Hårtrimmer test

Hvis du står overfor at skulle købe en hårtrimmer til dig selv, eller måske som gave til ham, kan du finde den nemme oversigt over bedste modeller i denne hårtrimmer test/guide.

Køb en skæg- og hårtrimmer til mænd

​Specifikationer

Fordele

 • ​Kan trimme både hår og skæg
 • Selvslibende knive
 • Sugefunktion

Ulemper

 • ​Materiale har en skrøbelig form

Remington MB6550 kan både bruges som hår- og skægtrimmer. Hvis du hader glatbarbering på grund af rød hud, og selv ordner håret, kan denne trimmer være det ideelle køb der klarer begge funktioner for dig. Den alsidige trimmer kommer også med sugefunktion, så maskinen suger afklippet hår af under barberingen. Det har givet den gode anmeldelser ved forskellige test og brugere der har købt den.

Titanium & selvslibende blade

Trimmeren kommer med selvslibende blade med titanium belægning. Det giver dig ro i sindet over sløve blade eller udskiftning. For maskinen holder som minimum garantien ud.

Sugefunktion

Den kombineret skæg og hårtrimmer kommer også med sugefunktion. Funktioner suger håret op når maskinen kører henover hoved eller kind. Det giver dig en nemmere opgave med at fjerne hår, da sugefunktionen tager det meste; Dog ikke alt. Derudover, får du tre tilbehørshovedere i form af en detaljetrimmer, bred trimmer og folie-tilbehørshoved med, der også kommer med sugeevne.

Justerbar kam

Remington trimmeren kommer med justerbar kam som du kan indstille fra 2 til 16 mm. Derudover kommer den med 4 forudinstillede kamme i forskellige længder.


Remington HC6550

Køb en god Remington hårklipper til hjemmebrug

​Specifikationer

Fordele

 • ​Opsamler selv hår
 • Selvslibende blade

Ulemper

 • ​Lidt skrøbelig i design
 • Stor model

Reminton HC6550 har et par år på bagen, men den har fået gode anmeldelser hvor bladet M gav den 6 stjerner tilbage i 2016. Her er designet og brugervenligheden årsag til populariteten. Hvor især muligheden for at opsamle afklippet hår giver ekstra i brugervenligheden.

Opsamler selv hår

Reminton hårtrimmeren opsamler selv det afklippet hår ved at suge det op. Trimmeren kommer nemlig med en sugefunktion der virker under brug af trimmer. Det er ganske praktisk især hvis din partner måske brokker sig over hår i vasken. Helt ligesom funktionen gør rengøring efter brug nemmere for dig.

Gode blade

En anden god funktion der gør denne hårtrimmer til kandidat som bedst i test, er de selvslibende blade. Du får nemlig titaniumbelagte blade der sliber sig selv. Gode holdbare blade der giver dig en garanti for lang tids brug.

God batteri

Også batteriet er en af de gode ting ved denne Reminton hårtrimmer. Batteriet kan nemlig holde en hel time pr. opladning. Opladningen vil tage ca. 4 timer hvilket ikke er super hurtigt, men dog heller ikke langsomt som sådan i forhold til andre modeller.

Med trimmeren kommer der 9 kamme i forskellige længder. Og der medfølger også smørreolie, rejseetui og en rengøringsbørste hvor trimmerens hoved kan vaskes under vand.


Babyliss Pro 45 E951E

Babyliss Pro bedst i test til prisen

​Specifikationer

Fordele

 • God pris
 • Ergonomisk design
 • Brede klinger

Ulemper

 • ​God trimmer i lidt billig finish
 • Ikke super velegnet som skægtrimmer med det brede skær
 • 30 min. batteritid så ikke velegnet til frisør brug

Babyliss Pro 45 E951E hårtrimmeren har fået gode anmeldelser af brugere og anbefalet på f.eks. Skäggbloggen. Du får en god alsidig trimmer der er robust og effektiv til sit job både til hår og skæg. Og samtidig kommer den i en god billig prisklasse hvor materialet selvfølgelig er derefter.

Bredt skær

Med denne model får du en Babyliss hårtrimmer med et bredt skær. Den kommer nemlig med et store klinger på 45 cm. Motoren kommer med 2,4 V DC og giver også en god stærk ydelse.

Afsstandskamme

Du får 8 forskellige afstandskamme fra 3-25 mm. med en præcisionsafstandskam på 0,5 til 3 mm. Det giver dig mulighed for både at anvende trimmeren til håret og skægget, også selv om trimmeren kommer med de brede klinger.

Ergonomisk design

Designet er et godt ergonomisk design der gør trimmeren velegnet som semi-pro. For kvaliteten i materialet er ikke helt i top, hvor du dog får en af de billige hårtrimmer i en ganske fin kvalitet til prisen.


Braun HC5030 hårklipper – Til tykt eller langt hår

find hårtrimmer bedst i test 2018

​Specifikationer

Fordele

 • ​Billig pris til kvaliteten
 • Velegnet til langt eller tykt hår

Ulemper

 • ​​Ikke velegnet til jævnlig klipning
 • Kun god til at holde håret kort

Hvis du søger en god billig hårklipper til langt eller tykt hår, er det netop fordelen ved denne Braun HC5030 trimmer. Det er ikke en Braun skæg og hårtrimmer, for den ikke er velegnet til at tage skægget. Men du får dog god kvalitet til at trimme håret helt på højde med Braun Serie 3 eller 5.

Velegnet til langt & tykt hår

En hårklipper til tykt hår der gør det ganske nemt uden at rive eller trække i håret. Hårklipperen kommer med autoturbo funktion der gør kliphastigheden hurtigere. Det giver det bedre glid gennem håret uden at maskine hakker i det, og begynder at rive.

Vedligeholdelsefrie titaniumblade

Ligesom andre elektriske hårtrimmere kommer denne også med titaniumblade der sliber sig selv. Kvaliteten er ligesom HH Simonsen, Ermila, Wahl, Moser og andre hårtrimmere, i den gode robuste form i billig eller mellemklasse trimmere.


Wella Xpert Chrome HS71 hårtrimmer – Den professionelle

Køb en kvalitets hårtrimmer på udsalg

​Specifikationer

Fordele

 • ​Luksus kvalitet
 • Velegnet til frisør brug

Ulemper

 • ​Høj pris

Hvis du ønsker en god hårtrimmer til professionel brug, er denne Wella Xpert Chrome HS 71 frisør trimmer måske det rigtige valg. Du får luksus der dog også koster derefter. For Wella produktet der bliver brugt af mange saloner, kommer til en pris på et par tusinde kroner.

Stor motorkraft

Trimmeren der er afløser eller storebror til Wella HS61, kommer med en stor kraftig motor. Den robuste motor der giver den stabile ydelse, har gjort modellen populær blandt professionelle saloner i Europa.

Smalt skærehoved

En robust motor og et smalt skærehoved giver mulighed for at lave de små detaljer. Det er en nødvendighed både til det professionelle brug, men også til hjemmebrug hvis du ønsker den præcise klipning.

Lav vægt

Udover den gode motor, er trimmeren også i et godt ergonomisk design der gør den god at bruge. For vægten er så lav som 260 gram og sammen med det ergoniske design, er den god at arbejde med over længere tid.


Philips HC9490/15

Køb en Philips hårtrimmer til håret

​Specifikationer

Fordele

 • ​​Velegnet til tykt hår
 • Memory funktion
 • Godt batteri

Ulemper

 • ​​Finish er lidt skrabet

HC9490/15 Philips hårtrimmer kommer med dual-blade teknologi der giver den nemme klipning af selv tykt eller langt hår. Trimmeren fra Philips kommer i et fornuftig billig prisleje i forhold til prisen. Og de gode funktioner sammen med prisen giver den gode anmeldelser og er anbefalet forskellige steder som det anerkendte amerikanske magasin Askmen.com.

Dual-blade teknologik

Maskinen kommer med dobbelt lag barberblade i en høj kvalitet. Denne funktion er med til at give det bedre glid gennem tykkere hår, så trimmeren ikke sætter sig fast.

Memory funktion

Trimmeren kan huske de sidste indstillinger for dine klipninger. Det sker ved hjælp af den indbygget memory funktion. Her kommer den med hukommelsesfunktion til 3 indstillinger pr. kam.

Præcis klipning

Personlig pleje kræver mange produkter som glattejern, krøllejern, hårtørrer, glattebørste, skægtrimmere og barbermaskiner. Hvor hårtrimmerens primære funktion udover at tage håret af gnidningsfri, er den præcise klipning. Du får nemlig en god kontrol med hårtrimmeren der kommer med et præcisionshjul. Det giver dig den nemme indstilling af længde, hvor du kan bruge trimmeren uden kam og få den tætte klipning.


Moser ProfitLini 1556 Akku hårklipper

Brug en hårtrimmer med lang batteritid

​Specifikationer

Fordele

 • ​Støjsvag
 • Lille og let trimmer

Ulemper

 • ​Design ikke i top

Moser 1556 hårtrimmeren er en let og lille hårtrimmer der giver dig den gode præcision i forhold til trimning af håret. Vægten på trimmeren er kun 150 gram der gør den dejlig let at holde og bruge i hånden.

Præcision og detaljeklipning

Få en god klipning med en hårtrimmer som denne, der kan klippe præcist eller give dig den gode klipning med detaljer. Helt ligesom du kan bruge denne hårtrimmer til mænd, som skægtrimmer også. Maskinen kommer nemlig med et lille skærehoved på 30 mm. med præcisionsslebet rustfrit stå og kraftfuld motor.

God batteri tid

Maskinen kommer med LED batteriindikator der giver mulighed for at klippe op til 120 minutter før opladning. Det er ganske rart i forhold til standarden på 60 minutter som de fleste trimmere i samme prisklasse kører med.

Dejlig nem at gøre ren

Moser 1556 kommer med quick-release blade så du nemt og effektivt kan gøre den ren.


Panasonic ER 1611 K Professionel hårtrimmer

find den rigtige trimmer ved en test

​Specifikationer

Fordele

 • ​Ligger godt i hånden

Ulemper

 • ​under en times batteritid

Panasonic ER 1611 er en robust og slidstærk hårtrimmer der er populær både blandt private og professionelle frisører, hvor den får særlige gode anmeldelser på Amazon. Modellen ligger godt i hånden og er nem at betjene med sit ergonomiske design. Det en nødvendighed hvis du skal arbejde professionelt som i en salon.

God stærk motor

Du får en trimmer med robust og stærk motor og det gør sig gældende som hårtrimmer med ledning som uden. Bladene er af titanium og sliber sig selv, så maskinen giver den gode gennemsnitlige ydeevne i forhold til klipning hele tiden.

Batteri

Ligesom motoren er stabil og robust, så får du også et godt batteri der giver mulighed for 50 minutters brug før opladning. Det er ikke noget at råbe hurra for, men opladningstiden er dog kun på en time, og derfor gør det ikke så meget at brugertiden pr. opladning kun er 50 minutter.

Automatisk spændingstilpasning

Du kan bruge hårklipperen overalt i verden uden ekstra tilbehør til strøm. Trimmeren kommer med automatisk spændingstilpasning der dog heldigvis bliver mere og mere standard verden over. Panasonic ER 1611 kommer med tre afstandskamme hvor længden strækker sig 0,8 til 15 mm.


Hvilken hårtrimmer er bedst?

Hvilken hårtrimmer skal du købe? Helt ligesom en støvsuger, saftpresser, badevægte eller måske en Oral B eltandbørste, så kommer hårtrimmere med forskellige funktioner, formål og pris. Her vil det være svært at pege på en frem for en anden.

Den dyre Wella maskine giver dig en høj og robust kvalitet. Men prisen er også super høj i forhold til f.eks. en billig OBH hårtrimmer der kan købes billigt i Bilka, Elgiganten, Power, Føtex, Kvickly m.m. Her er kvalitet nok mere skrabet, men den kan dog klare håret eller skægget. Så for at du kan bruge denne test af hårtrimmer til noget, skal du selvfølgelig gøre dig nogle overvejelser i forhold til dit brug, budget m.m.

Egenskaber du skal kigge efter?

Når du skal vælge den bedste hårklipper ud fra en hårtrimmer test, skal du selvfølgelig kigge på formålet med klipperen. Her er egenskaberne på de forskellige modeller selvfølgelig også noget, som du skal vælge ud fra. Egenskaberne du skal kigge efter for at vælge den rigtige trimmer til personlig pleje er disse:

 • Skærehastighed: Hastigheden på skær bliver ofte forkortet til RPM. Du måler skærenes hastighed i svingninger pr. minut. Her vil gennemsnitsmodellen ligge på omkring 5.000 svingninger i minuttet hvor en kraftigere motor vil give det dobbelte. Det er vigtigt i forhold til ofte brug af trimmer hvis du f.eks. er frisør.
 • Klippebredde: Jo bredere skær du har, jo hurtigere vil håret blive klippet. De brede skær vil dog være mere ”grove” i det, da de ikke giver mulighed for detalje eller præcisionsklipning som f.eks. med bakkenbarter.
 • Klippelængde: Alle trimmere kommer med mulighed for at klippe i forskellige længder. Hvis du ønsker den korte klipning, skal du selvfølgelig vælge en model der har denne egenskab. Helt ligesom det modsatte gør sig gældende.
 • Batteritid: Hvis du skal bruge den trådløse trimmer meget, skal du have en model med et godt batteri. Her vil en normal hårtrimning sagtens kunne klares under 30 minutter. Så de fleste private vil ikke få problemer, med mindre du skal ud og rejse og skal bruge den ofte.
 • Opladningstid: Igen hvis du skal bruge trimmeren ofte, skal du vælge en model der kan lades hurtigt op frem for standardtid på 4-8 timer.
 • Skær på blade: Hårtrimmere kommer ofte med stål- eller titaniumsskær. Her vil holdbarheden være længere på titanium end modeller med rustfrit stål. Som professionel skal du vælge titanium, hvor du som privat der kun skal trimme håret en gang om måneden, sagtens kan vælge rustfrit stål.
 • Vægt: Vægten er ikke så afgørende som privatbruger. Som professionel der skal bruge maskinen meget, vil vægten altid have indflydelse. Jo tungere et produkt er, jo tungere vil det også være at håndterer.
 • Støj: Ligesom en hårtørrer, elkedel, køkkenmaskiner eller andre elektriske apparater er støjniveauet noget du bør kigge efter. Støjniveau er målt i DB (decibel) og jo mindre tallet er, jo mindre vil trimmeren støje.

Overvejelser i forhold til brug

Hårtrimmere bliver hovedsageligt brugt af og til mænd. Her er brugen i forhold til at få det præcise, velplejet og veltrimmet hår det primære du skal vælge en trimmer ud fra. Gør dig dine overvejelser i forhold til:

 • Til håret eller også skæg? Skal du bruge hårtrimmeren til håret eller skal du også trimme skægget? Hvis du også skal bruge trimmeren til skægget, skal du vælge en med mindre bredde til den bedre præcision og længde.
 • Brug selv eller med hjælp? Skal du selv trimme håret eller har du kæreste eller anden til hjælp? Hvis du selv skal klare det, så gå efter en der med sin form, er nemmere at håndterer når du står foran spejlet ved vasken.
 • Til tykt eller kort hår? Hvis du tykt eller langt hår skal du bruge en med kraftigere motor og bredde blade. Hvis du skal klippe i forskellige længder, skal du købe en maskine med mulighed for dette.
 • Lang batteritid? Skal du bruge hårtrimmeren meget, kan batteri og opladningstiden være et springende punkt i forhold til vælge den rigtige og bedste til dit brug.
 • Blade af god kvalitet? Bladene på trimmeren sørger for den præcise og gode klipning. Og derfor bør du ikke gå på kompromis med kvaliteten i forhold til disse.
 • Hårklipper med eller uden ledning? Du finder hårklippere på batteri eller kun med ledning. Modeller med ledning er de billigste, hvor mange modeller på batteri også kommer med ledning tilslutning som f.eks. Wella der kan bruges mens den lader batteriet op.

Vedligehold din trimmer for holdbarheden 

Når du køber en hårtrimmer skal den selvfølgelig vedligeholdelses for holdbarheden. Her gælder det om at holde trimmeren ren. Mange modeller kan tage bladene af som skylles under vand. Hvor de fleste modeller også har en medfølgende pensel med til at rense, så alle hårene kommer ud.

Skærebladene er som regel selvslibende men de skal vedligeholdes ved at smøres med olie, der også medfølger med alle de viste trimmere.

Hvordan du klipper dig selv med en trimmer?

For at klippe dig selv, skal du bruge et spejl som f.eks. et håndholdt makeup spejl eller lignede. Stil dig foran et vægthængt spejl som de fleste har på badeværelset, og brug det håndholdte spejl til at vise nakken.

Indstil din hårtrimmer til en længde længere end du vil klippe inden start, da du ikke rigtig har hænderne fri. At vælge en lidt længere længde end beregnet, giver dig mulighed for at justerer ned ved eventuelle fejl. Den mulighed får du ikke, hvis først den fulde længde er klippet af.

Denne side er anmeldt af: Selam M. Lassen 10/10
4.6/5 (68 Reviews)
Click here to add a comment

Leave a comment: