Tema
Mere fisk - og ikke fra dåse

Emil Bruun Blauert
Emil Bruun Blauert
Meyers Madhus
4 år siden
4 tips

Fisk er ualmindeligt sundt og indeholder store mængder mineraler, vitaminer og sunde fedtsyrer, men vi spiser alt for lidt af det. Det er mest synd for os selv, fordi fisk fanget i havene omkring Danmark generelt er af meget høj kvalitet

Og da vores nære farvande samtidig er fyldt med en lang række spiselige arter, så kan det undre, at det er fiskepinde og torskerogn på dåse, der kommer på middagsbordet og ikke havtaske, hornfisk, makrel, rødspætte, sild og skrubbe.

Der er formentlig to væsentlige årsager til, at vi spiser så lidt fisk og så få arter. Den første er, at der simpelthen ikker er nok gode fiskehandlere og at der er færre og færre der sælger friske fladfisk på havnen. Den anden kan vi i højere grad selv påvirke direkte - for det handler om, at det er de færreste danskere, der ved, hvad de skal stille op med en friskfanget fladfisk.

Hvis det står til os, måtte danskernes kundskaber udi fisk måtte meget gerne blive højere. For fisk er sundt, og fisk smager godt. Har du derfor tips og tricks om tilberedning, ingredienser eller anretning af fisk, så er du meget velkommen til at dele dem med os og med alle de andre brugere.

Spørgsmål et er kort sagt: Hvordan får man danskerne - og særligt deres børn - til at spise mere fisk, der ikke er fra dåse?

Tips i Mere fisk - og ikke fra dåse

  • dampet laks

    2 år
    0 kommentarer
    0 anbefalinger

    har du travlt, glemt at tage maden ud af fryseren - kan du bruge din microovn til at dampe laks

  • fisk fra opdræt

    4 år
    3 kommentarer
    0 anbefalinger

    hvis du vil være sikker på at din fisk indeholder den rette balance mellem omega 3 og 6 skal du undgå fisk fra opdræt, disse fodres med vegetabilske olier, da det er billigere at fodre med end...

  • Tilbehør til aftensmad

    4 år
    0 kommentarer
    0 anbefalinger

    1 dl Bulgur 1 dl røde linser 3 dl vand Salt. Koger i 12 min. Sluk for varmen og lad dem så yderlige 12 min.

  • Mørksej i lufttørret skinke

    A.S. Andersen
    4 år
    1 kommentar
    0 anbefalinger

    6 skiver tynde lufttørret skinke i ca. 6 cm. bredde og ca. 20 cm. længde. 500 g. Mørksej (2 fileter) Fileterne skæres ud i 2x3 stykker stykkerne krydres og "pakkes ind" enkeltvis i ...

Tips og tricks

Prøv også

  • Fuldkornsknækbrød
  • Kartoffel-porresuppe med sprødt rugbrød og purløg
  • Æblekage med rug rasp og hasselnødder
  • Blomkålssuppe med krydderurtesalat
  • Pizza med Søl
  • Vildtgryde med tørrede tranebær og perlebyg