Ny Nordisk Hverdagsmad
Ristet, pulveriseret tang på små stykker ristet brød, smurt med hvidløgssmør.

Oprettet 12. December 2010
8 kommentarer
1 medlem har bedømt denne opskrift.
Ristet, pulveriseret tang på små stykker ristet brød, smurt med hvidløgssmør.

Det særlige ved opskriften er, det er en af ens gode muligheder for at have i størrelsesordenen 5 gram tang med i maden dagligt som den nye NNH-værdi, man gerne vil opfylde.
Konceptet er derudover særdeles enkelt.
Man tager sig noget rigtigt godt brød med masser af kærner o.a. gode sager i.
Det skærer man i mindre skiver, man rister godt på sin brødrister.
Mens brødstykkerne stadig er glohede, smører man dem med hvidløgssmørret og drysser tangen på, man forinden har ristet og kværnet i morter eller kaffemølle på eget ansvar.

Ingredienser

Hammergodt frisk brød fra bageren.
Tangpulver man lige har stået og kværnet en 5 gram af, så man også kan bruge af det den næste dag.
Hvidløgssmør eller smør man selv blander med friskpresset hvidløg.

Fremgangsmåde

Det er godt nok beskrevet i beskrivelsen af det særlige ved retten, hvordan man bærer sig ad med at sammensætte den.

Tilberedningstid

25 minutter

Antal personer

2

Kommentarer

  1. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Ja Lis. God ide at servere det sammen med en velkomstdrink til en sammenkomst! Her til foråret vil det jo også være oplagt med friske krydderurter i hvidløgssmøret, f.eks. brøndkarse vi har sat i vindueskarmen i køkkenet efter inspiration fra dig.

  2. Lis Klein

    Lis Klein, 3 år siden

    Det skal prøves - en rigtig lille let spise til velkomst.

  3. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Hej Natasja. Mig bekendt er endnu den eneste måde at skaffe sig savtang og blæretang, at trække i sine waders og høste det selv. Der er ik' no'en endnu der gør det for os og sælger det på nettet, som det ellers meget gøres med tang. Køb du dig bare nogle waders og træd ud i tidevandszonen, når rette tid er som jeg beskriver i: http://www.idegryden.dk/ide/vejledning-i-at-hoste-dansk-tang-til-eget-forbrug

  4. Natasja, 3 år siden

    Hej Thorkil! Er meget inspirerende. Hvor kan jeg købe den tang? På forhånd tak Natasja

  5. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Tak Susan. Ja. Du har jo smagt det selv på dine meget inspirende Tangdage på Samsø: https://picasaweb.google.com/thorkil.johansson/TangdagePaSams# Jeg nød i særlig grad din gulerodsret med havspagetti, inspireret af Prannie.

  6. Susan L. Holdt, 3 år siden

    Jeg har smagt det lækre brød tilberedt af Thorkil selv. Særdeles skønt. Frossent hvidløgsbrød fra supermarkedet "go home" eller "stay in the freezer"

  7. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Tak Carl Henrik. Jeg giver dig helt ret. Har selv prøvet at spise det tilsvarende som den eneste frokost en dag. Jeg blev meget dejligt mæt, men kunne dog ikke lade være med at undre mig over, hvordan så lidt kan mætte så meget. Det er forøvrigt en konstant forundring, jeg der er ude i. Det ér altså mærkeligt tang så hurtigt gør en rigtigt godt tilpas i maven. Et glas koldt hvidvin til... Tihi. Jeg kan næsten smage i min mund, hvor godt smagene supplerer hinanden.

  8. Carl Henrik Tallaksen, 3 år siden

    Super Thorkild. Det var en nem måde at få sig noget tang på. Og på en meget delikat måde. Passer perfekt til et glas koldt hvidvin.

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Forret (55)

Tips og tricks

Prøv også

  • grillet makrel med rabarberkompot
  • Bornholmersalat
  • Æbleflæsk med blåbær med i æblerne
  • Fiskefrikadeller med hurtig ”remo” og kartofler i dild
  • Müesligrød med tykmælk og Søl
  • Ærtemos med hasselnødder