Ny Nordisk Hverdagsmad
Tangfrikadeller

Oprettet 25. March 2011
4 kommentarer
3 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Lis Klein
Lis Klein

Docent - VHS
Tangfrikadeller

Synes det kunne være spændende at prøve at komme tang i mine frikadeller og samtidig bruge krydderurter.

Ingredienser

500 gr skinkekød - 2 stk bladselleri - 10 gr tang - 5 stk friske salvieblade - lidt durummel - caa 1 del sødmælk - 1 æg - og rapsolie og smør til stegning

Fremgangsmåde

Hak skinkekød til en fars og tilsæt det hele - rør farsen godt og lad den hvile ca. 30 min inden farsen formes til frikadeller.

Som tilbehør kan bruges squash , gulerødder i spåner og porre i tynde strimler - alle grøntsager vendes i lidt smør og rapsolie på panden - smages til med salt og peber.

Tangfrikadeller pr 100 gr
90 kcal, protein 7,6 gr, kulhydrat 3,5 gr, fedt 5,2 gr, kostfiber 0,3 gr

Tilberedningstid

1 time incl den ½ times hvil til farsen.

Antal personer

4

Kommentarer

  1. Marianne, 3 år siden

    Jeg synes umiddelbart at 5 friske salvieblade lyder lidt i overkanten og ville nøjes med 2 for ikke at overdøve retten helt. Ellers en god idè at bruge balsamico med blåbær! :-)

  2. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Lis, en balsamisk eddike på blåbær? Fortæl lidt mere! Flot anrettet er det. Det er jo madkunst...

  3. Lis Klein

    Lis Klein, 3 år siden

    Thorkil den smilende mund er balsamico med blåbær.

  4. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Lis, mine fem stjerner er ikke bare fordi du lever op til OPUS kokkene, deres bagmænd Claus Meyer og René Redzepi og Nordisk Ministerråd i deres anbefaling om at vi har tang med i maden dagligt. Det gør du flot. Endnu smukkere er det, du laver sådan en smiley med dine tangfrikadeller som øjne og næse, grønsagsretten som hår, - og hvad er det så lige for noget interessant noget, der udgør den smilende mund? Er det tang eller hvad er det? Eller en eller anden chokoladeanretning?

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Aftensmad (187)

Tips og tricks

Prøv også

  • Bornholmersalat
  • Dyrlægens natmad med tang
  • Andebryst
  • Sur-sød lammefrikasse med beder og nye løg
  • Solbærcrumblekage
  • Stegt rødspætte med sellerimos og blomkålssalat