Ny Nordisk Hverdagsmad
Kartoffelpizza

Oprettet 15. October 2010
1 kommentar
1 medlem har bedømt denne opskrift.
Jonas Astrup
Jonas Astrup

Meyers Madhus, OPUS
Kartoffelpizza

Vegetarisk pizza

Ingredienser

Du skal bruge:

Pizzadej
5 g gær
1 ½ dl lunkent vand
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
170 g hvedemel
50 g ølandshvede
30 g rugmel

Kartoffelfyld
400 g kartofler
1 bundt bredbladet persille
2 fed hvidløg
4 spsk. koldpresset rapsolie
1 spsk. æblecidereddike
salt og peber

Salat
100 g radicchio
1 spsk. koldpresset rapsolie
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. akaciehonning

4 spsk. løgrelish
½ potte merian

Fremgangsmåde

Sådan gør du:

Pizzadej: Opløs gæren i vandet. Tilsæt resten af ingredienserne. Ælt dejen grundigt, og lad den hæve i mindst 1 time ved stuetemperatur.

Tænd ovnen på 300 grader.

Fyld: Sæt en gryde over med letsaltet vand. Skræl eller skrub kartoflerne rene, og skær dem i skiver af ca. 2 mm. Blanchér kartoffelskiverne i det kogende vand i ca. 2 minutter, og sigt vandet fra. Skyl persillen og skræl hvidløget, og blend så hvidløg og persille, rapsolie, eddike og salt og peber til en dressing i foodprocessoren. Hæld persilledressingen over kartoflerne, og vend det godt sammen.

Salat: Skyl og pluk salaten i passende stykker. Bland en dressing af rapsolien, æbleeddiken og honningen, og smag den til med salt og peber. Vend dressingen sammen med salaten.

Rul pizzadejen tyndt ud til én stor eller flere små pizzaer. Læg bunden/bundene på en bageplade med bagepapir, smør først med løgrelish, og fordel så kartoffelfyldet jævnt. Bag pizzaen/pizzaerne i ca. 15 minutter ved 300 grader, til den/de er gyldne på toppen, og bunden er sprød.

Spisetid: Pluk bladene af merianen, og drys dem på den varme pizza. Servér med den sprøde salat til.

Tilberedningstid

60-90 min. inkl. hævning

Antal personer

2

Kommentarer

  1. Lis Klein

    Lis Klein, 3 år siden

    Super lækker - uhm jeg kommer lidt purpurhinde pulver på for sundheden.

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Aftensmad (187)

Prøv også

  • Spejlæg med sukkertang o.a. vilde urter
  • Grove brød med flækærtepurè
  • Flækærtemos og andekråser med syltede løg
  • Varm perlegrød med tørrede bær
  • Agurk med dild og rygeostdip
  • Kyllingeschnitzel med søsalat og grøntsager