Ny Nordisk Hverdagsmad
Søl på rugbrød med bruchetta og peberrod

Oprettet 14. November 2010
3 kommentarer
0 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Søl på rugbrød med bruchetta og peberrod

Der er brugt tørret Søl, der er tjekket efter for sandkorn og andre ting, vi ikke bryder os om at få i munden. Det er synd at opbløde Søl'et. Derved fordufter den karakteristiske gode smag som dug for solen.
Dog, - den smule væde Søl'let trækker til sig fra bruchettaen gør, det bliver endnu mere blødt at skære med kniven og tygge.

Ingredienser

rugbrød
smør
Søl
bruchetta fra glas
revet peberrod

Fremgangsmåde

Brødet smørres
Søl'et anrettes på det smurte brød
et passende lag bruchetta smøres ud over tangen
til sidst garneres med peberrod efter smag og behag

Tilberedningstid

5-10 minutter

Antal personer

Det viste på billedet er nok til at mætte en voksen person

Kommentarer

  1. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Hej Ulrik. Selv om jeg allerede har svaret dig på mail, synes jeg lige jeg også vil kopiere linket til Maine Coast Sea Vegetables online ind her, så andre læsere også kan finde sig et godt og sikkert sted at købe bl.a. Dulse (Søl): http://seaveg.com/shop/index.php?main_page=index

  2. Ulrik, 3 år siden

    Har du nogle links til hvor man kan købe søl online? Evt. fra Canad/USA som du nævner. Tak

  3. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    I vikingetiden hentede vi i fast pendulfart Søl i Island, hvor man havde stranden delt op i "marker". I rå, tørret tilstand er det rigtigt god mad, man får en kanongod energi af at spise. Det giver en stærk udholdenhed. Vi har Søl i vore egne, indre danske farvande, men saltholdigheden i det indre hav er for lav til at Søl udvikler sit fulde potentiale. Derfor er det fortsat en god ide at købe det hjem fra Island eller Irland. Kan også købes hjem online fra Canada og USA.

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Frokost (45)

Tags

Tips og tricks

Prøv også

  • Stegt hane med lun salat af perlebyg, porre, kantareller og julesalat
  • Spejlæg med skvalderkålsblomster og tang
  • Omelet med spinat og myntedip
  • Lammefrikadeller med stuvet hvidkål
  • Fuldkornstærte med broccoli og nye løg
  • Sprængt kalveculotte med rødbedesalat