Gåbil test

Gåbil test


Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

Helt ligesom en gåvogn kan være det perfekte legetøj til dit barn i 2021, så kan en smart Retro, Brio, Bruder, Bwm eller anden gåvogn, give sjov og hjælpe barnet i den begyndende fase i livet. Gåvogne vil hjælpe barnet, når han eller hun begynder at eksperimenterer med at rejse sig og prøve at gå. Helt ligesom en rollator giver støtte til seniorer, vil en gåvogn give din dreng eller pige støtte, når denne kaster sig ud i at tage skridt. En gåbil som også kan være en gåvogn, er det sjove legetøj for børn der kan gå, hvor bilen bilen mere giver mulighed for at fræse rundt og derigennem styrke balance, retningssans og motorikken.

Legetøj som legekøkken​, dukkevogne, gokarts og gåbiler, kommer i et stort udvalg. Derfor har vi samlet et udvalg af de bedste modeller i denne gåbil test. Det giver dig den nemme og hurtige inspiration til at finde den helt rigtige bil til din dreng eller pige.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Vilac gåbil

Hvis du ønsker en gåbil i retro look, kan denne blå Vilac bil måske være perfekt til dit barn. Bilen kommer med smarte detaljer som kølergrill, benzindæksel og læderlook sæde.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Vilac gåbil

Et sjovt design, flot farve og en robust kvalitet som Vilac legetøj er kendt for. Bilen kommer med gummibelagte hjul, som giver godt og fast glid på gulvet, og højner sikkerheden.

 • Farve: blå
 • Størrelse: 40 x 76 x 38 cm
 • Vægt: 6 kg.

Retro politi gåbil

En anden bil i samme stil er denne politibil fra Retro. En flot og sjov bil i metal, der ikke bare kan være sjovt for barnet. Bilen vil også være elegant pynt i stuen, hvor den nok får sin faste parkeringsplads.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Retro politi gåbil

Sikkerheden er god med gummibelagte hjul. Og et fint sæde der dog er uden ryglæn.

 • Maks. belastning: 20 kg
 • Vægt: 5 kg.
 • Størrelse: 27 x 79 x 37 cm

Little Tikes gåbil

Little Tikes giver dig sjovt legetøj, hvor de kørende gåbiler med tag, kommer i plastmateriale. Der er forskellige temaer fra Little Tikes, hvor den røde mariehøne er et hit, helt ligesom politi, brandbil og andre temaer, fænger ved børn.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Little Tikes gåbil

Bilen kommer med en aftagelig bund, så barnet enten selv skab skubbe med fødderne, eller blive skubbet rundt som Miss Daisy.

 • Mål: 84 x 44 x 72 cm
 • Vægt: 9 kg
 • Med aftagelig bund

Paw Patrol gåbil

Gåbilen er anbefalet fra 2 år, for den er ikke super velegnet som gåvogn for barnet der ikke har lært at gå endnu. Bilen vejer nemlig ikke ret meget, og barnets vægt vil få den til vælte ret nemt. Men den vil dog være sjov for den 1 årige dreng eller pige.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Paw Patrol gåbil

Bilen kommer med en sjov telefon funktion, helt ligesom sædet kan åbnes op til opbevaring. Der er ryglæn på bilen til at støtte, så drengen eller pigen ikke vælter bagover når der køres. Du finder denne type i andre temaer som Disney princess, Cars, Frozen m.m.

 • Med telefonen funktion – Sæde opbevaringsrum
 • Størrelse: 40 x 20 x 22 cm
 • Vægt: 1,48 kg

Gurli Gris gåbil

Gurli Gris gåbil er en sjov model som er fremstillet til piger. Den søde lyserøde prinsesse vogn kommer med horn og et sæde der kan åbnes til opbevaring. Det giver ekstra sjov for pigen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Gurli Gris gåbil

Bilen i plast med farverig karakter grafik er med anti-tip funktion for og bag.

 • Anbefalet alder: 1+ år
 • Med anti-tip funktion
 • Ryglæn for støtte

Wheely Bug

Den unikke Wheely Bug ligner godt nok ikke en bil, men funktion og udformning er det samme som gåbiler. Wheely bug køretøjet med fire hjul, kan roterer 360 grader og er anbefalet fra 1 år.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Wheely Bug

Du finder modellen i forskellige temaer som en ko, gris, mariehøne, tiger. mus med mere. Sikkerheden er i top, for wheely Bug er utrolig svær at vælte, og samtidig sidder barnet ganske godt fast på sædet, selv om der ikke er nogen støtte.

 • Størrelse: 36 x 23 x 20 cm
 • Anbefalet alder: Fra 10 mdr
 • Materiale: lærketræ, polyuretan plastik, nylonhjul

Magni gåbil

Hvis du ønsker den sjove med det æstetiske flotte, kan denne kobberfarver Magni bil i retro look, måske være det helt rigtige valg.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Magni gåbil

Bilen kommer i racerbil looket med 1-tal hen af siden på den. Hjulene drejer rigtigt, når barnet drejer på rettet, så han eller hun kan køre vidt omkring. Velegnet til at stimulerer balancen, retningssans og grovmotorik.

 • Materiale: Metal
 • Anbefalet alder: Fra 10 mdr
 • Mål: 74 x 35 x 40 cm

Hvorfor gåbil til børn?

En gåbil eller vogn skal ikke være erstatning for almindelig gang. Men ligesom gåvognen hjælper med at støtte motorikken, vil gåbilen give barnet en oplevelse af, at han/hun ved egen kraft kan komme frem i verden. Bilen giver træning til motorikken, hvor benene bliver brugt på forskellige måder ved at skubbe sig frem.

Husk at dit barn skal være motorisk klar, så bilen ikke bliver erstatning for at gå, men derimod en hjælp til at styrke motorikken.

Hvordan med sikkerheden?

Når du skal vælge en gåbil, skal du kigge efter stabiliteten, robusthed, hjuldele og om der er smådele som virker skrøbelige. Du skal også kigge efter størrelse i forhold til dit barn. Ved brugen af bilen, hold øje med om barnet hælder til den ene side. Helt ligesom når der skal læres at cykle, kan hjælp være nødvendigt i starten med gåbilen. Ellers vil barnet måske tilegne sig et skævt bevægelsesmønster.