Ny Nordisk Hverdagsmad
Spejlæg med aktuelle vilde urter

Oprettet 18. April 2011
5 kommentarer
3 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Spejlæg med aktuelle vilde urter

Det eneste særlige, ud over at der er flager af vingetang med, er måske nok mælkebøtteblomsterne, den blomstrende døvnælde, bellis og skud af gederams.
En ganske særlig ting er dog eftersmagen når man har landjordens vilde urter med i maden. Det er som om smagsløgene bliver beklædt med eksotiske, æteriske olier, man kan gå og smage på længe. Ganske fornøjeligt.

Ingredienser

Basis i maden er smurt fuldkornsrugbrød med potsdammer ost.
Dobbelt spejlæg.
En spsk tørret vingetang i flager
Ramsløgsalt.
Peber.
Mælkebøtteblomster, bellis, døvnælde og skud af gederams.

Fremgangsmåde

Ostemaden smørres mens spejlægget står og steger færdigt.

Tilberedningstid

10 minutter

Antal personer

1

Kommentarer

  1. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Tjah... Natasja. Kan man gøre maden til noget festligt med principperne i Ny Nordisk Hverdagsmad, hvorfor så ikke? Personligt synes jeg det er pikant de her vilde urter giver så meget interessant smag fra sig.

  2. Natasja, 3 år siden

    hvor ser det festligt ud! Natasja

  3. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Tak for det Lis, ivrig som du har været med din kommentar. Det sker også jeg giver to enslydende kommentarer, bare fordi mine fingre synes grydens server er for langsom til at reagere, - så klikker jeg én gang mere - og så havde den alligevel reageret men skulle lige opdatere og så står man der med to enslydende kommentarer. Skidt pyt. Det går udemærket an. Skvalderkål, kvan, mælkebøtter, ramsløg og brændenælde har vi brugt gennem flere år. Det er først efter grydens opfordring, vi er gået ombord i yderligere af de vilde urter. Bellis, humleskud og skud af gederams f.eks. I guder det smager af meget. Jeg spiste maden på billedet i formiddags og kunne endnu smage det i munden her til aften. Det er jo ganske forunderligt. Fagre nye urteverden!

  4. Lis Klein

    Lis Klein, 3 år siden

    WOW, der er utroligt som du kan det der med de vilde urter! Det ser helt fantastisk ud! 5 stjerner er ikke nok 10 for dette stykke med forår/sommer!

  5. Lis Klein

    Lis Klein, 3 år siden

    WOW, der er utroligt som du kan det der med de vilde urter! Det ser helt fantastisk ud! 5 stjerner er ikke nok 10 for dette stykke med forår/sommer!

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Frokost (45)

Tips og tricks

Prøv også

  • Paté på rugbrød med blomstrende brøndkarse
  • Braiserede svinekæber med salat af rosenkål og pære
  • Ny Nordisk Coleslaw
  • Sildemad med ristet søl og vingetang
  • Medister med sennepssovs og grønkålssalsa
  • Sprød rødkål med saltristede valnødder