Hometrainer test

Hometrainer test


Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

Når vinteren og mørket melder sin ankomst, så er det svært at træne udendørs på racercyklen eller mountainbiken. Her kan en hometrainer være det smart valg til at holde formen ved lige i 2021. Du kan selvfølgelig også bruge en cykeltræner til opvarmning og træning gennem resten af året. Hvis du søger en god model til hjemmetræningen, så har vi i denne hometrainer artikel med oversigt over tests fundet et udvalg af de bedste trænere som alternativ til asfalten. Vi har ikke inkluderet udvalget af træningsruller til det runde tråd.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Saris H3 - Direct Drive Smart Hometrainer - Billig, nøjagtig og støjsvag


Derfor er dette et godt køb:

“Fra første tråd mærkes det tydeligt hvor stabil den er, og med den lave pris, bliver den et hit […]”, siger bikeradar.com.

Se priser og tilbud på Saris H3 her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Saris H3 Direct Drive hometrainer:

Hometraineren her, der vejer 21 kg, er meget nøjagtig og støjsvag. 

Opstillingen er nem, du skal dog huske at tilkøbe en kassette.

Den er udviklet af et stort team bestående af rutinerede cykelentusiaster, der ved hvad der kræves.

Saris H3 Direct Drive hometrainer vs markedet

Saris H3 har en virkelig solid og robust konstruktion.

Hvis høj kvalitet er lige så vigtig for dig som en god pris, så er denne hometrainer et perfekt køb.

Kinetic R1 Direct Drive - Interaktiv Hometrainer

Derfor bør du købe denne hometrainer:

Se priser og tilbud på Kinetic R1 Direct Drive her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om R1 Direct Drive

Med de 200 watt denne hometrainer yder, er der garanteret optimal træning. Det næsten lydløse svinghjul, vil både familien og eventuelle underboer sætte pris på. 

Hometraineren her fylder envidere ikke mere i sammenklappet tilstand end, at den kan gemmes væk i et kosteskab.

Du får her følelsen af at køre rigtig race, med muligheden for at bevæge dig fra side til side. Et superkøb for dig, der er entusiast.

R1 Direct Drive vs. markedet

“It is designed with natural side-to-side movement to replicate as natural a ride-feel as possible when riding static, which really sets it apart from other trainers […]”, skriver bikeradar.com, og giver dermed denne home trainer en lille fordel fremfor en del andre på markedet.

Hvad og hvordan virker en cykeltræner?

Ganske kort fortalt, så er en hometrainer en træningsmaskine hvor du sætter din MTB eller ryttercykel på, og så vil den simulerer at du cykler enten på asfalten eller i skoven. Her kan et alternativ være et rullebånd, der ofte bruges til opvarmning og nedvarmning efter cykelløb. Men en hometrainer er det gode træningsudstyr til især om vinteren hvor mørket, frosten, sneen m.m. gør det svært at komme udenfor.

Hjemmetrænere kan være også være en motionsmaskine på højde med crosstrainer, motionscykler, løbebånd, spinningcykler m.m. men hvis du er passioneret omkring cykling, så vil de nævnte maskiner ikke give dig det samme som cykeltræneren. Du finder hometrainer med video og digital tilslutning så du kan gøre træningen sjovere og bedre ved at koble din Ipad. Iphone, fjernsyn eller andet til, og måske køre kendte cykelløb.

Hvis du elsker at cykle, men måske ikke altid har tid til det, vil en hometrainer være det smarte og nemme valg. Du kan hurtigt kan hoppe i dine cykelsko, tage cyklen fra vægophæng og starte en rute op – Måske mens du ser dagens nyheder efter børnenes sengetid.​

​Fordele:

 • Du kan træne på alle tidspunkter og hele året rundt
 • Et godt alternativ til at købe en vintercykel + cykeludstyr
 • Ingen rengøring af cykel
 • God til opretholde din form gennem vinteren
 • Et alternativ til et rullebånd

​Ulemper:

 • En hometrainer vil aldrig blive det samme som skoven/asfalten
 • Den vil larme noget
 • Den skal flyttes rundt til brug

Hvilken hometrainer skal du vælge?

Helt ligesom kranksæt, cykeltrøjer, cykelslanger, klikpedaler, billige racercykler og andet, så kommer der også et stort udvalg af cykeltrænere. Det kan gøre det svært at vælge, for hvad skal du vælge efter? Når du skal finde en hometrainer, så vælg ud fra disse ting:

 • Støj: En hometrainer vil larme ligegyldigt hvad, hvilket især gør sig gældende når den skal yde maks. Derfor vil det være smart at vælge en model ud fra støjniveauet, især hvis du bor i lejlighed. Alt over 80dB vil ikke være acceptabelt, hvor du dog kan dæmpe lyden med et hometrainer underlag.
 • Ydelse: Maks. modstand skal du vælge ud fra dit træningsbrug. Hvis du vil have den seriøse træning med interval m.m. så kan Wahoo Kickr med stor motor være et bedre valg end BKOOL med 1200 watt.
 • Pris: Dit budget er ofte afgørende for, hvad du skal eller kan vælge. Her kommer prisklasserne ofte i den helt billige, mellem og dyre prisklasse til mere pro brug. Hvis du træner ofte og seriøst, så skal du holde dig fra de helt billige. Her vil BKOOL til omkring 3500 kr. give dig meget højere kvalitet, helt ligesom de dyrere modeller vil give dig det mere.
 • Vægt: Hvis du skal bruge en hometrainer til f.eks. opvarmning før løb, eller skal flytte hometraineren frem til brug i hjemmet, kan vægten og størrelsen på hometrainer være et kriterie at vælge ud fra.
 • Brug: Tag højde for om hometraineren virker med din hjulstørrelse. Det kan de fleste efterhånden, men dog noget du være obs på.
 • Software: De fleste hometrainere kan kobles via NT+ eller bluetooth. Derudover, kommer mange med software. Hvis det er noget, som du vægter højt ved brugen, så kig på om du kan tilslutte 3-parts software til det bredere valg, så du ikke kun kan bruge producentens egen.

Hometrainer software?

Software giver dig mulighed for en mere realistisk og interaktiv oplevelse under træningen. Her kommer der mange forskellige muligheder, hvor disse to kan være gratis eller forholdsvis billig:

 • BKOOL indoor: Som udgangspunkt er softwaren gratis, men kommer selvfølgelig også med funktioner, hvor du skal have premium abonnement(her). Du kan køre forskellige 3D og videoruter og lave dine egne også.
 • Zwift: Det er næsten en tro kopi af BKOOL, bare gjort bedre ved optimering af de ting der virker knapt så godt ved BKOOL. Her får du et mere social anlagt software, hvor du kan konkurrerer med andre. Ulempen er dog, at du skal købe det til 10$ om måneden i abonnement.

Brug en hometrainer måtte

Hvis du ønsker en hometrainer, så vil denne artikel ikke være fyldestgørende uden at nævne, at et underlag være tilrådeligt. Du skåner gulvet, får en skridsikker træning, mulighed for absorbering af sved og ikke mindst, en måtte vil dæmpe lyden fra cykeltræneren. For larm vil der komme, især når du giver den gas i spurten.

​Kilder:

Beskrivelse af kilder og tests 

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
New source

Road.cc

Websitet Road.cc beskæftiger sig med cykelsporten på flere fronter – både via tests af cykelrelaterede produkter, analyser af kommende cykelløb og nyhedsartikler. Målgruppen er alle cykelinteresserede. 

Road.cc har publiceret en anmeldelse af hometraineren Saris H3, og den har opnået en samlet karakter på 9/10 stjerner. Den høje karakter i anmeldelsen begrundes bl.a. med, at den er lydsvag og billig, ligesom den er præcis og nem at opsætte. Forbrugerne får derfor ganske enkelt meget for pengene. 

Anmeldelsen er opdateret den: 22. marts 2020
Du kan se anmeldelsen her

Bikeradar.com

Det cykelrelaterede website Bikeradar.com omfatter tusindvis af anmeldelser, og redaktionen vurderer her alt fra tøj til udstyr. Samtidig indeholder Bikeradar.com en lang række tips og råd til såvel vedligeholdelse af cyklen som til træningen.

Bikeradar.com har publiceret anmeldelser af henholdsvis Saris H3, Elite Drivo II og Kinetic R1 Direct Drive, og alle hometrainers scorer højt i anmeldelserne. Modellerne har fået tildelt karakteren 4/5 og er vurderet ud fra et bredt testparameter som komfort, hastighed og funktioner. Ét andet vigtigt punkt har været, om det er nemt at indstille hometraineren til de ønskede programmer.  

Du kan se anmeldelsen af Saris H3 her
Du kan se anmeldelsen ad Elite Drivo II her
Du kan se anmeldelsen af Kinetic R1 Direct Drive her

Outdoorgearlab.com

Amerikanske Gearlab har en klar mission med deres website; at præsentere forbrugerne for dybdegående anmeldelser og tests, der gør det muligt for forbrugerne at vælge det helt rigtige outdoor-udstyr. 

Gearlab har belønnet hometraineren Saris H3 med 78/100 point, og den er blevet testet i forhold til elementer som design, opsætning, nøjagtighed samt den følelse, den giver forbrugeren. Redaktionen har en fast procedure for deres tests og køber derfor de enkelte produkter på lige fod med forbrugerne, hvorefter de tester dem – præcis som man ville gøre det i eget hjem. 

Du kan se testen her

DCrainmaker.com

DC Rainmaker er en amerikansk blogger, der ved siden af bloggertilværelsen også er en meget erfaren triatlet. DCrainmaker.com er ikke kun en blog – det er også et sted, hvor cykelinteresserede kan finde dybdegående tests og sådan gør du-guides inden for en lang række områder.
DCrainmaker.com har anmeldt de 3 hometrainers Saris 3, Elite Drivo II og Kinetic R1 Direct Drive, og der er tale om en grundig gennemgang – lige fra du pakker produktet ud af kassen, til du træder i pedalerne for første gang og skal opsætte de forskellige programmer. Alle tre modeller får pæne ord med på vejen fra DCrainmaker.com.  

Anmeldelsen for Saris 3 er opdateret den: 29. august 2019
Du kan se anmeldelsen her

Anmeldelsen for Elite Drivo II er opdateret den: 7. juli 2018
Du kan se anmeldelsen her

Anmeldelsen for Kinetic R1 Direct Drive er opdateret den: 12. december 2019
Du kan se anmeldelsen her

Cyclingweekly.com

Cycling Weekly promoverer sig selv som verdens førende cykelmagasin. Det engelske magasin blev udgivet for første gang i 1891, mens websitet først blev lanceret i 2006. Fokusområderne er cykelløb og anmeldelser af cykelrelaterede produkter, men også træning. 

Cycling Weekly har anmeldt hometraineren Elite Drivo II, og den bliver bl.a. vurderet ud fra ting som vægt, nøjagtighed, stabilitet, størrelse og lydniveau. Konklusionen er, at det er en god allround hometrainer med super stabilitet, lav vægt samt en god indstilling af modstanden, om end den kan virke lidt besværlig at flytte rundt på. Den endelige karakter ligger på 8/10 stjerner.

Anmeldelsen er opdateret den: 17. oktober 2018
Du kan se anmeldelsen her

Bicycling.com

Magasinet udgives både på tryk og i en online version. Det er er blad, der henvender sig til alle cykelentusiaster, der gerne vil i en bedre form. Læserne får både adgang til nyttige træningstips, men også omfattende anmeldelser af diverse cykelgear. 

Bicycling.com har produktanmeldt Elite Drivo II, og anmeldelsen går i dybden med alt fra den tilhørende app til hastighed, stabilitet, design og præcision. Der er tale om en meget positiv anmeldelse, der bl.a. fremhæver hometrainerens store præcision – en af de bedste på dagens marked. Sammenholdt med de andre parametre er den et godt køb.  

Anmeldelsen er opdateret den: 5. november 2018
Du kan se anmeldelsen her

Titaniumgeek.com

Websitet TitaniumGeek præsenterer læserne for alverdens sportsgadgets, og det er særligt cykelsporten, der har redaktionens interesse. Websitet er et godt mix af artikler og anmeldelser.  

TitaniumGeek har testet Kinetic R1 Direct Drive, og den lander på karakteren 3/5. Den er blevet vurderet ud fra en lang række punkter, såsom opsætning, stabilitet, design og særlige features. Det er en maskine, der har masser af kvaliteter, men også mangler – både når det kommer til software og hardware. Karakteren lander derfor i det bløde midterfelt.

Anmeldelsen er udført den: 21. marts 2020
Du kan se anmeldelsen her

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Elite Drivo II – Interaktiv Hometrainer i topklasse

Derfor bør du købe den:

“The new Elite Drivo II smart turbo trainer is more accurate, more stable and more responsive than the original […], skriver cyklingweekly.com I deres anmeldelse af denne hjemmetræner.

Se priser og tilbud på Elite Drivo II her:

Om Elite Drive II

Denne hometrainer kan interagere med din computer og er et professionelt redskab til den seriøse indendørstræning.

Du kan tilkoble din telefon, tablet eller computer, og er sikret en livstids opkobling til Elite MyETraining appen samt MyETraining softwaren.

Elite Drive II vs markedet:

Med denne hometrainer får du den helt autentiske følelse af at køre på rigtig landevej. Det er noget som adskiller den fra andre modeller på markedet

FAQ

Hvad er de bedste hjemmetrænere?
Har du fået lidt ekstra fedt på sidebenene, men ønsker ikke at kamsvede sammen med en masse andre i et lille fitnesscenter? Så er hjemmetræning med sikkerhed noget for dig. Du kan eksempelvis vælge en smart motionscykel eller crosstrainer. Nogle af de bedste hjemmetrænere er Saris H3 og Kinetic R1.
Er det sværere at køre på en træningscykel end vejen?
For nogle kan det være sværere at træne på en træningscykel, fremfor en almindelig cykel på den hårde asfalt. Det er dog oftest tilfældet, at det er lettere at kontrollere en træningscykel, der er fastgjort til jorden. Træningscyklen er perfekt for dig, der ønsker at gøre hjemmetræningen enkel.
Beskadiger det min cykel at bruge den som hometrainer?
Som udgangspunkt beskadiger det ikke din cykel. Selvom du måske skulle tro det, beholder din almindelige cykel med stor sandsynlighed både form og kvalitet. Det er oftest rust og andre skader, der dræber din cykel. Pas derfor godt på din cykel.
Er en indendørs træningsmaskine det værd?
Det er svært at vurdere og bestemme, hvor vidt en indendørs træningsmaskine er pengene værd. Er du dog typen, der hader at gå i almindelige fitnesscentre og træne sammen med en masse andre, vil du med sikkerhed ikke fortryde at have investere i en af de smarte indendørs træningsmaskiner.