Artiklen er en annonce

www.idegryden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Eltandbørste test-guide – Find de bedste på markedet

Eltandbørste test-guide – Find de bedste på markedet

Brugen af de almindelige og manuelt arbejdende tandbørster er langsomt blevet​ almindelig. Det tog sin tid for eltandbørsten at overvinde danskernes tillid, men nu er den endelig overvundet og lidt til. En eltandbørste ​giver en bedre mundhygiejne, pænere tænder og så kræver det endda mindre arbejde. ​

Brug denne eltandbørste test til at vælge den bedste elektrisk tandbørste. Vi har fundet de bedste modeller ud fra forskellige uafhængige test, så du finder testvinder tandbørsten til dit behov.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Oral B Eltandbørste Pro 2 2000 White – God til prisen

Bedst til prisen

Tandbørsten fra Oral B har fået en god anmeldelse hos magasinet Electricteeth.com. Her anbefales den særligt til prisen, hvor du får enkel og god kvalitet, der ikke koster alverden.

Derudover scorer tandbørsten 78 ud af 100 point på den britiske blog Dentistryblogger.com. Den kommer med en batterilevetid på 2 uger på en fuld opladning, hvilket er lang tid i sammenligning med andre produkter.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Gode ting ved Oral B Eltandbørste Pro 2 2000 White

 • Gode anmeldelser
 • Kvalitet til en fornuftig pris
 • 2 ugers batteritid
 • Indbygget timer til 2 minutters tandbørstning

Oral B Eltandbørste Pro 2 2000 White vs. markedet

Du skal vælge denne gode kvalitetsmodel, hvis du vil have en tandbørste i gød kvalitet og med smarte funktoner til en fornuftig pris. Oral B Eltandbørste Pro 2 2000 White har oveni lang batterilevetid sammenlignet med andre af oversigtens tandbørster.

Specifikationer

 • Indbygget timer
 • Visuel tryksensor
 • Batteritid: 2 uger
 • Medfølger: Rejseæske

Philips Sonicare DiamondClean

Philips Sonicare tandbørsten er testvinder og topscorer hos blandt andet Tænk, Tek.no, Klikk.no, Aftonbladet m.m. for sin kvalitet, brugervenlighed og børsteevne, hvor især dens evne til at fjerne plak bliver rost. Modellen kommer i den dyre prisklasse hvor effektivitet og holdbarhed også ligger i den høje ende.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om Philips Sonicare DiamondClean

En testvinder model til den professionel tandrensning der fjerner plak syv gange bedre end en almindelig tandbørste. Helt ligesom den evne til at opnå hvidere tænder er optimal, hvor du vil opleve forbedringer efter bare en uges brug morgen og aften.

Philips eltandbørstens børstehoved kommer med diamantformede børstehår i medium stivhed. Børstehovedet kommer i en god kvalitet til effektiv rengøring langs tandkødsranden og mellem tænderne.

Philips Sonicare DiamondClean kommer med fem forskellige indstillinger. Her kan du vælge indstilling til sensitiv tandkød, til hvidere tænder, massere tandkødet, sensitive tænder eller hvis du ønsker en grundigere polering. Tandbørsten har intervaltimer der er opdelt i fire afsnit af 30 sekunder, så du får indikator af hvor det pågældende område er børstet længe nok.

Med DiamondClean tandbørsten får du et skylle/ladeglas. Du putter tandbørsten i glasset, og så oplader glasset tandbørsten relativt hurtigt. Det bruges også som skylleglas til at rense med. Tandbørsten kan også oplades via stikkontakt eller USB. Batteriet kan klare op til 2 timers effektiv brug på fuld opladning. Opladningen via stikkontakt eller ladeglas ligger i den hurtige ende.

 • Oplades via ladeglas, stikkontakt eller USB
 • 284 min. ​batteritid
 • USB-oplader, rejseetui
 • 5 forskellige indstillinger
 • Børstebevægelse 31000 pr. min
 • Timer
 • Medfølgende ladeglas, USB-oplader, rejseetui, 2 børstehoveder
 • Pris 1299,- kr – Få hos Wupti her

Oral B Eltandbørste Smart 4 – Track din tandbørstning

Premium-valg


Med den indbyggede timer får du altid børstet tænder de anbefalede 2 minutter, for tandbørsten markerer, når du når dertil. Skulle du trykke for hårdt med børsten, reagerer den ved at reducere hastigheden som markering. Det beskytter dit tandkød.

Tandbørsten fra Oral B scorer:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Gode ting ved Oral-B Eltandbørste Smart 4

 • Rundt hoved for renere tænder
 • Markering af tid og tryk
 • Smart forbindelse til app for vejledning
 • God batterilevetid

Oral-B Eltandbørste Smart 4 vs. markedet

Denne tandbørste fra Oral B er den billigste model med mulighed for bluetooth-forbindelse fra mærket. Det betyder, du kan forbinde denne tandbørste med en app, der guider dig i din tandbørstning og proces. Det er derfor et smart produkt til dig, der gerne vil kunne tracke din tandbørstning.

Specifikationer

 • Indbygget timer
 • Trykkontrol ved reduktion af hastighed
 • Batteritid: 2 uger

Oral B Vitality Cross Action – Billig på budget

Ved du endnu ikke, om du får brugt en elektrisk tandbørste, så kan du starte med denne billige model. Den har modtaget god feedback hos magasinet Electricteeth.com. Her anbefales den som et billigt alternativ til mere avancerede – og derfor dyre – modeller.

Hos Which.co.uk er den ligeledes blevet testet, og på den britiske blog Dentistryblogger.com får den 66 ud af 100 point. Det er en billig model, der dog kan gøre arbejdet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Gode ting ved Oral B Vitality Cross Action

 • Billig elektrisk tandbørste
 • Fjerner effektivt skidt og plak

Oral B Vitality Cross Action vs. markedet

Skal du bruge en billig model til at komme i gang med at børste med elektrisk tandbørste, så vælter Oral B Vitality Cross Action ikke budgettet. Denne billig model leverer dog stadig et godt resultat, selvom den ligger i den billige ende.

Specifikationer

 • Indbygget timer
 • 7.600 omdrejninger i minuttet
 • Medfølger: CrossAction børstehoved og oplader

Oral-B Genius 8000 eltandbørste

Oral-B Genius 6000, 8000 og 9000 bliver anbefalet som bedste elektriske tandbørste hos Tænk, hvor Oral-B Genius 8000 får gode karakterer i adskillige test rundt omkring. Tandbørsten til en billigere pris end Philips Sonicare DiamondClean bliver rost for at være effektiv til at fjerne plak og give en god tandbørstning.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om Oral-B Genius 8000

Oral-B 8000 fra Braun kommer med et rundt tandlægeinspireret hoved. Det runde hoved er med til at omslutte tanden på en måde, der fjerner dobbelt så meget plak som en almindelig tandbørste. Det sker ved en roterende, oscillerende og pulserende teknologi der omslutter tanden og derved giver den bedste effekt.

Braun Oral-B Genius 8000 tandbørsten kommer med tre forskellige børstehoveder og fem forskellige indstillinger. Her kan du bruge program til beskyttelse af tandkød, whitening-program og tre andre indstillinger.

Af andre funktioner til den optimale tandbørstning får du trykkontrol til at beskytte tandkødet mod for meget børstning. Med modellen får du også en timer til at indikerer hvornår hver område af munden er børstet i 30 sekunder, som er den anbefalet tid at børste hver område i.

En fed funktion ved Braun eltandbørsten der er mere sjov end nødvendig, er, at du kan tilslutte tandbørsten til telefonen. Smartphone tilslutning kan give dig overblik over hvor grundig du børster dine tænder, og selvfølgelig også hvor meget tid du bruger på tandbørstningen. Ikke noget der er nødvendigt, og de færreste vil nok hellere ikke bruge funktionen. Med Oral-B modellen får du en oplader, 3 børstehoveder, rejseetui og en smartphone holder til badeværelset.

 • 5 forskellige indstillinger
 • Lithium batteritid
 • Driftstid pr. opladning 30 min.
 • Farve hvid
 • 2 års garanti

Oral B Pro 690 Duo Pack – Praktisk og smart

Testvinder

Få 2 tandbørster i én pakke med denne Pro 690 Duo Pack fra Oral B. Den kommer med to tandbørster og en enkelt oplader. Tandbørsten har modtaget ros i en anmeldelse i Electricteeth.com, der er et magasin om tandhygiejne og produkter. Den anbefales som en god og billig løsning, der kommer til en god pris.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Gode ting ved Oral B Pro 690 Duo Pack

 • Smart sampak med 2 elektriske tandbørster
 • Batterilevetid på 1 uge
 • Indbygget timer for 2 minutters børstning

Oral B Pro 690 Duo Pack vs. markedet

De fleste elektriske tandbørster kommer med sin individuelle oplader, men denne model med 2 tandbørster til én oplader er praktisk for parret. Her kan I begge få en god og effektiv tandbørstning og let oplade tandbørsten efterfølgende.

Specifikationer

 • Indbygget timer
 • Batteritid: 1 uge
 • Rotationer: 7600 pr. min
 • Pulseringer: 28800 pr. min

Oral-B Pro 6000 CrossAction

Testvinder

Oral-B Pro 6000 eltandbørste i den høje prisklasse er en ældre model men dog stadig effektiv, brugervenlig og i den høje kvalitet. Modellen da den kom på markedet, er blevet kåret bedst i test hos Stiftung Warentest, Klikk.no, Test.de m.m. Prisen er dog i den høje ende, hvor de to andre modeller nok er bedre egnet ud fra nyere teknologi, kvalitet og pris.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om Oral-B Pro 6000 CrossAction

Oral-B Pro 6000  fra Oral-B’s Smartseries er dog en god tandbørste i forhold til materiale, brugervenlighed og rengøringsevne. Her er den ganske velegnet som eltandbørste til børn. Du får forskellige muligheder og tilbehør med tandbørsten som mulighed for at tilslutte til Oral-B App via bluetooth til en Ipad eller telefon. Med denne funktion kan du følge med i, hvor godt tænder bliver børstet, hvilket især kan være velegnet til børn eller måske dig der er førstegangskøber.

Tandbørsten kommer med CrossAction børstehoved der roterer 8.800 gange og pulserer 40.000 gange i minuttet. Det er med til at løfte og fjerne plak mere effektivt end den manuelle tandbørste. Det sker med Oral-B’s rengøringssystem med 3D-bevægelser der oscillerer, roterer og pulserer. I forhold til en billig eltandbørste fra OBH eller Noname, kommer denne model med tredobbelt tryksensor der indikerer når du børster for hårdt. Det giver dig den gode hjælp til at beskytte tandkød og tænder.

Tandbørste med advarselslampe til lavt batteri. Batteriet kan holde til 40 minutters effektiv brug, hvilket svarer til ca. 10 dages børstning. Via opladestationen kan du dog nemt holde den elektriske tandbørste opladet. Med tandbørsten får du en ladestation, trådløs smartguide, rejsetaske  og  4 børstehoveder(CrossAction, 3D White, FlossAction og Sensitive Clean).

 • 5 børstefunktioner: Daglig rengøring, tandkødspleje, sensitiv, hvidgørende og dyb rengøring
 • 8000 rotationer/min.
 • 40.000 pulseringer/min.
 • Bluetooth
 • 40 minutters effektiv batteri
 • Farve Hvid
 • Opladerstation med opbevaring til børstehoveder
 • Inkl. 4 børstehoveder
 • Pris: 1.499,- kr.

Oral-B Pro 600

Oral-B Pro 600 er en billig eltandbørste til 250 kr. Tandbørsten er kåret som bedste billige eltandbørste i test hos svenske Aftonbladet, og har fået gode karakterer hos Test.de, Råd & Rön m.m. Du får en enkel og fin tandbørste der udmærker sig ved at rense tænderne effektivitet og være i god materiale kvalitet i forhold til prisen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om Oral-B Pro 600

Oral-B Pro 600 tandbørsten har ikke de mange funktioner som ovennævnte modeller. Men du får til gengæld en billig tandbørste der er god at holde om, støjsvag og er effektiv til at polere og rengøre dine tænder. Det er en ”skrabet” model, for du får kun et program med modellen, men dog dét program der bruges af de fleste.

Af funktioner får du tryksensor, der giver lyd hvis du trykker for hårdt. Helt ligesom modellen kommer med 30 sekunder og 2 minutters timer. Tandbørsten har også en indikator til at vise, når batteriet begynder at være død.

 • 28.800 børstebevægelser pr. minut
 • CrossAction børstehoved
 • 3 børstebevægelser
 • 30 min. effektiv drifttid
 • Timer, tryksensor og opladerindikator
 • Oplader medfølger
 • Farve blå

Oral-B Pro 2 2500 CrossAction

Oral-B Pro 2 kommer i seks forskellige modeller: 2000N, 2000S, 2500, 2700, 2900 og 2950 udgave. Her er effektiviteten i forhold til tandbørstningen den helt samme ved alle modellerne. Forskellen på de seks udgaver er tilbehør og forskellige børstehoveder. Her er Oral-B Pro 2 med CrossAction børstehoved, der er den bedste model til at rengøre tænderne bedst muligt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om ​Oral-B Pro 2 2500 CrossAction

Oral-B Pro 2 ligger i den høje ende af den billige prisklasse, hvor du ikke får de flere funktioner og højere kvalitet i materiale men dog en ganske fin kvalitet. Her scorer tandbørsten højt for sin effektivitet og enkle anvendelse i test hos Testfakta og Tænk.

Tandbørsten kommer med DailyClean og Sensitive rengøringsprogrammer. Du får også mulighed for 2-minutters timer som kan være en nyttig funktion til familie med børn. Oral B Pro 2 kommer med 8.800 rationer pr. minut og op til 40.000 pulseringer pr. minut. Batteritiden er ikke så høj, hvor du får omkring 30 minutters effektiv børstetid inden tandbørsten skal lades op igen. Her kommer modellen med advarselslampe til lavt batteri.

 • Op til 8.800 rotationer pr. min
 • Op til 40.000 pulseringer pr. min
 • Timer
 • Rejseetui medfølger
 • 30 min. børstetid pr. opladning
 • Advarselslampe til lavt batteri
 • 1 børstehoved medfølger
 • Rejseetui medfølger
 • Pris: 419,- kr. – Få hos Skousen her

Fordele og ulemper ved en eltandbørste

Lad os starte med ulemperne, de som nu er der.

​​Det er en investering der kan virke dyr

Du skal være indstillet på at en eltandbørste bare koster mere end en almindelig tandbørste. Du kan købe mange almindelige tandbørster for én god eltandbørste, hvorfor du skal tænke på at det er en investering. Når du køber en eltandbørste er det en investering i din mundhygiejne og i dine tænders offentlige præsentation. Hvilken eltandbørste anbefaler tandlægerne og hvordan er budgettet. Disse to ting kan give dig den gode kvalitet til en fornuftig pris. Pricerunner kan være en løsning eller måske kigge i Bilka, Føtex, Matas, Elgiganten, Imerco, Power, Coop, Kop og Kande, Skousen, Wupti m.m. der alle har løbende tilbud og udsalg, hvor du især på de dyrere modeller kan spare en del penge.

Bliv ikke forblændet af salgstaler

Selvom eltandbørster er bedre end almindelige tandbørster når det kommer til mundhygiejne og tændernes udseende, så er der også salgstaler der skal få en klokke til at ringe hos dig. Der er mange eltandbørster der bliver reklameret med at din børsten af tænder kan klares på rekordtid, som oftest er mindre end de to minutter der er en tommelfingerregel for børstning af tænder.

Her kan du være sikker på at det er en virksomhed der producere og sælger eltandbørster for fortjeneste og ikke for at bidrage til en forbedret mundhygiejne blandt folket, da en god og grundig børstning af tænder ikke kan gøres på under 2 minutter, uanset om det er en almindelig eller en eltandbørste.​

I forlængelse med at det er en investering du foretager dig når du køber en eltandbørste, så er der også løbende udgifter, hvorfor en eltandbørste simpelthen bare er væsentlig dyrere at bruge i forhold til en almindelig tandbørste. Men igen, omkostningerne du har ved at bruge en almindelig tandbørste er tæt på 0, medmindre du ofte taber dem i toilettet. Ved en eltandbørste skal du løbende købe børstehoveder når de bliver slidte

Nu kommer de helt klare fordele en eltandbørste bidrager med:

Forbedret mundhygiejne

Som du nok er blevet klar over, så er dette en af de helt store fordele. God hygiejne i munden er med til at du undgår nødvendige besøg hos tandlægen og får smerter ved forskellige spise. Dine tænder og dit tandkød bliver stærkere, hvilket bl.a. kan ses, hvis du eksempelvis har prøvet at børste med en almindelig tandbørste, hvor du er kommet til at bløde lidt fra tandkødet omkring dine tænder. Dette er fordi dit tandkød ikke har været stærkt og sundt nok, hvilket en eltandbørste derimod vil bidrage med.

Pænere tænder

Eftersom en eltandbørste selv sørger for de rigtige rotationer, er chancen for tandsten suverænt formindsket i forhold til en almindelige tandbørste. Tandsten kan give dine tænder et udseende der typisk associeres med noget der er råddent. Hvis du ser ældre mennesker med deres egne tænder (som ikke er et gebis) og de er mørke eller ser ulækre og rådne ud, så er det i de fleste tilfælde på grund af tandsten.

Foruden ovenstående, så køber du også enkeltheden når du køber en eltandbørste. Du kan lettere koble hjernen fra både morgen og aften, hvor du samtidig når at få børstet dine tænder rigtig fint og grundigt.

Overvejelser ved valg af eltandbørste

Det er i sjældenhedernes bog at den første eltandbørste du ser, er den rigtige for dig. Der er mange forskellige typer af eltandbørster, hvorfor du bør have gjort dig nogle overvejelser omkring forskellige parametre.

Rengøring

Når du skal finde en eltandbørste bør du finde en der er let at gøre ren. Når du rengør en eltandbørste så er det ved at fjerne rester af tandpasta på børstehovedet. Hvis ikke du rengøre din eltandbørste ordentligt, så risikere du ikke at få en optimal mundhygiejne og eltandbørstens levetid formindskes, hvilket kan blive en dyr fornøjelse ved hyppige udskift.

Funktioner og ’dét ekstra’

Du kan godt finde en eltandbørste der kan noget mere end du lige havde regnet med. Du bør overveje om det er prisværdigt for dig at din eltandbørste er en form for gadget, da du eksempelvis kan få eltandbørster der kan synkroniseres med en app på din smartphone. Disse er egentlig vældig smarte, da du her eksempelvis kan se hvor ofte og hvor lang tid du børster dine tænder.

Batterilevetid og opladning

Det er ikke godt for din mundhygiejne hvis du står og skal børste tænder, hvor der så ikke er noget strøm på din eltandbørste helt på højde med en epilator, skægtrimmer, krøllejern, køkkenvægt m.m. Derfor bør du se og undersøge de forskellige muligheder du har i forhold til batterilevetid og hvor lang tid den ca. skal lade op før den er helt opladet. Generelt set kan en eltandbørste holde strøm i ca. 30 minutters brug, hvilket er til en del børstninger. Du kan tilmed få en eltandbørste hvor opladeren er en beholder, således at den altid vil være opladet og klar til brug, såfremt ud placere din eltandbørste i denne beholder.

Bevægelser og kontrolsystem

For det meste er der anvist hvor mange børstebevægelser den enkelte eltandbørste udføre pr. minut. Det er ikke unormalt at du kan finde en eltandbørste der producere op mod 29.000 børstebevægelser pr. minut, hvilket antages at være langt fra det du selv er i stand til at præstere, uanset hvor meget sukker du end har fået i løbet af dagen. Når det kommer til et kontrolsystem, så er det et system der måler om du giver din eltandbørste for meget modstand.

Med andre ord, så fortæller den dig om du presser for hårdt, hvilket er let at komme til med en almindelig tandbørste, hvor du dog ikke kan måle hvor hårdt du trykker. Det er bl.a. her hvor du også kan undgå at skade dit følsomme tandkød så det bløder en smule.

Har du brug for en timer?

En timer er ofte nyttig ved en tørretumbler, kaffemaskine, varmetæpper, opvaskemaskine, massageapparat, køkkenmaskine, hvidevarer m.m. Men du får også indbygget timer i de fleste elektriske tandbørster. Med sådan en eltandbørste har du mulighed for at sørge for, og holde styr på, at du får børstet dine tænder længe nok.

Disse ovenstående overvejelser er nogle du bør være afklaret med. Du bør finde ud af hvilke der er vigtige for dig, inden du går på jagt efter en eltandbørste.

Nu er du klædt på til at anskaffe dig en eltandbørste om vil give dig en bedre mundhygiejne, formindske antallet af tandlægebesøg, give dig pænere tænder og tandkød – og i det hele taget bare gøre det lettere for dig at passe og pleje dine tænder.

Kilder: