Glattebørste test

glattebørste test til at finde den bedste styler

Søger du en god glattebørste som det smarte eller anderledes alternativ til et glattejern i 2019? I denne glattebørste test finder du information om hvad, hvorfor og hvilke produkter der er de bedste. Vi har nemlig fundet frem til nogle af de bedste modeller i forskellige uafhængige test. Det giver dig mulighed for at finde både en testvinder som glattebørster der har scoret højt i anmeldelser, så du kan vælge den helt rigtige styler til håret.

køb dafni glattebørsten til håret

​Specifikationer

Fordele

 • ​​Top kvalitet

Ulemper

 • ​​Høj pris

Dafni Hair Straightening ceramic brush glattebørsten er den første og originale glattebørste alle andre producenter har efterlignet. Du får høj kvalitet som med et GHD glattejern, hvor Dafni i tråd med GHD også er testvinder og scorer høje karakter hos Beautyheaven, Vogue m.m. Du får nemlig en høj kvalitet og brugervenlighed.

God ydelse

Dafni børsten glider godt gennem håret med sin konstante varme på 185 grader som ved GHD. Det giver en hurtig og god glatning, hvor børsten glatter uden knæk på hår. Styleren kommer med keramisk belægning som ved Revlon, HH Simonsen, Remington med flere. Her adskiller Dafni sig dog i kvaliteten, hvor piggenes spids kommer i plast der ikke bliver opvarmet i forhold til mange andre modeller. Det giver mulighed for endnu bedre ydelse da du kan rede helt til hovedbund.

Den originale glattebørste

Dafni er opfinder af glattebørste teknologien. Og som sådan, har de haft et forspring i forhold til udvikling så håret bliver glattet hurtigt, godt og sikkert. Det er samtidig også i den høje prisklasse, hvor du selvfølgelig skal gøre op med dig selv, om det er pengene værd i forhold til de billigere mærker som Babyliss m.m.


Remington CB7400 glattebørste

køb en Remington glattebørste i god kvalitet

​Specifikationer

Fordele

 • ​​​God kvalitet til prisen
 • Til alle hårtyper

Ulemper

 • ​​​Følelsen af et billigt finish
 • Kort ledning

Remington Straight Brush CB7400 glattebørsten kommer til en billig pris i mellemklassen af stylere. Du får en styler i en væsentlig dårligere kvalitet end Dafni, hvor du mærke materialet ikke kommer i helt samme kvalitet. Men Remington glattebørsten giver dig dog mulighed for at glatte håret relativt nemt og hurtigt.

God kvalitet til prisen

Remington Straigth Brush er nemlig en ganske fin glattebørste til prisen. Styleren har nemlig en hurtig opvarmning af de keramiske børstehår med antistatisk belægning på omkring 30 sekunder. Det er hurtigere end Dafni, der dog fordeler varmen en lille smule bedre.

Kvaliteten i belægningen på Remington styleren er med til at minimere statisk elektricitet og krus.

Velegnet til alle hårtyper

Hvad end du har bølget, tykt, fint, langt eller kort hår, så er denne glattebørste velegnet til din hårtype. Den kan nemlig bruges til alle hårtyper. Og helt ligesom Dafni, er spidserne ikke af et materiale der er varmeledet, så du kan bruge den tæt på hovedbunden også uden at brænde dig.

Til 400,- kr. kan man selvfølgelig ikke forlange det samme som Dafni modellen, men ledningen der kun er på 1,8 meter er et dårligt sted at spare som producent. For 1,8 meter kan være super irriterende når der skal styles hår, hvis ikke kontakten sidder lige ved siden af spejlet.


Babyliss HSB100E – God glattebørste til prisen

Køb en Remington glattebørste til håret

​Specifikationer

Fordele

 • ​​​​Billig pris
 • Innovativ teknik

Ulemper

 • ​​​​Materialet kan blive varmt
 • Finish lidt skrabet

Babyliss HSB100E er en billig glattebørste i mellemklassen, der er anbefalet og fået gode anmeldelser hos Testsieger, Elle m.m. for sin innovative teknik og brugervenlighed. Styleren er hurtig og giver den gode skånsomme glatning der holder. Hvilket gør den perfekt til at glatte håret hurtigt om morgenen inden du skal ud af døren.

Børstehår

Den franske Babyliss glattebørste kommer med 126 børstehår der er inddelt i 3 forskellige typer. Yderst på børsten er materialet plastik og silikone, mens det inderste består af keramisk materiale. Det yderste materiale har den ulempe, at hvis du bruger den over længere tid, så kan det gå hen og blive lidt varmt.

Materiale og pris

I forhold til prisen får du et ganske god børste. Men udover ulempen med at den kan blive varm, hvilket vel og mærke er, hvis du bruger den i lang tid ad gangen. Så har styleren ligesom enkelte OBH og Babyliss krøllejern, også en kort ledning på standardmålet 1,8 meter.


HH Simonsen Hot Brush Straightener

Køb HH Simonsen Hot Brush

​Specifikationer

Fordele

 • ​​​​​Lav pris

Ulemper

 • ​​​​​Materialet virker lidt billig

En anden glattebørste i 400 kr. klassen er denne glattebørste fra danske HH Simonsen. Styleren HH simonsen Hair Straigthener er ligesom Remington eller Babyliss en glattebørste der både glatter håret og skåner det ganske fint.

Temperatur

Du får mulighed for at vælge forskellige temperatur indstillinger hvor du kan vælge mellem 170-200, 190-210 eller 210-230 grader. Det giver dig mulighed for at finde den helt rigtige temperatur hvad end du har fint eller tykt hår.

Ergonomisk design

Funktionerne på denne HH Simonsen er ikke specielt anderledes end hvad du får med Babyliss eller Reminton modellerne. Men den danske styler giver dig dog et godt ergonomisk design til at holde på. Forskellen på HH Simonsen og Remington eller Babyliss er, at med denne får du en 3 meter lang ledning, som er ganske praktisk hvis ikke stikkontakten sidder lige for.


OBH Artist Pro Brush & Straight

Køb en billig OBH Nordica styler

​Specifikationer

Fordele

 • ​​​​​​Billig pris

Ulemper

 • ​​​​​​Materiale lidt skrabet

OBH Nordica er velkendt af de fleste, hvor du nok er stødt på produkterne ved Imerco, Matas m.m. Her finder du også OBH Artist Pro glattebørsten der kommer til den billigste pris i denne glattebørste guide. Du finder nemlig OBH styleren til ca. 300 kr.

Design

OBH glattebørsten kommer med både keramisk belægning og ioniseringsfunktion. Det giver dit hår en bedre beskyttelse samtidig med, at materialet er med til at gøre glatningen nemmere. Og som sådan, også mere holdbar så håret ikke ryger sig en tur før du er mødt i skole, arbejde eller andet.

Brugervenligheden

Glattebørsten kommer med en opvarmningstid på 1 minut der ikke er super hurtig. Børsten er dog ganske fin at holde på og bruge. Og den glider fint gennem håret og kommer samtidig med en ledning på 2,8 meter der er ganske praktisk.


Hvad er en glattebørste?

Hvis du er tvivl om hvad en glattebørste er, så er det korte svar: Et glattejern der er udformet som en børste. Teknikken der så dagens lys i 2015 da Dafni glattebørsten kom på markedet, er ment som en bedre og hurtigere måde at glatte håret på. For glattebørsten kombinerer det at børste og glatte, hvor glattebørsten samtidig kommer med den store overflade. Det giver dig en hurtigere glatning, da håret hvad end det er fint, kort, tykt eller langt, vil blive glattet hurtigere med varmen fordelingen fra den store børsteflade.

Hvad du skal kigge efter før køb?

Du skal købe en glattebørste ud fra dit behov. Her er det din hårtype og hvad dit brug af børsten. Hvis du ikke glatter håret særlig ofte, kan du med fordel vælge en af billigere modeller som Babyliss. Mens Dafni børsten der altid er et bedre køb, måske især er et bedre køb til dig der glatter håret ofte. For den dyre model kommer i bedre kvalitet.

Når det gælder varme og hår, så er det i forhold til at skåne håret mod varmeskader, noget du først skal kigge efter, og så selvfølgelig ydelsen i forhold til at opnå det flotte hår.

Kig efter disse ting når du skal vælge styler:

 • Billige modeller bruger silikonedupper på piggene. Her får du mere kvalitet med mellemklasse og den dyre prisklasse, hvor modellerne kommer med keramisk belægning.
 • Hvordan er materiale og konstruktion på børsten? For de billige modeller kommer i plastik der kan blive ret varmt, da de ofte kommer med dårlig isolering.
 • Dyre modeller kommer med et bedre varmelegeme, og netop dettes evne til at lede varmen, er hvad der skåner håret og giver en god hurtig glatning.

Glattebørste eller glattejern?

Forskellen på glattejern og glattebørste er, at glattejernet klemmer håret og tildeler varmen mens du trækker. Hvor ​børsten reder håret med varme.

Hvis du er i tvivl om du skal vælge et godt glattejern eller en glattebørste, så er der ikke den store forskel. Nogen påstår at glattebørsten er hurtigere mens andre andre påstår det modsatte. Det er vel nærmest en smagssag. For begge vil glatte og skåne håret hvis styleren er i god kvalitet. Og tidsmæssigt er der nok ikke mange sekunders forskel.

Brug en glattebørste?

Hvis du ikke ved hvordan du bruger en børste til håret, er fremgangsmåden sådan:

 • Red det tørre hår igennem med en børste inden brug af glattebørste
 • Tænd glattebørsten så den bliver opvarmet
 • Indstil temperatur til det rigtige; hvis ikke du bruger en styler med fast temperatur
 • Børst stille og roligt gennem håret med glattebørsten, hvor du starter ved roden og går udad
Denne side er anmeldt af: Amanda M. Bach 10/10
4.8/5 (72 Reviews)
Click here to add a comment

Leave a comment: