Ny Nordisk Hverdagsmad
Hornfisk med kogte kartofler i dild og smør

Oprettet 12. May 2010
0 kommentarer
0 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Simon Philipsen
Simon Philipsen

Meyers Madhus

Ingredienser

Kartofler
600 g kartofler (gem 200 g kartofler til frokost næste dag)
Salt
10 g smør
½ bundt dild

Løg kompot
1 løg
1 spsk koldpresset rapsolie
100 g rabarber
1 tsk fennikel frø
2 spsk sukker
1 spsk æbleeddike

Hornfisk
300 g hornfisk hornfisk fillet
½ tsk salt
1 tsk sukker
20 g mel
10 g smør
1 spsk koldpresset rapsolie

½ bundt dild
10 g smør
Salt og peber

Fremgangsmåde

Klargør alle grøntsagerne

Kartofler: Kog kartoflerne i 8 minutter i let saltet vand.
Tag gryden af blusset og lad dem derefter trække færdige i vandet til de er møre.
Hæld vandet fra og lad dem stå lunt under låg i gryden.

Løg kompot: Halvér løget og snit det i tynde strimler og steg det ved svag varme i rapsolie så det ikke tager farve.
Skær rabarber i terninger af cirka 1cm og kom dem ned til løgene.
Tilsæt fennikelfrø, sukker og eddike og lad det simre i 20 minutter ved mellemvarme.

Hornfisk: Drys fisken med salt og sukker og lad den ligge ude ind til den steges.
Panér hornfisken i mel og steg den gylden og sprød i halvt smør og olie på en pande.

Spisetid:
Inden servering vendes kartoflerne med en klat smør og friskplukket dild. Krydr med salt og peber.


Køkkentip:
I stedet for hornfisk kan man bruge sild eller rødspætte, så vælg den fisk du har det bedst med.

Tilberedningstid

30 min

Antal personer

2 personer

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Aftensmad (187)

Tags

Tips og tricks

Prøv også

  • Rødbedesuppe med cremefraiche
  • Røget laks med radiser, brøndkarse og brød med rygeost
  • Løgsuppe med sprød bacon og knoldselleri
  • Fiskefrikadelle med salat og tang
  • Kartoffelpizza
  • Ristet purpurhinde