Ny Nordisk Hverdagsmad
Jordskokkesuppe med yoghurt, ristede hasselnødder og brød

Oprettet 14. December 2009
0 kommentarer
8 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Mathias Holt
Mathias Holt

Meyers Madhus
Jordskokkesuppe med yoghurt, ristede hasselnødder og brød

God efterårs- eller vintersuppe, som både kan bruges til for- eller hovedret

Ingredienser

Suppen
400 gram jordskokker
1 æble
2 skalotteløg
5 gram smør
2 spsk. æblecidereddike
5 dl letmælk
Salt og peber

Tilbehør
½ bundt bredbladet persille
60 gram hasselnødder
1 dl A38
1 tsk honning
Salt og peber

150 gram groft brød

Fremgangsmåde

Skræl og vask alle grøntsagerne, og skær dem derefter i kvarte.
Sæt en gryde på komfuret ved lav varme. Sauter alle grøntsagerne i smør, uden at de bliver brune.
Tilsæt æblecidereddike og lad det syde til bunden af gryden næsten er tør.
Tilsæt mælk og lad suppen simre i 30 minutter.
Blend suppen i gryden med en stavblender.
Smag på suppen og smag den til med salt og peber.
Tilsæt lidt æbleeddike, hvis suppen smager for sødt.

Skyl og pluk bladene af den bredbladede persille. Hak persillen og hasselnødder groft.
Rør A38 sammen med persille, hasselnødder, honning, salt og peber.
Læg en god skefuld op i den varme suppe, når der spises.

Server suppen med godt brød til

Tilberedningstid

30 minutter

Antal personer

2

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Aftensmad (187)

Tips og tricks

Prøv også

  • Broccoli carpaccio
  • Rejer med groft brød og ramsløgmajo
  • Sursødt andebryst  med mos
  • Rabarber med marengs
  • speltsalat med hyben
  • Ærtemos med hasselnødder