Ny Nordisk Hverdagsmad
Stikkelsbærkage

Oprettet 13. February 2011
1 kommentar
0 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Jonas Astrup
Jonas Astrup

Meyers Madhus, OPUS
Stikkelsbærkage

Stikkelsbærsæsonen er typisk i juni og juli. Glæd dig.

Ingredienser

Du skal bruge:

150 g stikkelsbær
1 æg
80 g sukker
30 g mel
½ dl letmælk
1 nip salt
½ dl piskefløde

Fremgangsmåde

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 150 grader.

Kom stikkelsbærrene i et lille ovnfast fad. Pisk æg, sukker, mel, mælk og salt sammen til en dej, der er lidt tykkere end pandekagedej, og hæld den ud over bærrene. Bag stikkelsbærkagen i en forvarmet ovn ved 150 grader i 20 minutter.

Spisetid: Pisk fløden til flødeskum. Pisk ikke for længe, flødeskummet skal helst være luftig og cremet. Server den lune kage med flødeskummet til.

Antal personer

2

Kommentarer

  1. Marie Boesen, 3 år siden

    På billedet er der brugt grønne stikkelsbær. Umiddelbart ville jeg vælge røde, da de ikke er så skarpe i smagen som grønne - og dermed egner sig bedre til desserter.

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Dessert (47)

Tips og tricks

Prøv også

  • Rugbrød med røget makrel og sukkertang
  • Lammebov med rodfrugter og stegesky
  • Rugbrød med laksepaté, rødkål og spirende hvidløg
  • Rullepølse på rugbrød med drys af ristet granulat af vingetang
  • Frikadeller
  • Stegt vildtbov med kålrabi og lun rødkålssalat