ANNONCER

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Pynt op med juledekorationer – ideer til den hyggeligste tid på året

Pynt op med juledekorationer – ideer til den hyggeligste tid på året

Julen er hjerternes fest, og hvorfor ikke fejre denne særlige højtid med de fineste juledekorationer? Juledekorationen er en af vores klassiske juletraditioner, som vi år efter år holder i hævd. Det er noget af det hyggeligste at mødes store som små omkring et bord og nørkle med ler, gran og silkebånd op til jul. På den måde kan du være kreativ og slappe af, inden julegaveræset begynder og du skal finde julegaver til ham eller hende.

Flotte og smarte juledekorationer

image

Gennemsigtige Julekugler

Har du også svært ved at finde på en god julegaveide? Så køb disse fine, gennemsigtige julekugler, hvori du f.eks. kan sætte familiebilleder. På den måde kan du nemt l...

image

​Klarborg julepynt

Julepynt behøver ikke være gammeldags eller udateret. Her finder du den smukkeste julepynt, der er klassisk og moderne i designet. Dette kan glæde enhver person, som træng...

image

Georg Jensen Lysholder Nellike

Denne lysholder spreder lys i mørket samtidig med, at den får naturen ind i de danske hjem. En is nellike fra vinterhaven vil bringe glæde i alle hjem.

Fra:224 Kr.
I samarbejde med pricerunner.dk
image

Georg Jensen topstjerne

De fleste danske hjem har en stjerne i toppen af juletræet. Denne stjerne bliver ikke flottere. Lad den pryde juletræet og lad familien samles omkring den og glæde sig over...

Fra:399 Kr.
I samarbejde med pricerunner.dk
image

Juletræstog

Skal du finde en gave til juleelskeren? Så er det denne! Med juletræstoget kan du pynte juletræet på en ny og spændende måde. Juletoget kører nemlig rundt om juletræet...

Fra:0,00 Kr.
image

Sirius Sara advent sæt

Fine LED lys til at fejre adventstiden. Bring lys i mørket med dette advent sæt fra Sirius Sara. Flammen er bevægelig, så det ligner et vaskeægte stearinlys.

Fra:399,00 Kr.
image

Lær at binde en adventskrans bog

Giv denne bog til en kreativ sjæl som elsker nye projekter. Det er en oplagt adventsgave, hvor personen kan nå at udføre projektet inden juleaften. Hele familien kan få ga...

image

Kay Bojesen nissemor

Julepynt behøver ikke kun være julehjerter og julestjerner. Efterhånden findes der en del stilet julepynt såsom denne skønne nissemor fra Kay Bojesen. Giv den i adventsga...

image

Georg Jensen Julekugle 2020

Denne julekugle kan pryde juletræet år efter år. Den er ikke blot elegant, den har også indgraveret en isblomst. En god gave at give som kan bruges igen og igen hvert år....

image

Sirius Romantic LED glas træ

Et utroligt smukt glastræ. Vinteren er en mørk tid, og det er vigtigt at have lys til at huske os selv på, at lysere tider vil komme. Giv denne gave og spred glæde.

Fra:299,00 Kr.

En hyggelig tradition

Juletid er også lig med årets mørkeste tid, hvor vi danskere pynter op med levende lys, julehjerter og kravlenisser. Noget af den hyggeligste og mest julede pynt er de skønne juledekorationer.

Man har siden middelalderen pyntet op og lavet dekorationer for at fejre Jesu fødsel og lysets kommen. Traditionen startede i Tyskland, hvor man pyntede op med et juletræ og lys og grønt i vinduerne og på spisebordene.

Juletræet kom for første gang ind i de danske stuer i 1811, og sammen med juletræet kom også de skønne dekorationer ind i danske hjem. Cirka 100 år senere stod der smukke pyntede grantræer med julegaver i de fleste almindelige hjem til juleaften.

Vi har siden da pyntet vores hjem både indenfor og udenfor med juledekorationer, der både er hyggelige at lave og pynter smukt hele december igennem.

Få inspiration til dine juledekorationer

Vil du gerne lave dine egne dekorationer, så er det nemt og ligetil at komme i gang med. Det er nemlig ikke særlig svært at blive inspireret og få gode juledekorationer ideer, hvis du vil i gang selv.

Ønsker du en helt klassisk juledekoration, så hold dig til et enkelt design i julede nuancer såsom rød, hvid og guld. Du kan også gentænke dit farvevalg, hvis du foretrækker andre flotte farver, der matcher andet julepynt i din samling.

Det er i virkeligheden kun din egen fantasi, der sætter grænserne. Mangler du juledekorationer inspiration, så kan det betale sig at gå online. Du kan let med en hurtig internetsøgning finde billeder af flotte dekorationer, der kan give dig inspiration. Så kast dig endelig ud i at eksperimentere med juledekorationer ideer, så de bliver unikke og personlige.

Gå i skoven efter grønt

Skal du selv lave en flot juledekoration, så skal du bruge forskellige grønne pynteting fra skoven. Det er i dag muligt at købe forskelligt pyntegrønt og tilbehør til juledekorationer i butikkerne, men det er ikke så hyggeligt, som hvis du selv indsamler pynten til dekorationen.

Kan du samle familie eller venner, kan det være hyggeligt at gå på jagt efter pynt til juledekorationer udendørs i skoven. Her kan I samle mos, pyntegrønt og kogler, og efter skovturen kan I mødes og lave juledekorationer i fællesskab.

Det kræver ingen særlige færdigheder at lave en flot juledekoration udover grønt gran, pyntegenstande og lidt fingersnilde. Derfor kan du med fordel samle både store og små til en hyggelig dag. Det er en oplagt mulighed for at smække julemusik på, drikke et varmt glas gløgg mod vinterkulden og fingerere med fine fund fra skoven.

Hvad skal jeg bruge til at lave juledekorationer?

Det er relativt simpelt at lave juledekorationer, men det kræver selvfølgelig, at du har de rigtige remedier. Den klassiske juledekoration består af et stearinlys omgivet af gran, kogler og pyntet med bånd og små julede pynteting.

Først og fremmest skal du bruge:

  • Skål, fad eller vase
  • Ler eller Oasis-skum
  • Saks og evt. en beskærersaks
  • Ståltråd
  • Evt. stearinlys eller lysestager
  • Gran, kogler og andre pynteting fra naturen
  • Bånd og andet pynt

Juledekorationen er let at komme succesfuldt i mål med lige meget, om du er helt nybegynder eller har lavet et utal af flotte juledekorationer før. Både voksne og børn kan sagtens lave en flot dekoration, der kan pynte hjemme eller gives i gave.

Forskellige typer af juledekorationer

Der findes nogle meget klassiske former for dekorationer, der ofte er fast inventar i de flestes pynt til jul. De adskiller sig alt efter, hvad deres formål er, som du skal tænke ind, hvis du ønsker at lave en særlig form for juledekoration.

Kalenderlyset

Kalenderlyset er en dansk tradition, der gør det let at tælle ned til årets største højtid, hvor der skal spises lækker mad, danses om juletræ og åbnes julegaver.

Vil du lave en juledekoration med et kalenderlys, så skal du tænke ved, at gran og pynt ikke kommer i karambolage med det levende lys. Særligt når lyset er brændt langt ned, skal du være opmærksom på, at intet kommer nær flammen.

Adventskransen

Rigtig mange danskere holder fast i traditionen med adventskrans. Du behøver dog ikke holde dig til den runde krans, hvis du vil lave en adventsjuledekoration. I stedet kan du eksperimentere med at stille lysene på række i et aflangt fad.

Det er helt op til dig, hvad du foretrækker, så længe der er fire lys i adventsdekorationen.

Juledekorationer udendørs

I dag kan du både købe flotte juledekorationer til udendørs brug eller lave dem selv, hvis du gerne vil pynte flot op udenfor. En krans på døren er et klassisk valg, der byder dine gæster velkomne allerede ved døren. Du kan også lave flotte juledekorationer udendørs, hvis du fylder krukker op med gran og juleri.

De fleste danskere hænger lyskæder op og pynter udenfor, så gæster, naboer og forbipasserende kan nyde julehyggen på til den store aften med andesteg og julegaver.

Hvis du er mand og tvivler på dine kreative evner, kan du også vælge at købe en flot dekoration. Dette kan også være den perfekte ekstra julegave til hende.

Levende stearinlys eller ej?

Der er ikke noget så smukt i den mørke tid som lys. De fylder mørket med hyggelig belysning, der både pynter indenfor og udenfor. Det er dog op til dig, om du foretrækker de klassiske levende stearinlys i din juledekoration, eller om du hellere vil gå med de nye elektriske lys på markedet.

Det er selvfølgelig mest klassisk og hyggeligt med de levende lys. Dog skal du være opmærksom på den ekstra risiko, hvis du vælger de levende lys. Der opstår nemlig år efter år dobbelt så mange småbrande i december som resten af årets måneder, hvor Falck må rykke ud og slukke ilden. Dette sker, fordi en juledekoration efterlades uden opsyn.

Kast dig endelig ud i juleriet

Det er altså ikke særlig kompliceret, hvis du gerne selv vil lave flotte juledekorationer op til jul. Det kræver blot de rigtige ting, og så kan både store og små julefanatikere kaste sig ud i dekorationsfremstillingen.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme