Ny Nordisk Hverdagsmad
Stegte blomkålsskiver med ost og krydderier

Oprettet 1. April 2011
2 kommentarer
1 medlem har bedømt denne opskrift.
Stegte blomkålsskiver med ost og krydderier

Jeg har ladet mig inspirere af Michael Bom Frøsts opskrift med lynstegte blomkålsskiver med ost. Der til har jeg føjet pulveriseret blæretang, pulveriseret havtorn, røget sydesalt og ægte safran.
Sådan set en eksotisk forret, der sagtens kan brygges videre på. Jeg tænkte f.eks. mens jeg spiste det, at en smule sødt fra f.eks. ahornsirup måske også kunne være godt.

Ingredienser

2 ½ cm tykke skiver af et lille, økologisk blomkålshovede pr. deltager i måltidet
Rapsolie til stegning
En smagsfyldt ost der kan rives af
En meget lille tsk pulveriseret blæretang
En lige så lille tsk pulveriseret havtorn
½ tsk røget sydesalt
safran så det lige både pynter og smager

Fremgangsmåde

Panden varmes og tilsættes stegeolien
Skiverne af hovedet skæres fra midten så stokken er med. Det er den, der holder skiverne sammen.
Når skiverne er ved at begynde at blive gyldne i overfladen rives osten ud over og krydderierne drysses ud over osten

Tilberedningstid

20 minutter

Antal personer

1

Kommentarer

  1. Ursula piercy, 2 år siden

    Glæder mig til at prøve

  2. Lis Klein

    Lis Klein, 3 år siden

    Thorkil, uhm hvor ser det lækkert ud, jeg synes også at det var en rigtig god ide Michael Bom Frøsts har lavet.

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Forret (55)

Tips og tricks

Prøv også

  • Stegt hane med lun salat af perlebyg, porre, kantareller og julesalat
  • Røget makrel med ristet fingertang
  • Nordisk nødder i æblesirup
  • Pebermyntethe
  • Æggekage med fingertang, rugbrød og radiser med ramsløgsblomstersalt
  • Madsalat med blomkålstang på bund af skiver af oksesteg fra marsklandet