Ny Nordisk Hverdagsmad
Kærnemælksrand med hyldeblomst og hindbær

Oprettet 24. August 2010
0 kommentarer
5 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Simon Philipsen
Simon Philipsen

Meyers Madhus
Kærnemælksrand med hyldeblomst og hindbær

Ingredienser

2 blade husblas
1 dl piskefløde
3 dl kærnemælk
1 dl hyldeblomst saft

200 g blandede bær

Fremgangsmåde

Læg de 2 blade husblas i blød i koldt vand. Kog fløden forsigtigt op, og pisk hyldeblomstsaften i. Tag gryden af blusset, vent et øjeblik, og rør så den udblødte husblas ud i fløden. Lad det køle af til stuetemperatur. Hæld derefter fløde og husblas over i kærnemælken, mens du pisker. Fyld massen i en skål, og stil den på køl i minimum 4 timer, til randen har sat sig.

Spisetid: Pynt randen med friske bær, og server.


Køkkentip:
Der er rig mulighed for at eksperimentere med denne dessert, når først du har styr på metoden. Behold det grundlæggende: fløde, kærnemælk og husblas, men prøv med andre typer saft og andre bær eller frugter.

Tilberedningstid

15 min + 4 timer på køl

Antal personer

4 personer

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Dessert (47)

Tips og tricks

Prøv også

  • Vildtgryde med tørrede tranebær og perlebyg
  • Hjemmelavet ost med flager af sporofyller af vingetang
  • Chokolade karamelliseret multikærnerugbrød med topping af til chips ristet blomkålstang
  • Perledessert med bærkompot
  • Fuldkornsknækbrød
  • Stikkelsbær med slør