ANNONCER

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Julekalender i TV

Julekalender i TV

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Årets julekalender på tv i 2021? I dagens Danmark kommer der julekalendere på rigtig mange tv kanaler, men det er dog de klassiske DR & TV2 som de fleste af os, forbinder med tv julekalenderen.

Julen med sine mange traditioner som pakkekalender, advent, æbleskiver, gløgg, julegaver og selvfølgelig årets tv-julekalender, er en hyggelig tid. Og den 1 december om aftenen er nok det tidspunkt på året, hvor der sidder flest mennesker foran de nationale tv stationer. Årets julekalender er et hit, og mon ikke også de to spændende julekalendere på DR1 og Tv2 bliver et hit. Hvis du ønsker den hurtige oversigt over julekalendere og sendetidspunkter, så skal du selvfølgelig ikke snydes for det.

Sendetidspunkt for julekalendere på tv

Her ser du oversigten over sendetidspunkter på de danske tv-kanaler:

  • DR1 “Snefald” kl. 19:30
  • DR2 “Laban: En juletragedie” kl. 21:00 adventssøndage
  • DR Ramasjang “Ramajetternes jul” kl. 17:00
  • DR Ramasjang “Nissernes Ø” kl. 17:15
  • DR Ultra – “Klassens jul” kl. 17:40
  • TV2 “Alletiders Nisse”  kl. 16:00
  • TV2 “Tinkas juleeventyr” kl. 20:00
  • Tv2 Zulu “Natholdets Julekalender” kl. 21:25
  • TV2 Charlie “The julekalender” kl. 20:25

Find inspirationSe det store udvalg af julegaveideer til børn her

TV2 – Tinkas juleeventyr

I år er det TV2 som viser en nyproduceret julekalender, som de skiftes til at gøre med DR, som så viser genudsendelse i år. En god tradition hvor de to nationale tv-kanaler bytter, så vi hvert år får en ny julekalender i høj kvalitet.

I år bliver julekalenderen vist kl 20:00 på TV2, som i stil med sidste år, er et lidt sent tidspunkt for de mindre børn der skal op og i børnehave eller skole. Julekalender bliver genudsendt næste dag blandt andet om eftermiddagen, så ingen bliver snydt for at se Tinkas Juleeventyr, de får højest forskudt tidspunktet hvilket små børn er ligeglade med alligevel.

Tinkas Juleventyr har Birthe Neumann, Mia Lyhne, Troels Lyby m.m. på rollelisten, som burde være garant for en underholdende julekalender, der handler om nissepigen Tinka. Hun sammen med andre nisser, skal op til deres nissekonge og modtage en nisseamulet. Det går dog helt galt og Tinka ender i vores menneskernes verden, og her tager historien sin vilde gang.

DR1 – Snefald / Snøfall på norsk

I år genudsender DR ikke en af deres store udvalg af julekalendere gennem tiden, men viser en norsk julekalender. På dansk kalder vi den Snefald, men den rigtige titel er Snøfall på norsk.

Julekalender handler om Selma der i en alder af 3 år, mister sine forældre. Selma og hendes hund og kommer til at bo ved nabokonen Ruth. I en alder af 9 år sender Selma et juleønske til julemanden, men brevet havner i Snefald som er helt anden verden, og lige pludselig havner også Selma i denne forunderlige verden.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme