Ny Nordisk Hverdagsmad
Stegt andebryst med græskarmos og stegt fennikel i æblemost.

Oprettet 14. December 2009
2 kommentarer
6 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Mathias Holt
Mathias Holt

Meyers Madhus
Stegt andebryst med græskarmos og stegt fennikel i æblemost.

Prøv at bruge anden på en ny måde. Brug brystet til denne ret, lår og skrog til andebouillon (se anden opskrift)

Ingredienser

Mos
200 gram græskar (Brug gerne hokkaido el. butternut squash)
300 gram kartofler
½ dl letmælk
1 spsk rapsolie
1 spsk æblecidereddike
Salt og peber

Andebryster
2 andebryster (Cirka 300 gram)
Salt og peber

Tilbehør
1 fennikel
Smør
1 tsk fennikelfrø
1 dl æblemost
200 gram spinat
Salt og peber

100 gram groft brød

Fremgangsmåde

Skær skallen af græskaret, skræl kartoflerne og skær dem i stykker af cirka. 2 x 2 cm.
Put dem i en gryde, dæk med vand og lad dem koge i cirka 25 minutter til de er møre.
Sigt alt væden fra og tilsæt mælk, rapsolie, æblecidereddike, salt og peber.
Mos det hele til en grov masse med et piskeris.

Læg andebrysterne på en tør og kold pande. Tænd så for blusset, og steg dem på skindsiden.
Lad dem stege til skindet bliver helt gyldent og sprødt.
Sæt dem i en forvarmet ovn ved 160 grader i 10 minutter.

Skyl og rens fennikel og spinat. Nip enderne af spinaten
og skær fennikel i kvarte. Skær den hårde hvide stok i midten fra, kasser den og skær resten i tynde skiver.
Sauter fennikel i smør til det er gyldent.
Tilsæt fennikelfrø og æblemost, og lad det simre uden låg i 10-15 min til bunden af gryden næsten er tør.
Vend spinaten i og smag til med salt og peber

Server groft brød til retten.

Tilberedningstid

40 minutter

Antal personer

2

Kommentarer

  1. Helle, 2 år siden

    nyhedsbrev

  2. niels pedersen, 3 år siden

    God ide med hjemmesiden/initiativet generelt.

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Aftensmad (187)