Ny Nordisk Hverdagsmad
Surkål

Oprettet 23. December 2010
1 kommentar
3 medlemmer har bedømt denne opskrift.

Et alternativ til den søde vamle rødkål vi propper i munden i juledagene

Ingredienser

Hvidkål
Smør
1 citron
Lidt eddike og vand
1 spsk salt og lidt frisk kværnet peber

Fremgangsmåde

Kålen snittes meget fint og vendes i smeltet smør - ikke svitses. Tilsæt saft af 1 citron, samt lidt god eddike og evt lidt vand + salt og peber.
Vigtigt med salt da det trækker meget smag frem.
Lad det simre under låg i mindst 1 halv time.
Det smager godt alene, til julemiddag eller på god leverpostej.

Tilberedningstid

1 time

Kommentarer

  1. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Fedt Mia Lohse, du kommer med en god opskrift på surkål, der er lige til at gå til. Jeg opgav oprindeligt at lave min egen gode surkål pga. mislykket eksperiment. Nu tror jeg gudhjælpemig jeg prøver forfra igen. Det er jo en fed smag at have i munden, - god surkål...

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Aftensmad (187)

Tips og tricks

Prøv også

  • Kammuslinger med klørtang og bacon
  • Slethvar  med perlespelt og grønne asparges
  • Syltet laks med kartofler og tangsovs
  • Stikkelsbær- eller blommetrifli
  • Rødbedetatar med stegt kyllingelever og æbler
  • Bov af marsklam med rødkål