Ny Nordisk Hverdagsmad
Rødbedesuppe med bacon og ristet rugbrød

Oprettet 21. January 2010
2 kommentarer
0 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Mathias Holt
Mathias Holt

Meyers Madhus
Rødbedesuppe med bacon og ristet rugbrød

God rødbedesuppe

Ingredienser

1 løg
1 fed hvidløg
600 gram rødbeder
4 stilke timian
4 spsk æbleeddike
5 dl hønsefond (kan erstattes af vand)
100 gram røget bacon
Salt og peber
20 gram purløg

150 gram rugbrød

Fremgangsmåde

Pil løg, hvidløg og snit dem fint og sautér dem glasklare.
Skræl rødbeder og skær dem i stykker af cirka 1x1 cm og kom dem i gryden.
Pluk timianen og kom den i gryden.
Hæld æblecidereddike på og reducer væsken. Hæld fond på.
Kog rødbederne til de er møre.
Smag til med salt og peber

Skær bacon ud i små tern af cirka 1x1cm. Rist dem sprøde på en pande og læg dem på fedtsugende papir
Rist rugbrød på en brødrister.

Drys med bacon og purløg og server suppen med ristet brød ved siden af.


Køkkentip:
Tag gummihandsker på når rødbederne ordnes, så får du ikke røde fingre.

Tilberedningstid

40 minutter

Antal personer

4

Kommentarer

  1. Mia Lohse

    Mia Lohse, 3 år siden

    Det ser hamrende lækkert ud

  2. Julie Hasselby, 3 år siden

    Et par dråber lavendel essens fremhæver rødbedernes smag.

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Forret (55)

Tips og tricks

Prøv også

  • Stikkelsbær- eller blommetrifili
  •  Frikadeller med kartofler, løg og løvstikke
  • Blomkålssuppe med krydderurtesalat
  • Hummersuppe med krabbekød, kålrabi og jordskokker med tilbehør af ristet brød med kryddersmør
  • Jordbær
  • Små røde peber med ost og sortsalt