Ny Nordisk Hverdagsmad
Langtidsstegte stegeben med tang af kødblad og grønkålsalat med perlespelt

Oprettet 24. November 2010
1 kommentar
3 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Langtidsstegte stegeben med tang af kødblad og grønkålsalat med perlespelt

Det særlige ved retten er nok, der er det pære danske kødblad med i den, en tangart der uden tvivl oprindeligt fik sit navn, fordi det i farven minder om rødt kød. Brugt i dette måltid viser det sig at mørne kødet perfekt og give det en ubeskrivelig god smag, ud over det mærkbart leverer de gode virkninger, det giver at have tang med i maden. Kødblad hedder også Dilsea carnosa.

Ingredienser

Stegeben af gris - så mange man kan spise
½ porter - lidt vand
1 gram tørret kødblad
½ til trekvart dl. perlespelt
1½ dl. kogende vand
1 rødløg
4-5 jordskokker
100 g frisk grønkål
1 håndfuld hasselnødder
1 tsk. sennep
1 tsk. honning
salt og peber
olie

Fremgangsmåde

Start med at riste kødbladet på en brødrister. Selv om det er tørret bør det have ca. 6 minutter for at tørre så ekstra grundigt ind, det er nemt at kværne det til pulver i morteren. Ellers er det for sejt at kværne.
Kødblad, salt og peber drysses på kødet og masseres ind.
Benene brunes godt i en stegegryde med lidt olie.
Der tilsættes en ½ porter og en ½ dl. vand.
Når på kogepunktet igen skrues der ned til lav simretemperatur, hvorefter benene passer sig selv 5 timer.
Perlespelten hældes i en skål og overhældes med det kogende vand. Lad det stå og trække med et låg over til spelten har suget det meste af vandet. Hæld det overskydende vand fra.
Fjern grønkålen fra stokken og skyl det.
Skræl løg og jordskokker.
Grønkål, løg og jordskokker hakkes meget fint i en processor.
Olien opvarmes i en gryde.
De hakkede grøntsager tilsættes
og simrer for middel varme 8-10 minutter.
De hakkede hasselnødder tilsættes og retten
simrer yderligere 5 minutter.
Undervejs kan der spædes med anelser af kogende vand, om man synes retten udvikler sig til at blive for tør.

Tilberedningstid

6 timer med mulighed for at lave meget andet undervejs

Antal personer

2

Kommentarer

  1. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    På billedet ses stegebenenes tilstand. Kødet var så mørt det var supernemt at pille det fra benene.

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Aftensmad (187)

Tips og tricks

Prøv også

  • Bagt lyssej med rodfrugter og persillepesto
  •  Frikadeller med kartofler, løg og løvstikke
  • Rå søl tang sammen med ostebolle
  • Jomfruhummer med krydderurtedressing
  • Tangfrikadeller
  • Tang-nældebrød