Hvorfor legemad i træ er godt legetøj til børn?

Hvorfor legemad i træ er godt legetøj til børn?


Denne artikel indeholder annoncer.

Børn i den tidlige alder kopierer deres forældre, voksne og børn der er ældre end dem selv. Derfor er det en naturlig proces at vælge legetøj der er med til at forstærke denne leg. Her er legekøkkener godt legetøj til børn, hvor legemad logisk nok er en ting der følger med køkkener.

Hvorfor legemad i træ er godt legetøj til børn i den yngre alder? Det er, hvad vi prøver at afdække i denne lille mini-guide, hvis du er i tvivl om pigen skal have legemad, køkken eller andet i fødselsdags-, julegave eller bare som legetøj til sjov.

Hvorfor legekøkken og legemad er godt legetøj?

Legekøkkener og legemad stimulerer barnets motorik og kreative sanser. Når mor eller far laver mad, og barnet skal kopierer dette, kan du næsten se hvordan barnets hjerneceller kommer på arbejde. For kreativiteten sættes på arbejde når der skal skal laves samme mad som forældrene. Hvor kogepladerne, ovnlåge og de mange forskellige muligheder indenfor legemad og køkkenudstyr bliver åbnet, lukket, rørt rundt og arrangeres på tallerkner.

For at stimulerer barnets motorik og kreativitet kræver det selvfølgelig også at han eller hun har forskelligt legemad og udstyr.

Muligheder indenfor legemad i træ?

Køkkenredskaber og legemad kommer i mange forskellige afskygninger, hvor du stort set finder helt de samme ting som rigtig køkkenudstyr og madvarer. Du finder legemad udformet som is, æg, pomfritter, sandwich, kød, grøntsager, frugt og alle andre madvarer, sunde eller knapt så sunde ting.

Legemad og udstyret kommer i både plastik og træ. Plastik er efterhånden blevet et fyord i vores yderst privilegeret danske samfund. Men prisen på plastik er dog væsentlig billigere end mulighederne i træ. Dog er legemad i træ bedre både for barnet og holdbarheden. For de mange billige plastik muligheder du finder i Bilka, Netto, BR og stort alle andre steder, vil hurtigt gå i stykker eller blive nedbrudt hvis tingene bliver slæbt med udenfor, som de ofte gør når børn er små.

Hvor finder du legemad?

Som fortalt, så kan du finde legemad stort set alle steder. Netto og lignede steder fører dog ofte plastik ting, hvor de forskellige muligheder indenfor trælegetøj ofte kræver legetøjsforretningerne eller de store kæder. Prisen på legemad i træ er dog væsentlige dyrere end plastik, hvor de bedste priser ikke er BR eller Dansk Supermarked, men mere specialiseret legetøjs webshops der ikke samme store udgifter til husleje og ofte varelager.

Du finder som sagt et udvalg indenfor Plan Toys, Hape og de andre kendte mærker indenfor legekøkkener og mad. Hvor du ved Parcellet som du finder lige her, får et lækkert udvalg af Plan Toys legemad i træ som vist i videoen her.

Se også denne lignende artikel på vores side: Paddleboards og SUP boards – her er de bedste!