Test-guide:
De bedste hårtrimmere

Baseret på vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Idegryden er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Hvis du står overfor at skulle købe en hårtrimmer til dig selv, eller måske som gave til ham, kan du finde den nemme oversigt over nogle af de bedste modeller i vores test-guide. Du finder både testvindere, anbefalet trimmere og modeller der har modtaget gode anmeldelser fra forskellige uafhængige test og brugere.

Du får også en vurdering af fordele og ulemper ved produkterne, så du kan vælge det helt rigtige til dit hår.

OBS: Vores artikel fremhæver i øjeblikket kun 1 produkt, da tidligere udvalgte produkter enten ikke er tilgængelige længere eller er udsolgte. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du kan få et overblik over de bedste produkter på markedet inden længe - de er lige om hjørnet.

Sidste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Vores anbefaling test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Remington MB6550 - hår- og skægtrimmer i én

Remington MB6550 kan både bruges som hår- og skægtrimmer. Hvis du hader glatbarbering på grund af rød hud, og selv ordner håret, kan denne trimmer være det ideelle køb der klarer begge funktioner for dig. Den alsidige trimmer kommer også med sugefunktion, så maskinen suger afklippet hår af under barberingen. Det har givet den gode anmeldelser ved forskellige test og brugere der har købt den.

Remington MB6550
Vores anbefaling

Dagens bedste priser og tilbud på Remington MB6550:

 • Selvslibende blade
 • Sugefunktion
 • Tre tilbehørshoveder

Mere om Remington MB6550

SPECIFIKATIONER

 • ​Titaniumsbelagte og selvslibende knive
 • Sugefunktion
 • 60 minutters litium batteritid
 • Opladningstid 3-5 timer
 • Justerbar kam
 • Nem at rengøre
 • 3 års garanti

Trimmeren kommer med selvslibende blade med titanium belægning. Det giver dig ro i sindet over sløve blade eller udskiftning. For maskinen holder som minimum garantien ud.

Den kombineret skæg og hårtrimmer kommer også med sugefunktion. Funktioner suger håret op når maskinen kører henover hoved eller kind. Det giver dig en nemmere opgave med at fjerne hår, da sugefunktionen tager det meste; Dog ikke alt. Derudover, får du tre tilbehørshoveder i form af en detaljetrimmer, bred trimmer og folie-tilbehørshoved med, der også kommer med sugeevne.

Remington trimmeren kommer med justerbar kam som du kan indstille fra 2 til 16 mm. Derudover kommer den med 4 forudinstillede kamme i forskellige længder.

Fordele og ulemper ved Remington MB6550

Fordele

 • Kan bruges til både hår- og skægpleje
 • Selvslibende knive til ensartet trimmepræcision
 • Har en sugefunktion, der gør den nem at rengøre og reducerer svineriet
 • Kommer med 3tilbehørshoveder; en detaljetrimmer, bredtrimmer og folietilbehør
 • Justerbar kam og forudindstillede længder

Ulemper

 • Ikke egnet til alle hårtyper
 • Sugefunktionen opfanger måske ikke alle hår
 • Kan være svær at rengøre grundigt

Hvilken hår​trimmer er bedst?

Hvilken hårtrimmer skal du købe? Helt ligesom en støvsuger, saftpresser, badevægte eller måske en Oral B eltandbørste, så kommer hårtrimmere med forskellige funktioner, formål og pris. Her vil det være svært at pege på en frem for en anden.

Den dyre Wella maskine giver dig en høj og robust kvalitet. Men prisen er også super høj i forhold til f.eks. en billig OBH hårtrimmer der kan købes billigt i Bilka, Elgiganten, Power, Føtex, Kvickly m.m. Her er kvalitet nok mere skrabet, men den kan dog klare håret eller skægget. Så for at du kan bruge denne test af hårtrimmer til noget, skal du selvfølgelig gøre dig nogle overvejelser i forhold til dit brug, budget m.m.

Egenskaber du sk​al kigge efter?

Når du skal vælge den bedste hårklipper ud fra en hårtrimmer test, skal du selvfølgelig kigge på formålet med klipperen. Her er egenskaberne på de forskellige modeller selvfølgelig også noget, som du skal vælge ud fra. Egenskaberne du skal kigge efter for at vælge den rigtige trimmer til personlig pleje er disse:

 • Skærehastighed: Hastigheden på skær bliver ofte forkortet til RPM. Du måler skærenes hastighed i svingninger pr. minut. Her vil gennemsnitsmodellen ligge på omkring 5.000 svingninger i minuttet hvor en kraftigere motor vil give det dobbelte. Det er vigtigt i forhold til ofte brug af trimmer hvis du f.eks. er frisør.
 • Klippebredde: Jo bredere skær du har, jo hurtigere vil håret blive klippet. De brede skær vil dog være mere ”grove” i det, da de ikke giver mulighed for detalje eller præcisionsklipning som f.eks. med bakkenbarter.
 • Klippelængde: Alle trimmere kommer med mulighed for at klippe i forskellige længder. Hvis du ønsker den korte klipning, skal du selvfølgelig vælge en model der har denne egenskab. Helt ligesom det modsatte gør sig gældende.
 • Batteritid: Hvis du skal bruge den trådløse trimmer meget, skal du have en model med et godt batteri. Her vil en normal hårtrimning sagtens kunne klares under 30 minutter. Så de fleste private vil ikke få problemer, med mindre du skal ud og rejse og skal bruge den ofte.
 • Opladningstid: Igen hvis du skal bruge trimmeren ofte, skal du vælge en model der kan lades hurtigt op frem for standardtid på 4-8 timer.
 • Skær på blade: Hårtrimmere kommer ofte med stål- eller titaniumsskær. Her vil holdbarheden være længere på titanium end modeller med rustfrit stål. Som professionel skal du vælge titanium, hvor du som privat der kun skal trimme håret en gang om måneden, sagtens kan vælge rustfrit stål.
 • Vægt: Vægten er ikke så afgørende som privatbruger. Som professionel der skal bruge maskinen meget, vil vægten altid have indflydelse. Jo tungere et produkt er, jo tungere vil det også være at håndterer.
 • Støj: Ligesom en hårtørrer, elkedel, køkkenmaskiner eller andre elektriske apparater er støjniveauet noget du bør kigge efter. Støjniveau er målt i DB (decibel) og jo mindre tallet er, jo mindre vil trimmeren støje.

Overvejelse​r i forhold til brug

Hårtrimmere bliver hovedsageligt brugt af og til mænd. Her er brugen i forhold til at få det præcise, velplejet og veltrimmet hår det primære du skal vælge en trimmer ud fra. Gør dig dine overvejelser i forhold til:

 • Til håret eller også skæg? Skal du bruge hårtrimmeren til håret eller skal du også trimme skægget? Hvis du også skal bruge trimmeren til skægget, skal du vælge en med mindre bredde til den bedre præcision og længde.
 • Brug selv eller med hjælp? Skal du selv trimme håret eller har du kæreste eller anden til hjælp? Hvis du selv skal klare det, så gå efter en der med sin form, er nemmere at håndterer når du står foran spejlet ved vasken.
 • Til tykt eller kort hår? Hvis du tykt eller langt hår skal du bruge en med kraftigere motor og bredde blade. Hvis du skal klippe i forskellige længder, skal du købe en maskine med mulighed for dette.
 • Lang batteritid? Skal du bruge hårtrimmeren meget, kan batteri og opladningstiden være et springende punkt i forhold til vælge den rigtige og bedste til dit brug.
 • Blade af god kvalitet? Bladene på trimmeren sørger for den præcise og gode klipning. Og derfor bør du ikke gå på kompromis med kvaliteten i forhold til disse.
 • Hårklipper med eller uden ledning? Du finder hårklippere på batteri eller kun med ledning. Modeller med ledning er de billigste, hvor mange modeller på batteri også kommer med ledning tilslutning som f.eks. Wella der kan bruges mens den lader batteriet op.

Vedligehold din trimme​r for holdbarheden

Når du køber en hårtrimmer skal den selvfølgelig vedligeholdelses for holdbarheden. Her gælder det om at holde trimmeren ren. Mange modeller kan tage bladene af som skylles under vand. Hvor de fleste modeller også har en medfølgende pensel med til at rense, så alle hårene kommer ud.

Skærebladene er som regel selvslibende men de skal vedligeholdes ved at smøres med olie, der også medfølger med alle de viste trimmere.

Hvordan du klipper dig selv me​d en trimmer?

For at klippe dig selv, skal du bruge et spejl som f.eks. et håndholdt makeup spejl eller lignede. Stil dig foran et vægthængt spejl som de fleste har på badeværelset, og brug det håndholdte spejl til at vise nakken.

Indstil din hårtrimmer til en længde længere end du vil klippe inden start, da du ikke rigtig har hænderne fri. At vælge en lidt længere længde end beregnet, giver dig mulighed for at justerer ned ved eventuelle fejl. Den mulighed får du ikke, hvis først den fulde længde er klippet af.

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Smartson

Svenske Smartson er et medie med anmeldelser fra brugerne. Mere end 39000 brugere tester og anmelder produkter, som de får leveret af Smartson. På den måde får du en ærlig vurdering af, om produkterne kan levere varen.

Testpiloterne fra Smartson har testet hårklipperen HC5880 fra Remington. Mere end 80 brugerne giver den en god anmeldelse og anbefaler den. De fremhæver især maskinens robusthed og holdbarhed. Hårklipperen roses for stykren, effektiviteten og funktionaliteten. Har du behov for en stabil og praktisk maskine, er Remingtons HC5880 værd at investere i ifølge testen.

Testen er udført: december 2014
Du kan se testen her

MMM

MMM er onlineudgaven af M!, der er det største, danske livsstilsmagasin til mænd. De har en hel kategori dedikeret til tech og gadgets. Du kan både blive klogere på nyheder omkring teknologi, men også læse deres anmeldelser af mange forskellige produkter.

MMM har testet hårklipperen MB6550 fra Remington, hvor den scorer 5 ud af 6 stjerner. Den vurderes ud fra: Hvad den kan, hvor godt den fungerer, og om den kan anbefales. Funktionaliteten får store roser med på vejen, og især den medfølgende opsamler til håret er et plus. De konkluderer, at den er anbefalelsesværdig med den nemme rengøring efterfølgende.

Du kan se testen her

FAQ

Hvilken hårtrimmer er bedst?
Der findes mange forskellige skægtrimmere på markedet. En af de skægtrimmere, der er yderst populære blandt danskerne, er Pro 45 E951E trimmeren fra Babyliss. Den har et glat og elegant design, der gør, at den er let at have i hånden og styre rundt i ansigtet.
Hvordan vælger jeg en hårtrimmer?
Når du skal vælge den helt rigtige hårtrimmer, skal du først og fremmest overveje hvilke indstillinger, du ønsker din hårtrimmer skal indeholde. Derudover bør du også tænke over, hvor lang batteri-og opladningstid, din hårtrimmer skal have. Der er mange ting, du bør overveje, når det kommer til hårtrimmere.
Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber en trimmer?
Når du skal købe en hår-eller skægtrimmer, er det først og fremmest vigtigt, at du kigger efter hvilke funktioner, den har. Derudover skal du kigge på designet – har den en god størrelse? Kan du have den med, uden at den vækker opsigt? Der er mange ting, du skal huske.
Hvilken er bedre; gas eller batteritrimmer?
En græstrimmer er med sikkerhed uundværlig i enhver dansk have. Uanset om du vælger en gas-eller batteri trimmer, vil du opleve, at den kan fjerne al slags ukrudt på en mindre støjende måde. Det er op til dig at bestemme og vurdere, om en gas -eller batteritrimmer er bedst.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme