Tema
Hvordan får vi flere til at spise kål?

Emil Bruun Blauert
Emil Bruun Blauert
Meyers Madhus
4 år siden
12 tips

Børn og voksne spiser alt for lidt kål i dag. Det skyldes formentlig forældrenes oplevelser i barndommen med rosenkål og blomkål, der var kogt helt i smadder, og blev tvunget ned halsen på de små som søbemad med tyk hvid sovs

Konsekvensen er, at mange børn og voksne maksimalt spiser kål én gang om året; den er rød, den er på glas – og den står godt til flæskestegen juleaften. Konsekvensen er også, at mange børn ikke længere kan kende forskel på glaskål, blomkål og hvidkål.

Faktum er dog, at kål både kan være særdeles velsmagende og er et af de vigtigste elementer overhovedet i en næringsrig og sund nordisk kost.

Spørgsmålet er, hvordan vi i OPUS kan medvirke til at få kål genindført som en central bestanddel af den nordiske kost. Har du tips og tricks om tilberedning, ingredienser eller anretning af den gode ret med kål, så er vi meget lydhøre.

Tips i Hvordan får vi flere til at spise kål?(Vis alle 12 tips)

  • Det grundlæggende ved at kunne fordøje kål på en sund og naturlig måde

    Thorkil Degn Johansson
    3 år
    7 kommentarer
    0 anbefalinger

    Jeg vil ik' købe den der betragtning om at det er fordi vi som spædbørn blev tvangsfodret med udkogt kålmos, vi ik' gider det i dag i hverdagen. Måske nok. Men det er da fordi vi har mistet...

  • Broccoli á la Naturel........som dessert :-)

    B.B.
    3 år
    0 kommentarer
    0 anbefalinger

    For efterhånden adskillige år siden tænkte jeg meget på syre-base-balancen. Altså måtte/skulle jeg i gang med at vænne mig til at spise base EFTER mine dejlige fuldkornsrugbrød m. magert...

  • Kål og krydderier

    Christian Fentz
    3 år
    1 kommentar
    0 anbefalinger

    Jeg bruger tit en masse "varme" krydderier når jeg tilbereder kål. fx. en blanding af nelliker, koriander, spidskommen, muskatnød og sort peber får "ikke-kål-elskere" til elske kål.

  • Kål på mange måder..

    Iris Hering
    4 år
    3 kommentarer
    1 anbefaling

    Jeg river/snitter forskellige slags kål i stort set alle vores retter, kødsovs til spagetti, lasagne, frikadeller, farsbrød og meget andet.. ud af 500 gr. kød bliver der mad til 4 personer i...

  • Hvidkålslasange

    4 år
    0 kommentarer
    0 anbefalinger

    når jeg laver lasange bruger jeg halvt lasangeplader og halvt hvidkålsblade og det er altid en stor succes herhjeme hos os, lækkert sundt og billigt

Tips og tricks

Prøv også

  • Havsalt med brændenældefrø og sukkertang
  • Rejer med groft brød og ramsløgmajo
  • Æggekage med purpurhinde, søsalat og søl.
  • Stikkelsbær med slør
  • Hvide asparges med mælkebøtteblademos (pesto)
  • Medister med sennepssovs og grønkålssalsa