Ny Nordisk Hverdagsmad
Kåldolmere med vildt og kartoffelmos

Oprettet 24. September 2010
0 kommentarer
2 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Simon Philipsen
Simon Philipsen

Meyers Madhus
Kåldolmere med vildt og kartoffelmos

.

Ingredienser

Fars
200 g hakket vildtkød
salt og peber
½ æble
1 bagekartoffel
1 fed hvidløg
½ løg
1 æg
½ dl letmælk
2 spsk mel
1 knivspids knuste fennikelfrø

Mos
400 g kartofler
1 dl letmælk
1 spsk koldpresset rapsolie

Dolmere
4-6 store savoykålblade, ca. 100 g
1 dl koldpresset æblemost
1 dl hønsefond
10 g smør
½ bundt bredbladet persille

80 g syltede rødbeder
2 skiver groft brød

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 150 grader, og klargør grøntsager og krydderurter.

Fars: Rør kødet med salt og peber. Riv æble og kartoffel ned i farsen. Snit hvidløg og løg fint, og kom det i farsen. Tilsæt mælk, mel og knuste fennikelfrø, og rør farsen godt sammen. Dæk skålen til, og lad farsen hvile på køl, mens du ordner kål og kartofler.

Kartoffelmos: Skræl kartoflerne, skær dem i kvarte, og sæt dem over i en gryde med vand, og lad dem koge 20 minutter. Sigt vandet fra. Tilsæt mælk, rapsolie, salt og peber, og mos kartoflerne med et piskeris, uden at piske.

Dolmere: Sæt en gryde med ca. 1 liter letsaltet vand over. Pluk de 4-6 største blade af kålen, og blancher dem i 1 minut i det kogende vand. Tag bladene op, og lad dem dryppe af på et klæde. Lav 4-6 dolmere ved at folde kålbladene om farsen, så du får en lukket pakke. Læg dolmerne i et ovnfast fad sammen med most, fond, smør og salt og peber, og bag fadet i 30 minutter ved 150 grader. Drys hakket persille over dolmerne, når de kommer ud af ovnen.

Spisetid: Sæt mos og fadet med kåldolmere på bordet, med syltede rødbeder og brød til. Glem ikke at spise lagen, som dolmerne ligger i.


Køkkentip:
Kan du ikke få hakket vildtkød, så brug hakket kalv og flæsk i stedet.

Tilberedningstid

45 min

Antal personer

2 personer

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Aftensmad (187)

Tips og tricks

Prøv også

  • Dansk søl i varm knækbrød med fyld
  • Nordisk pesto
  • Syltede gulerødder i egen lage
  • Fingertang med tilbehør af anden god mad
  • Lam opdrættet på strandengurt, kompot med revlingebær og blåbær, kålsalat og kartofler med tranebærsovs
  • Frikadeller