Ny Nordisk Hverdagsmad
Strandkrabbesuppe med lyssej og kartofler

Oprettet 6. February 2011
0 kommentarer
0 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Jonas Astrup
Jonas Astrup

Meyers Madhus, OPUS

Kan du ikke skaffe lyssej, så kan mørksej også bruges.

Ingredienser

Du skal bruge:

Suppe
250 g strandkrabber
6 dl tør æblecider
4 dl vand
1 æble
1 løg
1 fed hvidløg
1 gulerod
4 kartofler
2 tomater
5 peberkorn
4 stilke timian
½ bundt krydderurter (sødskærm, kørvel, persille eller dild)
2 spsk. koldpresset rapsolie
150 g lyssej (mørksej kan bruges)
salt og peber

2 skiver groft brød

Fremgangsmåde

Sådan gør du:

Klargør alle grøntsagerne.

Flæk krabberne med en stor kniv, og rist dem uden fedtstof i en meget varm tykbundet gryde. Tilsæt cider, 4 dl vand og peberkornene, og lad det simre i 10 minutter.

Skær grøntsagerne og æblet, befriet for kernehus, i grove stykker. Sæt en anden gryde over med lidt olie, og steg gulerod, kartofler, æble, løg, hvidløg, tomat, og timian i et par minutter. Sigt kogelagen fra krabberne, hæld lagen over grøntsagerne, og lad det simre i ca. 15 minutter. Kassér krabberne - de har afgivet deres smag, og der er ikke rigtig noget kød på dem. Hak krydderurterne groft, og kom dem i suppen. Smag til med salt og peber.

Spisetid: Skær lyssej i grove stykker af ca. 5 cm, og kom dem i den simrende suppe. Lad suppen simre i 1 minuts tid med fisken i, og servér den så med brødet til.

Tilberedningstid

45 min.

Antal personer

2

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Aftensmad (187)

Tips og tricks

Prøv også

  • Purpurhindepasta på ostemad med pynt af blomskålstang
  • Omelet med spinat og myntedip
  • Grove brød med flækærtepurè
  • Cremet perlebyg med vårmusseroner, syltede løg og revet "fynbo"
  • Jordbærkoldskål
  • Klør Tang på Kærnerugbrød