Hometrainer test

Hometrainer test


Denne artikel indeholder annoncer.

Når vinteren og mørket melder sin ankomst, så er det svært at træne udendørs på racercyklen eller mountainbiken. Her kan en hometrainer være det smart valg til at holde formen ved lige i 2020. Du kan selvfølgelig også bruge en cykeltræner til opvarmning og træning gennem resten af året. Hvis du søger en god model til hjemmetræningen, så har vi i denne hometrainer artikel med oversigt over tests fundet et udvalg af de bedste trænere som alternativ til asfalten. Vi har ikke inkluderet udvalget af træningsruller til det runde tråd.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Saris H3 - Direct Drive Smart Hometrainer - Billig, nøjagtig og støjsvag


Derfor er dette et godt køb:

“Fra første tråd mærkes det tydeligt hvor stabil den er, og med den lave pris, bliver den et hit […]”, siger bikeradar.com.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Saris H3 Direct Drive hometrainer:

Hometraineren her, der vejer 21 kg, er meget nøjagtig og støjsvag. 

Opstillingen er nem, du skal dog huske at tilkøbe en kassette.

Den er udviklet af et stort team bestående af rutinerede cykelentusiaster, der ved hvad der kræves.

Saris H3 Direct Drive hometrainer vs markedet

Saris H3 har en virkelig solid og robust konstruktion.

Hvis høj kvalitet er lige så vigtig for dig som en god pris, så er denne hometrainer et perfekt køb.

Elite Drivo II - Interaktiv Hometrainer i topklasse

Derfor bør du købe den:

“The new Elite Drivo II smart turbo trainer is more accurate, more stable and more responsive than the original […], skriver cyklingweekly.com I deres anmeldelse af denne hjemmetræner.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Elite Drive II

Denne hometrainer kan interagere med din computer og er et professionelt redskab til den seriøse indendørstræning.

Du kan tilkoble din telefon, tablet eller computer, og er sikret en livstids opkobling til Elite MyETraining appen samt MyETraining softwaren.

Elite Drive II vs markedet:

Med denne hometrainer får du den helt autentiske følelse af at køre på rigtig landevej. Det er noget som adskiller den fra andre modeller på markedet

Kinetic R1 Direct Drive - Interaktiv Hometrainer

Derfor bør du købe denne hometrainer:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om R1 Direct Drive

Med de 200 watt denne hometrainer yder, er der garanteret optimal træning. Det næsten lydløse svinghjul, vil både familien og eventuelle underboer sætte pris på. 

Hometraineren her fylder envidere ikke mere i sammenklappet tilstand end, at den kan gemmes væk i et kosteskab.

Du får her følelsen af at køre rigtig race, med muligheden for at bevæge dig fra side til side. Et superkøb for dig, der er entusiast.

R1 Direct Drive vs. markedet

“It is designed with natural side-to-side movement to replicate as natural a ride-feel as possible when riding static, which really sets it apart from other trainers […]”, skriver bikeradar.com, og giver dermed denne home trainer en lille fordel fremfor en del andre på markedet.

Hvad og hvordan virker en cykeltræner?

Ganske kort fortalt, så er en hometrainer en træningsmaskine hvor du sætter din MTB eller ryttercykel på, og så vil den simulerer at du cykler enten på asfalten eller i skoven. Her kan et alternativ være et rullebånd, der ofte bruges til opvarmning og nedvarmning efter cykelløb. Men en hometrainer er det gode træningsudstyr til især om vinteren hvor mørket, frosten, sneen m.m. gør det svært at komme udenfor.

Hjemmetrænere kan være også være en motionsmaskine på højde med crosstrainer, motionscykler, løbebånd, spinningcykler m.m. men hvis du er passioneret omkring cykling, så vil de nævnte maskiner ikke give dig det samme som cykeltræneren. Du finder hometrainer med video og digital tilslutning så du kan gøre træningen sjovere og bedre ved at koble din Ipad. Iphone, fjernsyn eller andet til, og måske køre kendte cykelløb.

Hvis du elsker at cykle, men måske ikke altid har tid til det, vil en hometrainer være det smarte og nemme valg. Du kan hurtigt kan hoppe i dine cykelsko, tage cyklen fra vægophæng og starte en rute op – Måske mens du ser dagens nyheder efter børnenes sengetid.​

​Fordele:

 • Du kan træne på alle tidspunkter og hele året rundt
 • Et godt alternativ til at købe en vintercykel + cykeludstyr
 • Ingen rengøring af cykel
 • God til opretholde din form gennem vinteren
 • Et alternativ til et rullebånd

​Ulemper:

 • En hometrainer vil aldrig blive det samme som skoven/asfalten
 • Den vil larme noget
 • Den skal flyttes rundt til brug

Hvilken hometrainer skal du vælge?

Helt ligesom kranksæt, cykeltrøjer, cykelslanger, klikpedaler, billige racercykler og andet, så kommer der også et stort udvalg af cykeltrænere. Det kan gøre det svært at vælge, for hvad skal du vælge efter? Når du skal finde en hometrainer, så vælg ud fra disse ting:

 • Støj: En hometrainer vil larme ligegyldigt hvad, hvilket især gør sig gældende når den skal yde maks. Derfor vil det være smart at vælge en model ud fra støjniveauet, især hvis du bor i lejlighed. Alt over 80dB vil ikke være acceptabelt, hvor du dog kan dæmpe lyden med et hometrainer underlag.
 • Ydelse: Maks. modstand skal du vælge ud fra dit træningsbrug. Hvis du vil have den seriøse træning med interval m.m. så kan Wahoo Kickr med stor motor være et bedre valg end BKOOL med 1200 watt.
 • Pris: Dit budget er ofte afgørende for, hvad du skal eller kan vælge. Her kommer prisklasserne ofte i den helt billige, mellem og dyre prisklasse til mere pro brug. Hvis du træner ofte og seriøst, så skal du holde dig fra de helt billige. Her vil BKOOL til omkring 3500 kr. give dig meget højere kvalitet, helt ligesom de dyrere modeller vil give dig det mere.
 • Vægt: Hvis du skal bruge en hometrainer til f.eks. opvarmning før løb, eller skal flytte hometraineren frem til brug i hjemmet, kan vægten og størrelsen på hometrainer være et kriterie at vælge ud fra.
 • Brug: Tag højde for om hometraineren virker med din hjulstørrelse. Det kan de fleste efterhånden, men dog noget du være obs på.
 • Software: De fleste hometrainere kan kobles via NT+ eller bluetooth. Derudover, kommer mange med software. Hvis det er noget, som du vægter højt ved brugen, så kig på om du kan tilslutte 3-parts software til det bredere valg, så du ikke kun kan bruge producentens egen.

Hometrainer software?

Software giver dig mulighed for en mere realistisk og interaktiv oplevelse under træningen. Her kommer der mange forskellige muligheder, hvor disse to kan være gratis eller forholdsvis billig:

 • BKOOL indoor: Som udgangspunkt er softwaren gratis, men kommer selvfølgelig også med funktioner, hvor du skal have premium abonnement(her). Du kan køre forskellige 3D og videoruter og lave dine egne også.
 • Zwift: Det er næsten en tro kopi af BKOOL, bare gjort bedre ved optimering af de ting der virker knapt så godt ved BKOOL. Her får du et mere social anlagt software, hvor du kan konkurrerer med andre. Ulempen er dog, at du skal købe det til 10$ om måneden i abonnement.

Brug en hometrainer måtte

Hvis du ønsker en hometrainer, så vil denne artikel ikke være fyldestgørende uden at nævne, at et underlag være tilrådeligt. Du skåner gulvet, får en skridsikker træning, mulighed for absorbering af sved og ikke mindst, en måtte vil dæmpe lyden fra cykeltræneren. For larm vil der komme, især når du giver den gas i spurten.

​Kilder: