Ny Nordisk Hverdagsmad
Tanghøsterens brunch

Oprettet 11. May 2012
10 kommentarer
6 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Tanghøsterens brunch

Det særlige ved denne opskrift er den tang der er brugt. Den hedder Fucus spiralis, Lav klørtang på dansk eller bare lille klørtang. Den vokser allerøverst i tidevandszonen, dvs. dér hvor havet i stille vejr trækker sig tilbage to gange i døgnet ved ebbe. Så kan man plukke det direkte uden at være iklædt waders. Den lille klørtang er særdeles delikat allerede friskplukket. Blærerne har en pragtfuld saltsmag. I tørret tilstand kan det ristes 3-4 minutter på brødrister og kværnes i stenmorter. Allerede under kværningen frigives der meget interessant aromastoffer :-)
Det mærkværdige ved måltidet på billedet var, jeg blev simpelthen så dejligt mæt ved at spise youghurten, ægget og en trejdedel af rugbrødsburgeren. Resten af rugbrøddet spiste jeg til aftensmad og blev lige så godt mæt. Uden tvivl er det den lille smule tang der er i der gør, maden mætter så unikt godt ;-).
Forøvrigt er der glutamat til stede i klørtangen hvilket gør det smagsforstærkende, hvilket var nemmest at smage på youghurten. Jordbærsmagen blev endnu mere dejlig.

Ingredienser

1 tsk. tørret, pulveriseret lille klørtang
1 smilende æg
2 skiver fuldkornsrugbrød
smør til brødet
2 skiver ost
2 dl youghurt med jordbær
1 glas æblesaft

Fremgangsmåde

Ægget blev kogt i 7 minutter, kølet af, pillet og drysset med ganske lidt af tangpulveret.
Ganske lidt af tangpulveret blev drysset ud over den smurte mad og trykket ned i smøret i den hensigt at lade tangen suge en smule væde til sig og derved blive blød.
Resten af teskefulden af tangen blev rørt op i youghurten lige ledes i den hensigt at blødgøre tangen

Tilberedningstid

15 minutter

Antal personer

1

Kommentarer

 1. Alma, 2 år siden

  Så vidt jeg kan se på hans hjemmeside http://nordisk-tang.dk har han en lille onlinebutik, hvor man kan købe klørtang :-)

 2. Alma, 2 år siden

  Så vidt jeg kan se på hans hjemmeside http://nordisk-tang.dk har han en lille onlinebutik, hvor man kan købe klørtang :-)

 3. Jytte, 2 år siden

  Kan man købe klørtang, og i bekræftende fald, hvor?

 4. Jytte, 2 år siden

  Kan man købe klørtang, og i bekræftende fald, hvor?

 5. Jytte, 2 år siden

  Kan man købe klørtang, og i bekræftende fald, hvor?

 6. Jytte, 2 år siden

  Kan man købe klørtang, og i bekræftende fald, hvor?

 7. Thorkil Degn Johansson

  Thorkil Degn Johansson, 2 år siden

  Jeg kan udemærket leve mig ind i Anne og Arne: Det lyder højst besynderligt at kunne blive behageligt mæt af så lidt mad på en dag. Jeg er heller ikke selv færdig med at undre mig over det. Første gang min kone og jeg opdagede det var i foråret 2006, hvor jeg havde lavet en sovs med lidt japansk Hijiki tang i. Det smagte kanongodt, men vi kunne begge mærke vi nåede mæthedspunktet væsenligt tidligere end ellers. Sovsen var tilbehør til kartofler og noget kød. Siden har vi systematisk genoplevet det samme fænomen, når der er tang med i maden, hvilket der lige siden dagligt har været hos os. På den foranledning har vi reduceret mængden i alle opskrifter vi bruger med 50%, velvidende tangingrediensen uanset hvilken tang det er, er så mæthedsfremmende. Måske er det bare fordi man stort set får alt man har brug for fra selv en lille bitte smule tang og derfor ikke behøver at spise så meget? Hvad ved jeg. Ikke andet end at vi nyder den gode energi disse måltider giver os. Jeg er sådan set ik' ekstrem tynd Anne. Jeg er 178 cm høj, 54 år gammel og vægten ligger stabilt på 61 kg. Det er ik' meget, men det er sunde kilogram at slæbe rundt på for mine knæ og fødder :-) Diabetes har jeg heller ingen ting af og kolesteroltallet er perfekt lige som blodomløbet er det.

 8. Anne Olsen, 2 år siden

  Jeg syns alså ogse det lyder mærkeligt. Er du ik bar meget tynd?

 9. Arne Frederiksen, 2 år siden

  Kunne du virkelig blive mæt af så lidt mad en hel dag???

 10. Thorkil Degn Johansson

  Thorkil Degn Johansson, 2 år siden

  På billedet ses det tørrede lille klørtang, pulveriseret i stenmorter. Det mørkegrønne på den smurte rugbrødsmad er tangpulveret trykket ned i smørret. Det fik lov at trække nogle minutter efter at osteskiverne var lagt på og rugbrødsburgeren var klappet sammen.

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Frokost (45)

Prøv også

 • Frisk kulmule med nye kartofler, spidskål og vilde urter
 • Paté på rugbrød med blomstrende brøndkarse
 • Salat med røget makrel
 • Tangboller med ost/brændenældeost og æg med purpurhinde, søsalat og søl
 • Grillet eller kogt majs
 • Jordskokkesuppe med yoghurt, ristede hasselnødder og brød