Ny Nordisk Hverdagsmad
Nælderistede nye kartofler med urtemayonaise.

Oprettet 8. June 2011
2 kommentarer
2 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Dorte Stiboldt
Dorte Stiboldt

www.weedtoeat.dk
Nælderistede nye kartofler med urtemayonaise.

Nye kogte kartofler steges med tørrede pulveriserede nældeblade og hertil serveres hjemmerørt urtemayonaise.

Ingredienser

1 kg. kartofler
2 spsk. tørrede pulveriserede brændenældeblade
2 pasteuriserede æggeblommer
1½ dl. økologisk rapsolie
1 tsk. æblecidereddike
1 tsk. sukker
Lidt salt
1 blad havesyre
2 tørrede mælkebøtteblomster
1-½ spsk. purløg
2 - 3 tsk. groft sennep

Fremgangsmåde

Først røres urtemayonaisen.
Æggeblommer tilsættes eddike, sukker og salt. Så røres rapsolien i, meget lidt af gangen. Kun et par dråber i starten. Tilsæt herefter lidt mere olie og rør godt, så cremen ikke skiller. Når du har fået den rigtige mængde og konsistens, tilsættes et finthakket havesyreblad, og finthakkede tørrede mælkebøtteblomster. Tilsæt så hakket purløg og smag til med sennep.

Kartoflerne koges og afkøles en smule. De tørrede nælder blandes godt med kartoflerne og de steges gyldne og spises med den hjemmerørte urte-dip.


Tilberedningstid

1 time

Antal personer

4

Kommentarer

  1. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Giver dig fem stjerner for den her ret fordi jeg synes, det ser rigtigt meget indbydende ud :-) Personligt ville jeg dog nok tilføje en lille smule tørret, ristet tang til urtedippen. Tror det ville forstærke de øvrige gode smagsingredienser.

  2. Lis Klein

    Lis Klein, 3 år siden

    Hej Dorte! Det skal prøvet - lyder rigtig lækkert og kan lige forestille mig disse kartoffer med urtemaynaise til et godt stykke kylling eller fisk med lidt blæretang.

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Aftensmad (187)

Tips og tricks

Prøv også

  • Madsalat med blomkålstang på bund af skiver af oksesteg fra marsklandet
  • Kartoffelpizza
  • nedfaldsæblekompot
  • Nælderistede nye kartofler med urtemayonaise.
  • Müesligrød med tykmælk og Søl
  • Tangkrydret julemad