Ny Nordisk Hverdagsmad
Paté på rugbrød med blomstrende brøndkarse

Oprettet 15. April 2011
3 kommentarer
3 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Paté på rugbrød med blomstrende brøndkarse

Vi er vist nogen, der sætter pris på karses bitre, lidt sammensnerpende smag. Smagen går mest rent igennem i den vilde eng- og brøndkarse. Der minder den nærmest om en af de stærkeste slags sennep. Den almindelige karse, vi køber i bakker i supermarkedet, smager ret meget der hen ad. Brøndkarse i potter smager mig bekendt ikke lige så kraftigt igennem smagsmæssigt. Men den gode smag er der og blomsterne er kønne og smager lige så godt.
Ved at studere den vilde karse har jeg set, tricket ved at få det til at overleve i vindueskarmen er, at lade rødderne stå med fødderne i vand. Det tåler de færreste potteplanter, men karse er en sumpplante, der dør, hvis ikke den står med fødderne i vand.
Så mange af dem jeg selv har smidt ud for hurtigt, bare fordi de visnede bort imellem hænderne på mig, dødtørstige som de var.
Minipåskeliljerne er blot til pynt.

Ingredienser

rugbrød, smør, skiver af paté, karse og brøndkarse.

Fremgangsmåde

maden smørres, patéen skæres, karsen klippes og anrettes og brøndkarsestilkene sættes forsigtigt ned i patéen.

Tilberedningstid

15 minutter

Antal personer

1

Kommentarer

  1. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Du må også gerne få et nærbillede af den her mad:

  2. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Lis, jeg tænkte egentlig ikke på påske da jeg lavede den her mad. Men jeg kan godt se påskeliljerne giver association der hen til. Okay. Så er det et oplæg til påskefrokoster med masser af vilde urter ind over fra land og fra hav... Minipåskeliljerne er for øvrigt et rigtigt godt eksempel på at redde dem, når de er ved at visne i vasen. De her var allerede halvvisne. Margot, min kone, klippede dem af lige under hovederne og lagde blomsterne i vand. Så kom de sig igen så flot som på billedet. Måske et lille tips til ekstra lang holdbarhed af pynteblomster man ynder at se på mens man spiser?

  3. Lis Klein

    Lis Klein, 3 år siden

    Thorkil, ææælsker karse! Rigtig påskemad du har lavet.

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Frokost (45)