Idegryden er støttet af vores læsere. Hvis du køber via henvisninger i vores artikler, modtager vi et annoncehonorar Læs mere her.

Eksperternes og kundernes dom: De bedste Stand Up Paddleboards

Eksperternes og kundernes dom: De bedste Stand Up Paddleboards

Der er noget særligt over vandsport og aktiviteter på vand, som giver en særlig følelse i kroppen og et sus gennem både sjæl og sind. Det er en anden måde at være i kontakt med sig selv og naturen på, og mange finder, at det er en af de sjoveste og mest behagelige måder at røre sig på.

Hvis du også er glad for sjov og aktivitet på vandet, så har du måske allerede gjort bekendtskab med de nye og spændende paddleboards og SUP boards, som giver dig mulighed for at drage på eventyr på vandet i dit helt eget tempo. Hvis du er nysgerrig på at vide mere eller gerne vil have tips til, hvilket board du skal vælge, så er du kommet til rette sted. Vi guider dig til de bedste boards på markedet netop nu, og hjælper dig igennem processen med, hvordan du vælger netop det rette board til dig.

Oppustelig paddleboard til SUP – Global 10'6 Sup board – Blå – testvindende begynder-board

Oppustelig paddleboard til SUP – Global 10'6 Sup board


Dette sup-board er kåret som testvinder hos tre forskellige medier og har oven i hatten fået hele fem stjerner baseret på 56 anmeldelser. Det er perfekt til dig, som er på udkig efter dit første sup-board, da det både er designet til at passe de fleste (fra 40 til 145 kg) og samtidig er utroligt prisvenligt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om Oppustelig paddleboard til SUP – Global 10’6 Sup board – Blå

Hvis du er på udkig efter et brugervenligt og hurtigtgående paddleboard, kunne dette pragteksemplar måske være noget for dig. Du får her et lækkert board i et flot design, hvor alt det nødvendige udstyr medfølger. Boardet er designet til at være et all-round sub-board, hvilket tillader dig at glide over vandet på bølger op til 50 cm. Boardet er i den billige ende, og du får endda mængderabat, hvis du køber mere end et.

Dette sup-board er almindeligt i størrelsen og er særligt egnet til nybegyndere og familier. Dels på grund af den gode bredde, som giver en fantastiske stabilitet, og dels på grund af den unikke konstruktion, som gør, at boardet kan bruges af hele familien – fra 6 til 70 år. Du skal dog ikke være bange for at kede dig på boardet: På grund af den specielle pin-front har du nemlig mulighed for at få en masse fart over feltet, når du ubesværet glider hen over vandet.

Derfor bør du vælge netop dette sup-board:

 • Testvindende og fem stjerner
 • Begynder- og familievenligt 
 • Holder til 40-145 kg
 • Prisvenligt

Pakketilbud - 2 x Glacier SUP PaddleBoards 10'6" - populære paddleboards til familie og begyndere

Subzero Pakketilbud 2 x Glacier SUP PaddleBoards


Bliv helt klar til en tur på bølgerne med det lækre pakketilbud fra Subzero. Her får du alt det udstyr, du behøver til strandturen eller din daglige træning. Det er et tilbud, som er oplagt til dig med familie, da du nemt kan have børn eller nybegyndere med ud på boardet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om Glacier SUP PaddleBoards pakketilbud:

I denne pakkeløsning får du to komplette sæt med SUP board, paddle, leash, finner, taske og pumpe. Ved at vælge pakketilbuddet er du garanteret boards i særdeles høj kvalitet, som er designet til at kunne tåle at få nogle knubs. Derfor kan et Glacier SUP paddleboard også bruges til længere ture og træning. Det er endda blevet testet grundigt ved eksempelvis at glide boardet gennem mere end 100 meter af is, uden at det kunne ses på bunden af boardet.

Et Galcier SUP PaddleBoards pakketilbud er også et holdbart valg, da mærket Subzero er opmærksom på bæredygtigheden. Det gør de blandt andet ved at benytte bæredygtigt genbrugsmateriale til tilbehøret i pakketilbuddet.

Pakketilbud – 2 x Glacier SUP PaddleBoards 10’6″ vs. markedet

Glacier paddleboards fra Subzero er testet under nordiske forhold, så det er perfekt at tage under armen, når de danske vande og bølger kalder. Du får også det hele samlet i én pakke, så du ikke skal lede diverse butikker igennem for at finde alle nødvendige dele. Dertil kan du hurtigt få selskab på vandet, da der er to paddleboards i pakketilbuddet.

Fordele:

 • God til familier
 • God til begyndere
 • Udviklet og testet til nordiske forhold.
 • Komplet paddleboard-sæt 

Ulemper:

 • God, men ikke det bedste valg for de mere øvede paddleboarders

Specifikationer:

 • SUP Board startersæt af høj kvalitet.
 • Længde: 320 cm
 • Tykkelse: 15 cm
 • Bredde: 86 cm
 • Volumen: 365 liter
 • Max personer anbefalet: 1 + 1
 • Max total vægt belastning: 220 kg
 • Vægt på board alene: 11 kg 
 • Vægt pakket i taske med alt tilbehør: 13 kg

GoRunner Flower – kvalitetsboard for optimal ydeevne


Testresultater

Dette SUP board fik hurtigt charmeret sig ind på testpanelet hos Standuppaddleboardsreview, som særligt påpeger modellens smarte opbevaringssystem, som gør det nemt at have en oppakning med undervejs på tur. Derudover får boardet point for at være stabilt og samtidig tilbyde en god fart. Boardet ender på en score på 4,5/5 og kåres som bedst til touring.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Er du på udkig efter et moderne SUP board, der kan gennemleve et hav af udfordringer? Så er Flower 10’6” fra danske GoRunner et godt bud. Det oppustelige paddleboard egner sig særligt godt til begyndere og øvede.

Om GoRunner Flower

GoRunner Flower er et manøvredygtigt paddleboard, som begynderen også kan håndtere. Det hjælper de 3 medfølgende finner til. Med modellen her kan du udfolde dig på alt fra fladt vand til store bølger på op til 200 cm.

SUP boardet har en stor størrelse på 10’6” (320 x 84 x 14 cm). Det giver god plads til både at stå, sidde og ligge på boardet.

Med i pakken får du også leash, Dual action-pumpe med manometer, reparationssæt, vandtæt beholder og rygsæk.

Ønsker du at forvandle dit paddleboard til en kajak, så er det muligt ved tilkøb af enkelt tilbehør.

Det er surferens vægt, der afgør den optimale størrelse. Den anbefalede belastning er her på 80-90 kg, og maksbelastningen er 150 kg.

Derfor bør du vælge netop dette SUP board

 • Stort board med surfer-look
 • 3 finner for nem håndtering
 • Diamond grip for god komfort
 • Front Towing D-ring
 • CE-godkendt (overholder EU-lovgivningen)

GoRunner Flower vs. markedet

Er du nybegynder eller øvet på vandet, og drømmer du om et CE-godkendt paddleboard, hvor både design og funktionalitet er i top? Så er GoRunner Flower et godt valg.

Det surfer-inspirerede design er mere håndterbart end de fleste takket være blandt andet den store størrelse, tilbehørspakken og herunder de 3 finner.

GoRunner Shark – alsidigt paddleboard i unikt design

Sup Board Allround Family Edition+ 11’2 X 33 Rød – Fremragende kundeanmeldelser


Sup Board Allround Family Edition+ er et fremragende valg for dig, der har brug for et komplet sæt, som hele familien kan bruges i de danske farvande.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Du kan imponere på bølgerne med det oppustelige Shark 10’6” SUP board fra danske GoRunner. Paddleboardet er designet, så begyndere og øvede får optimalt udbytte.

Om GoRunner Shark

GoRunner Shark er et alsidigt SUP board af høj kvalitet, så det kan stå imod de udfordringer, du møder på vandet. Boardet giver god kontrol ved både fladt vand og bølger på op til 200 cm.

Den store størrelse på 10’6” (320 x 84 x 15 cm) giver god fleksibilitet, uanset om du vil stå, sidde eller ligge. Med 3 inkluderede finner har du god kontrol – også som nybegynder.

Med GoRunner Shark følger en stor og praktisk tilbehørspakke. Du får her leash, vandtæt beholder, Dual action-pumpe med manometer, reparationssæt og rygsæk.

SUP boardet kan omdannes til en kajak ved tilkøb af ekstra tilbehør. Det åbner op for endnu flere spændende udfordringer til vands.

Den anbefalede belastning er på 80-90 kg, og maksbelastningen er 150 kg. GoRunner Shark er CE-godkendt som bevis på, at det lever op til EU-lovgivningen.

Derfor bør du vælge netop dette SUP board

 • Stort og moderne board
 • Manøvredygtigt med 3 finner
 • Komfortabelt Diamond grip 
 • Kan omdannes til kajak
 • CE-godkendt (overholder EU-lovgivningen)

GoRunner Shark vs. markedet

GoRunner Shark adskiller sig fra andre oppustelige SUP boards ved dets unikke Shark-design og store alsidighed. Boardet er alsidigt takket være den høje kvalitet, sin store størrelse, det praktiske tilbehør og muligheden for kajaksejling.  

Shark modellen er CE-godkendt og skabt af danske GoRunner med særligt fokus på kvalitet.

Advanced Elements Hula 11 iSUP – Det perfekte board til begyndere og letøvede

Advanced Elements Hula 11 iSUP – Det perfekte board til begyndere og letøvede


Hvis kvalitet er det vigtigste for dig, er dette sup board fra Advanced Elements lige noget for dig.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om Advanced Elements Hula 11 iSUP

Dette sup board er et sup board af højeste kvalitet, som er både nemt og stabilt at benytte for begyndere og let øvede. Advanced Elements Hula 11 iSUP holder ofte i årevis. 

Derfor bør du vælge netop dette sup board:

 • God til begyndere og let øvede
 • Kan klargøres på bare 5 min.
 • Velegnet til børn og unge
 • Utroligt stabil 

Advanced Elements Hula 11 iSUP vs. markedet

Advanced Elements Hula 11 iSUP er et sup board, der prismæssigt placerer sig i midten. Sammenlignet med andre sup boards på markedet er dette board særligt godt til begyndere og let øvede, da det er et stabil sup board, som er nemt at håndtere.

Aqua Marina MEGA SUP 18’1 – God til mange mennesker


Aqua Marina MEGA SUP 18’1 er vurderet til 5/5 stjerner på Amazon.co.uk. Dette er et samlet gennemsnit af samtlige kundeanmeldelser.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om Aqua Marina MEGA SUP 18’1

Dette sup board er et stort board, som kan klare helt op til 8 personer eller 650 kg! Det er altså et board, som er egnet til fx teambuilding eller arrangementer på skoler eller arbejdspladser. 

Derfor bør du vælge netop dette sup board:

 • Positivt anmeldt af kunder
 • Kan klare op til 8 personer eller 650 kg
 • Med hårdfør double wall dropstitch teknologi
 • God pris

Aqua Marina MEGA SUP 18’1 vs. markedet

Aqua Marina MEGA SUP 18’1 ligger i den dyre ende, når det kommer til prisen, i sammenligning med andre sup boards på markedet. Til gengæld er dette board også et meget større board end de andre, billigere boards på markedet, og Aqua Marina MEGA SUP 18’1 kan klare langt mere last.

Sup Board Kids 7’6 X 30 – Det perfekte sup board til børn

Sup Board Kids 7’6 X 30


Hvis du ønsker, at dine børn skal kunne have det sjovt på vandet, er Sup Board Kids lige noget for dig. Det er et fantastisk board til begyndere.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om Sup Board Kids 7’6 X 30 

Med dette sup board får du board i høj kvalitet, som er særligt udviklet til børn. Det er et godt begynder-sup board, som er designet til danske vejrforhold. 

Derfor bør du vælge netop dette sup board:

 • God pris
 • Komplet sæt
 • Perfekt starter kit
 • Dansk design og udviklet til de danske vejrforhold

Sup Board Kids 7’6 X 30 vs. markedet

Sup Board Kids 7’6 X 30 er billigere end de fleste andre sup boards på markedet. Det er dog også et mindre board, der er særligt designet til børn.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Sup Board Allround Family Edition+ 11’2 X 33 Rød

Sup Board Allround Family Edition+ 11’2 X 33 Rød – Fremragende kundeanmeldelser


Sup Board Allround Family Edition+ er et fremragende valg for dig, der har brug for et komplet sæt, som hele familien kan bruges i de danske farvande.

Om Sup Board Allround Family Edition+

Dette sup board er særligt designet til, at alle i familien skal kunne bruge det – dette tæller altså folk i alle aldre. Du får et fremragende starter-kit med alt i én. 

Derfor bør du vælge netop dette sup board:

 • Komplet sæt
 • Kan bruges af folk i alle aldre
 • Særligt designet til danske farvande

Sup Board Allround Family Edition+ 11’2 X 33 Rød vs. markedet

Sup Board Allround Family Edition+ er et forholdsvis billigt sup board sammenlignet med mange andre sup boards på markedet. Du får et alt-i-en sæt, som er dansk design, til en rimelig pris.

Bestway Hydro-Force Cruiser Tech SUP


Testresultater

Dette SUP board fik hurtigt charmeret sig ind på testpanelet hos Standuppaddleboardsreview, som særligt påpeger modellens smarte opbevaringssystem, som gør det nemt at have en oppakning med undervejs på tur. Derudover får boardet point for at være stabilt og samtidig tilbyde en god fart. Boardet ender på en score på 4,5/5 og kåres som bedst til touring.

Om Bestway Hydro-Force Cruiser Tech SUP

Der er på alle måder tale om et utroligt lækkert SUP board fra Bestway her. Det er designet i et lækkert look med varme gule og orange aftegninger med hvide kontraster. Boardet er udstyret elastiksnore både foran og bagpå, så du har god mulighed for at have ting og udstyr med dig, når du er afsted. Derudover er boardet designet med hele tre finner – en stor i midten og to små ude i siderne. Det gør boardet godt til at skære igennem vandet.

Dette SUP board er desuden designet, så det er behageligt at stå på og relativt nemt at balancere på, hvilket er en stor fordel, når du er på en flere timers tur. Også dette board har den fordel, at det er oppusteligt, hvilket gør det nemt at have med på tur, og nemt at pakke sammen, når det ikke anvendes.

Der medfølger en masse lækre ting med dette board, og du får både en håndpumpe, en rygsæk, en sikkerhedsline (snor), og et reparationskit med. Dog skal du være opmærksom på, at der ikke medfølger en paddel til dette board – den skal købes separat. Til gengæld har du så mulighed for at vælge netop den paddel, som passer bedst til din smag. Det anbefales, at boardet ikke belastes med mere end 120kg inklusive oppakning.

Derfor bør du vælge netop dette sup board:

 • Bedst til touring!
 • God plads til at have oppakning med
 • Hele tre finner under boardet

Hvad er et paddleboard og et sup board?

De sjove og udfordrende boards er blevet utroligt populære i løbet af de seneste år, og det er efterhånden blevet en integreret del af vandsport og vandaktiviteter både i Danmark og i udlandet. De adskiller sig fra et surfbræt netop ved, at du har en paddel, som du kan benytte til at styre og få fart på. På den måde egner disse boards sig altså rigtig godt til åer, vandløb og søer, og du behøver altså ingen bølger for at sikre din fremdrift, som det ellers er tilfældet med et surfbræt.

Måske har du hørt begreberne paddleboard og SUP board i flæng, og de har faktisk også den samme betydning. Et paddleboard betyder, som navnet antyder, at du står eller sidder på et board, som du padler gennem vandet. Et SUP board er en forkortelse for Stand Up Paddle board, og indikerer sådan set bare, at det er designet til at stå på. Dog kan langt de fleste SUP boards bruges til forskellige aktiviteter, som også indebærer at sidde eller ligge på boardet.

Find det rette SUP board – Hvem skal benytte boardet?

Når du skal anskaffe dig et SUP board, skal du selvfølgelig først og fremmest finde ud af, hvem der primært skal benytte brættet. Er det til dig selv, har du selvfølgelig rigtigt gode forudsætninger for at bruge din egen viden og erfaring, når du køber. Men hvis du skal give et board væk i en gave, er det vigtigt at du vælger en model, som passer til modtagerens behov – som jo ikke nødvendigvis er de samme som dit.

Mange modeller er udformet til forskellige alders- og vægtgrupper, og nogle boards vil også være så tunge, at de ikke egner sig børn eller utrænede personer. Dette gælder særligt, hvis du anskaffer dig et board, som er lavet i et fast materiale. For at være på den sikre side kan det derfor være en god idé at købe et oppusteligt SUP board, som i langt de fleste tilfælde er både lettere og også passer til en bred aldersgruppe og på tværs af vægtklasser. Dog er det vigtigt, at du sikrer dig, at et eventuelt oppusteligt board ikke er for blødt midt på, så det synker sammen i vandet, når det bruges af fuldvoksne mennesker.

Hvilken type board er du på udkig efter?

For at finde det rette SUP board til dig selv eller en anden, er det en god idé at overveje forskellige faktorer, inden du køber. Først og fremmest skal du selvfølgelig tænke over, hvilken type af board, du er interesseret i, og her er erfaringsniveau, samt hvad boardet skal bruges til blandt de allervigtigste elementer.

Er du nybegynder, letøvet eller erfaren? Dit erfaringsniveau betyder en hel del for, hvilken model du bør vælge. Hvis du er helt ny inden for SUP boards, kan det være en god idé at finde et lidt bredere board, som i øvrigt er relativt stift og stabilt at stå på. På den måde kan du hurtigere lære at holde balancen, og så bliver hele oplevelsen væsentligt sjovere. Er du letøvet eller erfaren, kan du med fordel finde et board, hvor der er kælet mere for detaljerne, og som er beregnet til højere fart og altså fordrer, at du ved, hvordan du holder balancen. Til gengæld vil du med garanti nyde at blive udfordret på sådan et board.
Hvad skal boardet bruges til? Er du mest til hygge og sjov på vandet, eller vil du gerne kunne bruge det til at gå på opdagelse ned langs en å i dit sommerhusområde, eller når du er på ferie? Disse faktorer spiller ind i forhold til typen og udformningen af det board, du skal anskaffe dig. Oftest vil de boards der er beregnet til fart eller længere ture være designet både længere og smallere og desuden have fokus på at være komfortabelt. Omvendt vil et board, der er beregnet til sjov og leg typisk være mere simpelt og også bredere og kortere i sit design.

Hvor og hvornår skal boardet anvendes?

En del danskere undervurderer Danmark i forhold til at nyde vandsport og -aktiviteter som SUP boards, men faktisk er der utroligt mange dejlige danske destinationer, som er absolut ideelle til netop dette formål.

Hvis du gerne vil bruge boardet i Danmark, kan det være en god idé at investere i en model, som er designet til danske forhold, og altså sagtens kan klare det vind og vejr, som den danske sommer ofte byder på i form af regn, kulde og blæst. Vil du primært benytte dit board, når du er på ferie sydpå, er der lidt mere frie rammer i forhold til at vælge et godt board.

Det er desuden vigtigt at huske på, at der er lidt forskel på at bruge et SUP board i hhv. ferskvand og saltvand. Saltindholdet i havvand gør nemlig, at boardet flyder nemmere. Nogle vælger derfor at benytte et længere board i ferskvand, mens de benytter en kortere model i saltvand, når de for eksempel er på stranden i løbet af sommeren.

Hvis du kun regner med at benytte dit SUP board for sjov et par gange om året, for eksempel hvis du er i sommerhus, kan du sagtens begynde med at anskaffe dig en basismodel, som ikke koster en formue, og som heller ikke kræver meget vedligehold. Vil du derimod gerne tage SUP boarding til det næste niveau, og regner du med at benytte det nærmest hver dag over en længere periode om sommeren, er det en god idé at finde et board, som netop har de detaljer og det design, som er vigtigt i forhold til at give dig en rigtig god oplevelse, og som kan styrke din videre udvikling.

Disse andre ting bør du overveje, inden du køber

For at finde det bedste board til dig og dine behov, kan det være en fordel at finde netop dét, som har det udstyr, du gerne vil have. Vil du gerne ud på længere ture, er det for eksempel en stor fordel at have elastikker på boardet, som gør det muligt at have en oppakning med, når du er afsted. Det kunne blandt andet være en madpakke, dykkerbriller, et vandtæt action kamera og meget andet.

Når du køber et board, skal du desuden vide, at der er ret stor forskel på, hvilket udstyr der følger med. Hvis du er helt ny inden for SUP boards, kan det derfor være en fordel at købe et board, hvor der samtidig følger både paddel, sikkerhedsline og reparationskit med. Alternativt kan du købe alt dette og meget andet udstyr samme sted, som du køber dit board. Når du vælger din paddel, så prøv at finde en, som har et godt greb og som ligger godt i håndfladerne. Husk desuden altid at få en pumpe med, hvis du vælger et SUP board, som er oppusteligt.

Hvis du ikke er så stærk på vandet, eller du gerne vil købe et SUP board til et yngre medlem af familien, så kan det i øvrigt være en god idé samtidig at investere i en redningsvest, så turene på vandet kan foregå uden bekymringer.

Sådan holder du dit SUP board ved lige

Når du vælger at anskaffe dig et SUP board, er det forhåbentlig, fordi du har en idé om, at du gerne vil bruge det mange gange. Derfor kan det være godt at vide, hvordan du bedst muligt tager dig af og passer på dit board, så det holder længst tid muligt.

Som udgangspunkt er der heldigvis ikke så meget vedligehold ved et SUP board, og det betyder samtidig, at langt de fleste kan være med uden at få dårlig samvittighed. Her er de tips, du bør følge for at forlænge levetiden på dit board:

Vask altid dit board i ferskvand efter brug. For at det skal holde længst muligt, er det vigtigt at skylle det af efter hver gang, du har brugt det. Dette gøres for at fjerne skidt og snavs fra boardet, så det ikke sætter sig fast.
Hold boardet væk fra skarpe objekter. Særligt på boardets dæk, hvor du står, når du bruger det, er overfladen ganske blød. Det betyder også, at netop dette område er sårbart i forhold til skarpe genstande, som potentielt kan ødelægge dit SUP board. Pas derfor altid på, når du transportere dit SUP board, og undgå at benytte skarpe genstande i forbindelse med brug eller klargørelse af dit board.
Opbevar det når det ikke bruges. For at passe bedst muligt på det, skal du opbevare det i din rejsetaske, når det ikke bruges. Overvej også at fjerne eventuelle finner, mens det opbevares, så disse ikke bøjes.
Tjek boardet for skader jævnligt. Små revner og skader kan ødelægge boardets kerne, og kan tillade at vand siver ind. Inspicer derfor dit board ofte – gerne efter hver tur – og reparer det, hvis du finder skader.

Sådan finder du det billigste board

Selvom et SUP board sagtens kan erhverves for en meget rimelig pris, er det stadigvæk en pænt sum at skulle af med. Derfor kan du med fordel overveje disse tips, for at finde det bedste board til prisen.

For eksempel kan du med fordel anvende de ganske brugervenlige hjemmesider, som sammenligner priser på produkter på tværs af forskellige webshops. Her er det en fordel, at du kender modellen, som du gerne vil købe. Hvis du ikke er sikker på, hvilken model du gerne vil have, anbefales det at stille dig selv nogle af ovenstående spørgsmål først, så du bliver skarpere på, hvad dine ønsker, forventninger og behov til dit SUP board er. Når du kender modellen eller de forskellige modeller, du potentielt er interesseret i, skal du blot indtaste produktnavnene i søgefeltet, og så bliver du præsenteret for en overskuelig oversigt over, hvor boardet kan købes til den bedste pris.

Derudover anbefales det at holde øje med tilbud, når du skal købe dit board. Ofte vil der være favorable priser i forbindelse med udsalg eller kampagner, hvor du potentielt kan spare mange tusinder af kroner.

Bør du købe dit board på nettet?

En del danskere er stadig skeptiske, når det kommer til at købe forskellige ting på nettet. Særligt når det drejer sig om lidt dyrere erhvervelser, som mange nok vil kategorisere et SUP board som. Dog er der ikke noget, der står til hinder for at købe dit SUP board på nettet, og faktisk vil det for mange være en langt billigere og mere overskuelig opgave, end at skulle i forskellige fysiske butikker for at finde dit board.

En stor fordel ved handel på nettet er, at du i mange tilfælde vil kunne finde anmeldelser af de forskellige webshops og de specifikke produkter. Du har ofte adgang til utroligt mange anmeldelser på én gang, og kan derfor nemt finde et produkt eller en side, som andre forbrugere har været godt tilfredse med. Det giver en god sikkerhed i forhold til at vælge en butik og et produkt, som du også bliver glad for i længden.

Hvis du er helt ny inden for SUP boards, eller bare gerne vil have udvidet din horisont lidt på området, så kan du i øvrigt også finde mange brugbare videoer på nettet, som giver dig gode råd og vejledninger i forhold til, hvordan du lærer eller bliver bedre til at stå på og bruge dit board.

Disse fordele får du ofte, når du handler hos danske netbutikker

Som udgangspunkt er det en god idé at anvende danske webshops, når du handler på nettet. Dette skyldes dels, at de er underlagt den danske lovgivning, som er ganske favorabel for forbrugerne og sikrer grundigt mod både svindel og dårlige varer. Desuden giver danske hjemmesider dig den fordel, at al information og service typisk vil være på dansk. Langt de fleste danske webshops har utrolig god kundeservice, hvor du nemt og hurtigt kan få hjælp, og kan få besvaret nogle af de mest presserende spørgsmål, du måtte have i forbindelse med dit køb. De fleste webshops har kundeservice med højt serviceniveau og lange åbningstider.

Mange danske netbutikker tilbyder i øvrigt hurtig og nem fragt til din dør eller til et posthus tæt på din bopæl. Desuden kan du i mange tilfælde få gratis fragt, hvilket gør bestillingen og erhvervelsen af et nyt SUP board endnu sjovere.

Sidst men ikke mindst har de fleste danske netbutikker nogle gode vilkår i forhold til returnering af varer, samt garanti hvis du mod forventning skulle opleve utilfredshed med dit køb. Desuden vil du altid være omfattet af den danske reklamationslov, som sikrer dig to års reklamationsret på varer, som du køber.

LÆS OGSÅ: Et andet trendende emne i 2021: Test af de bedste el løbehjul på markedet.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Standuppaddleboardsreview.com

Websitet har dedikeret sig til emnet SUP-boards og præsenterer læserne for flere forskellige tests, men også gode råd til brugerne, uanset erfaring. Dette tæller bl.a. en nyttig vejledning i forhold til dit køb af SUP-board.

Standuppaddleboardsreview.com har testet flere SUP-boards, og ét af dem er Bestway Hydro Force Cruiser Tech. Det er testet ud fra de forskellige egenskaber, såsom fart, stabilitet og funktion. Boardet er et af de bedste til touring, ligesom det bliver rost for den gode fart og stabilitet. Det er desuden et board, der har været populært hos forbrugerne.  

Testen er opdateret den: 2. januar 2021

Amazon
Amazon.com fokuserede tilbage i 1990’erne udelukkende på online bogsalg, men i takt med at populariteten tog til, blev også varesortimentet udvidet hos den amerikanske udbyder. I dag er Amazon en af verdens største e-handelsplatforme og henvender sig til et stort internationalt publikum.

Amazon er vores kilde til brugeranmeldelser. Vi har bl.a. set nærmere på, hvordan kunderne har bedømt produktet Aqua Marina MEGA SUP 18’1. Det ligger i skrivende stund på karakteren 5/5, men det bør også understreges, at karakteren bygger på et meget begrænset antal brugeranmeldelser.
Friluftsmagasinet.dk
Friluftsmagasinet.dk er et digitalt magasin, der bliver drevet af fageksperter inden for friluftsliv. Magasinet fokuserer på de tre kerneområder nyheder, artikler og fakta.

Friluftsmagasinet.dk har i 2021 testet flere forskellige SUP-boards på det danske marked. Vi kan derfor varmt anbefale, at du tager et kig på testen hos Friluftsmagasinet som et supplement til vores egen gennemgang.

Testen er opdateret: juni 2021
Ferieudstyr.dk

Ferieudstyr.dk guider læserne frem mod det rigtige ferieudstyr, herunder til de forskellige ferieaktiviteter. Hjemmesiden sigter mod en række forskellige rejseformer – lige fra camping til vandreture.

Ferieudstyr.dk har i juni 2021 testet flere SUP-boards, og testen fungerer som et godt supplement til vores egen test. 

Testen er opdateret den: 24. juni 2021

Forbruger-test.dk
Forbruger-test.dk: Har lavet en stor guide om køb af paddleboards, hvor de har samlet de bedst anmeldte og mest ekstertroste paddleboards i ét rigtig glimrende overblik, som vi har taget inspiration i.

 

Læs mere om Standup paddleboarding på danske Wikipedia.


FAQ

Hvilke stand up paddleboards er de bedste?
Når du skal købe stand up paddleboards, så skal du gå efter en model, som passer til dine behov og præferencer. Nogle bud på nogle gode stand up paddleboards er dog modellerne CoolSurf Sail Kite Paddleboard, Global 10’6’’ Sup board og Glacier SUP Paddleboard 10’6’’.
Hvordan vælger jeg et stand up paddleboard?
Når du skal vælge et stand up paddleboard, skal du overveje, hvordan du kommer til at bruge boardet, og hvordan den enkelte board passer til din krop. Det er vigtigt, at du finder et board med den rigtige form, længde og bredde, så den passer til dig og dine aktiviteter.
Hvilken størrelse stand up paddleboard skal jeg have i forhold til min højde?
Når det kommer til at finde størrelsen på dit stand up paddleboard i forhold til din egen højde, så er der en tommelfingerregel, som dikterer, at dit paddleboard skal være ca. 25 cm længere end dig. Dog spiller din vægt, erfaring og lokationen, hvor du skal sejle, også en rolle.
Hvad er de fire gyldne regler for at sejle på et stand up paddleboard?
De fire gyldne regler for at sejle på et SUP er 1) Sæt altid pagajen helt ned i vandet, inden du tager et tag, 2) Stå i ”klar”-positionen, når du padler, 3) Brug din mavemuskler, når du padler og 4) Hold dit board så stille som muligt i vandet.