Ny Nordisk Hverdagsmad
Hyldebær Chutney

Oprettet 5. October 2010
1 kommentar
0 medlemmer har bedømt denne opskrift.

Lige nu kan man høste hyldebær i lange baner, i stedet også for den traditionelle hyldebærsaft, kan man man hurtig og nemt lave en lækker chutney af de modne bær.

Ingredienser

Hyldebær, mindst 300 g, rørsukker, friskrevet ingefær, 1 citron el saften fra én. 1 tsk kanel, 1 spsk tørret ramsløg el 1-2 fed hvidløg, 1 stort rødløg, 1,5 dl rørsukker, 1,5 dl æblecidereddikke, 1/2-1 tsk salt, evt lidt vand.

Fremgangsmåde

Pil hyldebærrene af stilken og skyld dem i koldt vand.
Hak løg og hvidløg.

Kom alle ingredienser i en gryde (krydderier kan evt lige ristes lidt på en pande) varm det hele op og lad det koge ca 20 min eller til det hele er most godt ud.
Hæld chutneyen på glas, der evt er skyllet i atamon.

Vupti! Nemt og lækkert :-)

Tilberedningstid

ca 30 min

Kommentarer

  1. Edith Brix, 3 år siden

    Jeg bor i CA og er begyndt at plante hyldebaer. Haaber paa naeste aar at faa en masse baer.

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Tips og tricks

Prøv også

  • Spejlæg med rødkål og vilde urter
  • grillet makrel med rabarberkompot
  • Muslinger dampet i øl og most
  • Gryderet med kronvildt i brun rødvinssauce med vildmosekartofler
  • Torsk og rygeost på ristet rugbrød
  • Kammuslinger med klørtang og bacon