Ny Nordisk Hverdagsmad
Torskelevercreme med skyr - sprød salat og bacon - ristet rugbrød

Oprettet 17. March 2011
17 kommentarer
5 medlemmer har bedømt denne opskrift.
Lis Klein
Lis Klein

Docent - VHS
Torskelevercreme med skyr - sprød salat og bacon - ristet rugbrød

Torskelever på en anden måde

Ingredienser

300 gr torskelever - lidt usaltet smør - 12 skiver bacon - 100 gr bacontern - 50 gr skyr - blandet salat(iceberg/hjertesalat og rucola) - brøndkarse og rugbrød

Fremgangsmåde

Torskeleveren steget gylden i smør på panden.
Blend den ristede torskelever med skyr til en glat creme.
Smag til med friskkværnet peber og opbevar på køl ca. ½ time.
Rist bacon og bacontern på panden - lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Rist rugbrødet

Ved servering:
Torskelevercremen kommes i en sprøjtepose og kommes på den sprøde salat, pynt med bacon og brøndkarse. Rugbrød skæres i trekanter inden servering.

Tilberedningstid

60 min.

Antal personer

6

Kommentarer

  1. Lis Klein

    Lis Klein, 2 år siden

    Jeg har prøvet at lave denne ret med torskerogn i stedet for torskelever (hvis du nu ikke kan lide smagen af lever) - og ristet baksuld i små tern.

  2. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 2 år siden

    Selv tak Lis. Jeg håber og tror på, du bliver ved. Du hár jo allerede været pragtfuld produktiv i at vise, hvordan man kan integrere NNH-værdien tang i sin hverdagsmad. At man kan blive ernæringsmæssigt "høj" af denne fødevareingrediens, overrasker måske endnu nogen. Jeg tror på, det bare er cellerne i ens krop, der udtrykker fornøjelse ved at få nogle næringsstoffer, de ellers har manglet, selv om de er genetisk designet til at gøre gavn af dem.

  3. Lis Klein

    Lis Klein, 2 år siden

    Thorkil, tusind tak for alle dine fine ord til mig jeg bliver helt "høj" efter at læse hvad du skriver. Håber jeg kan leve op til dine flotte ord til mig.

  4. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Og så vil jeg gerne bare lige sige, skulle der være nogle andre der læser det her, så vær ikke i tvivl om at Lis Klein har nogle af de mest veludviklede smagsløg i nordeuropa. Hvad hun ikke intelligensmæsigt kan sanse via smagssans, synsans og mærken i sit vand, det er godt nok lige værd at komme efter. Hatten af for en unikt, fagligt kompetent, nynordisk kvindekok, der nok skulle kunne bringe det nynordiske hverdagsmadskøkken langt ud over scenekanten...

  5. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Lis, jeg har modtaget din henvendelse, indeholdende din mailadresse og skriver til dig lige så snart jeg har sendt det her.

  6. Lis Klein

    Lis Klein, 3 år siden

    Thorkil; jeg har nu sendt dig en email under din profil med min email adresse. Jeg har ikke modtaget nogen mail fra dig.

  7. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Lis! Jeg skriver en mail til dig via linket dertil i din profil. Siden du og jeg kan kommunikere må du også have givet webmaster Kristian din rigtige mailadresse. Så virker det også, må vi så se om ik' det er rigtigt, at jeg henvender mig til dig uden om gryden. Jeg har planer om at arrangere en tanghøstningsur netop i midten af maj, men det vil jeg skrive nærmere til dig om i mailen, jeg sender dig. Vi bliver nok nogle stykker. Hvor mange ved jeg ikke lige endnu. Om ik' andet skal jeg under alle omstændigheder selv afsted. Lageret af selvhøstet, dansk tang er ved at være i bund. Der må skaffes nyt til huse.

  8. Lis Klein

    Lis Klein, 3 år siden

    Thorkil; det lyder simpelthen herligt, jeg vil rigtig gerne lære at høste min egen tang! Jeg kommer til DK næste gang midt i maj måned. Hvor i landet er det vi skal høste tang? Jeg køber min havtorn på denne netside: http://www.bioinsel-shop.de/Trockenfruechte/Bio-Sanddornbeeren-ganz-getrocknet::296.html Jeg bor ca. 650 km syd for grænsen. I delstaten Sachsen. Kan du ikke prøve at sende en mail til mig personligt -så jeg kan se hvordan det virker. De personelige mail jeg har sendt til andre medlemmer indtil nu, dem har jeg ikke fået svar, er i tvivl om jeg har gjort forkert.

  9. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Lis! Hvor eksotisk at bo i Tyskland og alligevel ved vandet. Du kan også høste tang i Tyskland. Deutschlands ersten algenfarm ist in der Eckernförde Bucht. Det er den med EU støtte og fordi vandet der er rent nok til at dyrke sukkertang i havet, der bliver af en ypperlig kvalitet til at lave cremer og hudprodukter af, der også har medicinske virkninger, anvendelige til at gøre noget ved lidelser, der ellers regnes som svære at gøre noget ved, så som f.eks. psoreasis og neurodermatitis, dokumenteret af de nordtyske universiteter. Det rækker milevidt ud over det rent nøgterne madlavningskoncept, men er måske alligevel interessant at tage med ind i betragtning. Man kan også bare se på det på den måde, at når sukkertang kan vokse udemærket i nordtyskland på østkyst, hvorfor skulle blæretang så ikke også kunne, sammen med de andre tangformer, der klarer sig udemærket, her i vores respektive, territoriale, indre farvande? Om du skriver privat til mig via link fra min profil og fortæller mig din adresse, da skal jeg gå op i helikopteren og finde dig nordtyske lokationer, hvor du med garanti kan høste blæretang, savtang o.a. godt, der er lige så udemærket som noget høstet i Danmark. Giver du mig din nøjagtige adresse kan jeg oven i købet levere dig eksakt kørselsvejledning fra din hjemstavnslokation til høstlokationen. At knytte koordinater sammen er jo ingen kunst i nutidens teknologiske vidunderverden. Iøvrigt overvejer jeg, at invitere interesserede til at lære at høste tang sammen med mig. Jeg får efterhånden uopfordrede henvendelser, hvor folk tilkendegiver, de gerne vil have mig med ud og blive fortrolige med at høste deres egen tang, ligesom vi havde så god tradition for at gøre engang. Måske kunne vi en dag, hvor du alligevel er i Danmark, i forvejen have kombineret noget med nogle andre og så tage ud og høste tang sammen, vi kan bruge i vores respektive husholdninger... Var det noget, der kunne tænde din gejst? I så fald hører jeg gerne om det både her og der.

  10. Lis Klein

    Lis Klein, 3 år siden

    Thorkil; Jeg bor i Tyskland og har kun en stor sø i min nærhed. Jeg må have fat i min svigerdatter og evt. få hende til at samle lidt til mig og så sende det til mig. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at prøve blæretang. Jeg må indrømme, at det tang jeg har brugt i min mad indtil nu, har jeg fået en ven til at tage med hjem fra østen til mig. Næste gang jeg er i Danmark må jeg ud og "høste".

  11. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Lis, flot du har lagt billeder op. Det giver mere begreb om en ret når der også er billede med og det er mere personligt at se et ansigt end standard skabelonfiguren, man også kan vælge at lade sig repræsentere af. Blæretang er da ellers nem at få fat i uanset hvor i landet du bor. Og det er faktisk her i foråret, det er mest oplagt at høste det, fordi det har vokset i hele kuldeperioden, koldtvoksende som det er. Jeg var ude at kigge til det lørdag den 12. marts. På billedet ses det, at den lysegrønne vækst t.h. i billedet allerede er næsten lige så stor som modervæksten, den vokser ud af. Det synes jeg er meget imponerende.

  12. Lis Klein

    Lis Klein, 3 år siden

    Ha ha så lykkedes dig mig at få billede sat ind.

  13. Lis Klein

    Lis Klein, 3 år siden

    Thorkil, flotte billeder du har lagt ind - jeg kan ikke få mit eget billede sat ind øv. Jeg kan desværre ikke få fat i blæretang... Spiser ellers gerne tang i mine salater og andre retter. Det giver en rigtig god smag til maden.

  14. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Ristet rugbrød som tilbehør.

  15. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Lis, tak for hilsen. Lørdag aften gjorde Margot din opskrift efter. Det var et meget delikat forårsmåltid, vi var enige om, det ikke er sidste gang vi har spist. Jeg var ved fiskehandleren for at spørge efter torskelever. Det har de så lidt efterspørgsel efter, de ikke sælger det. Så måtte det jo så blive til røget torskelever fra dåse. Vi havde heller ingen bacon med, men ristede stykker af røget grisebov. Sprøjtepose har vi ingen af. Det kunne klares ved at bruge en lille plasticpose med et afklippet hjørne. Margot kom forøvrigt en lille smule pulveriseret blæretang i torskelever/skyrcremen. Men det er bare fordi vi godt kan lide at have tang med i vores mad. Det ristede rugbrød spiste vi som tilbehør. Giver dig nogle billeder af maden. God søndag til dig!

  16. Lis Klein

    Lis Klein, 3 år siden

    Thorkil, tak for dine stjerner, jeg har indsat hvilke salater jeg har brugt. God weekend

  17. Thorkil Degn Johansson

    Thorkil Degn Johansson, 3 år siden

    Lis! Jeg er vild med smagen af torskelever på rugbrød og alene tanken om at kombinere det med flæsk, som du gør, får mig til at kunne smage i min mund, hvor lækkert det smager sammen. Og så erindringen om brøndkarses let bitre smag sammen med og hvad det så end er, du bruger som salattilbehør. Tænderne løber i vand, bare ved tanken om summen af det hele. Også glad for, du ikke er bange for at bruge kofedt i form af smør. Der er alt for meget hysteri lige nu med de gode fedtstoffer, vi traditionelt benytter os af. Tanken om at riste rugbrøddet hylder jeg også meget selv. Det er lækkert med sådan en knasende sprød bund for noget superlækkert pålæg. Det skal prøves af i løbet af weekenden, den opskrift du her leverer.

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Kategori

Forret (55)

Prøv også

  • Stikkelsbær- eller blommetrifli
  • Ramsløgskapers
  • Kærnemælkskoldskål med blåbær og kammerjunkere
  • Kylling  med rodfrugter
  • Bagt torsk med urter og pisket smørsovs
  • Grøn kartoffelmos