, med kartofler, rygeostcreme og brød som tilbehør.

Antal personer

2

Kommentarer

  1. Anders Fosvald

    Anders Fosvald, 2 år siden

    Fed hjemmeside den bruger jeg til hjælp til mad planlægning

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Aftensmad (187)

Tips og tricks

Prøv også

  • Salat med varmrøget fisk
  • Müesligrød med tykmælk og Søl
  • Nordisk æbleflæsk
  • Chokoladeglasserede jordbær med tørret, ristet dansk søl
  • Norske klejner med citronmelisse & æbleglasur
  • Salat med røget makrel