Ny Nordisk Hverdagsmad
Sur-sød lammefrikasse med beder og nye løg

Oprettet 6. February 2011
0 kommentarer
1 medlem har bedømt denne opskrift.
Jonas Astrup
Jonas Astrup

Meyers Madhus, OPUS
Sur-sød lammefrikasse med beder og nye løg

Bryder du dig ikke om lam, så kan det evt. erstattes af kalv.

Ingredienser

Du skal bruge:

Frikasse
200 g gulerødder
200 g gule beder
2 nye løg
300 g lammebov i terninger
10 g smør
2 spsk. mel
½ dl æblecidereddike
20 g sukker
1 dl koldpresset æblemost
4 dl kalve- eller hønsefond
1 spsk. maizena
salt og peber
1-3 spsk. gastrik

Mos
400 g kartofler
½ dl letmælk
1 spsk. koldpresset rapsolie

½ bundt bredbladet persille
2 skiver groft brød

Fremgangsmåde

Sådan gør du:

Klargør grøntsager og krydderurter.

Frikassé: Skær gulerødder, gule beder og løg i grove terninger. Brun kødet i smør på en meget varm pande med høje kanter eller i en bredbundet gryde. Når kødet har fået en flot brun farve, så drys det med mel. Tilsæt grøntsager, og lad det hele stege videre i ca. 2 minutter. Tilsæt derefter eddike, sukker, most og fond, og lad retten simre ca. 45 minutter. Lav mosen imens.

Mos: Skræl kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i 15 minutter, til de er helt møre. Sigt da vandet fra, og lad kartoflerne dampe af. Tilsæt letmælk og rapsolie, og mos kartoflerne med et piskeris. Smag mosen godt til med salt og peber.

Når frikasséen har simret færdig, så rør maizena ud i 3 spsk. vand, og hæld jævningen ud i den simrende frikassé, under omrøring. Smag til med salt og peber og tilsæt 1-3 spsk. gastrik efter smag.

Spisetid: Pluk bladene af persillen, hak den groft, og drys den over retten. Servér frikassé og mos med brød og evt. lidt blomme- eller havtornketchup til.

Tilberedningstid

60 min.

Antal personer

2

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Aftensmad (187)

Tips og tricks

Prøv også

  • Squash-tomatfad
  • Rabarberroulade
  • spelt asparges og skvadderkål
  • Braiseret svineskank med rug og kold grønærtemos
  • salat med perlebyg og søsalat
  • Varmrøget laks