ANNONCER

Maleri til din bolig

Maleri til din bolig


Hvem vil ikke gerne have et udsøgt maleri hængende i deres bolig? Et maleri giver bare et eller andet, som er anderledes end en plakat. Der er i virkeligheden flere forskellige muligheder, hvor den dyreste er et maleri, men det er så også det der giver mest ’value for money’. Alternativer til et maleri er plakater og lærreder med print. Plakater kender vi alle​. Lærreder med print, er typisk noget du finder i butikker som Bilka, Ikea, Idemøbler, Ilva og diverse indretningsbutikker rundt omkring. Et lærred er bare mere specielt end et stort og blank stykke papir. ​Alle kan være det smukke til hjemmet og samtidig ganske praktisk på højde med f.eks. tøjstativer, borde, sofa m.m.

10 malerier/plakater til væg

​Herunder har vi fundet forskellige plakater, tryk og akryl malerier der kan pynte kontor, soveværelse eller stuen i boligen. Bliv inspireret med de nedenstående malerier, som måske giver dig den helt rigtige ide til hvad der skal pynte ved dig/jer. Malerierne nedenfor kan også være den perfekte gave til ham eller hende i den unge eller ældre alder. Og er ofte brugt til anledninger som bryllupsgavedåbsgaver, receptioner og lignede.

image

AirPods Max fra Apple

Oplev lyd på en helt anden måde med AirPods Max fra Apple. Stilfuld, komfortabel og fyldt med innovative funktioner. Perfekt til musikelskere - både mænd og kvinder.

Fra:3.969 Kr.
I samarbejde med pricerunner.dk
image

L33T Gaming Luxury Cushion sættet

Er du på udkig efter den ultimative gaming-oplevelse? L33T Gaming Luxury Cushion sættet er nemlig perfekt til enhver gamer, uanset køn. Behageligt, stilfuldt og endda til e...

Fra:278 Kr.
I samarbejde med pricerunner.dk

Nogle kopier er OK

Vælg dem nøje. De kopier der ikke er OK at have hængende, er dem som alle kender. Mona Lisa, Skriget, Nattevagten, Asger Jorn, Cobra, Skagen mv. Dog har kopier af malerier blevet nedstirret af befolkningen, da det var meget populært for ca. 25 år siden, at importere en masse kopier i ekstrem dårlig kvalitet. I dag, kan du til gengæld få kopier i ret god kvalitet og til en fornuftig pris.

Men hvis du skal skærpe mellem en original og en kopi, så er der et par faktorer du skal være opmærksomme på:

  • Der findes kun én original, når det er et maleri. Et originalt maleri er unikt, og derfor vil der altid være en forskel fra den og kopier, uanset hvor gode kopierne er. Det handler bare om at finde dem.
  • Se detaljerne, det er her hvor et maleri gør sig specielt. Det er detaljerne vi både ser, og ikke ser, som gør at vi kan studere et maleri i længere tid. De små detaljer er noget der langt fra altid vil kunne følge med hos en kopi.
  • Research kunstneren. Nogle kunstnere har en rød tråd i en måde at skabe en historie på, når de maler. Derfor er det en god idé at undersøge kunstneren og finde ud af hvad der kendetegner ham/hende, hvorefter du skal se om du kan spotte kunstnerens aftryk i det pågældende maleri.

Vælg det rigtige maleri

Nu ved vi hvordan vi skal have det med kopier af malerier. Nu skal vi have fundet ud af hvordan vi finder det helt rigtige maleri til din bolig. Det kan være noget af en udfordring da det afhænger af flere faktorer.

Hvilket rum skal der være et maleri? Hvor stort skal maleriet være? Hvad passer sammen med det inventar der er i rummet? Hvordan vil det se ud i forhold til den almindelige synsvinkel i dagligdagen? Hvordan fungerer lyset i forhold til maleriet?

Og i sidste ende skal maleriet endda passe sammen med andre malerier i de andre rum. Derudover skal du også gøre dig tanker om motiver og hvor lang en tidshorisont, der påtænkes at have maleriet.

Tidshorisonten

Hvis du vælger at købe et maleri efter det inventar som du har nu (eks. Puder, gardiner, tæpper mv.), så bør du se efter et maleri du skifter ud af ca. 5 år, som du normalt vil gøre med tæpper, gardiner mv. Her vil kvaliteten af maleriet ikke have en betydning for dit valg, da det hele handler om den røde tråd i din boligindretning, som i sidste ende skal få det til at blive dit helt eget kunstværk af sammensætninger.

Dét der blander sig i om du skal se efter tidshorisonten eller motivet, er kvaliteten. For hvis du køber et maleri med udgangspunkt i at det skal skiftes ud, fordi det ikke passer ind, om 5 år, så er kvaliteten langt fra en afgørende faktor. Men hvis du derimod finder et maleri hvor motivet er helt uimodståeligt, som du tilmed regner med at have i mange år, så er kvaliteten meget vigtigt.

Det er ikke unormalt at et maleri af høj kvalitet, koster ca. 10 gange mere end et billigt alternativ.

Motivet

Hvad kan du lide at se på? Det hele handler om hvad du kan lide. Med andre ord, så er der ikke noget der er fjollet eller forkert, når det er en følelse. Du kan dog med fordel gøre dig nogle overvejelser, så du netop finder ud af hvad der er din smag. For din interesse i et motiv kan også ændre sig, jo mere du tænker over det. Skal det være et Johnny Madsen, Leif Sylvester, Michael Kvium, Hornslet, Hammerhøi, Per Kirkeby eller måske et portræt maleri i den moderne eller klassiske stil.

Hvad er du til?

Er du til malerier med en fortælling, eller er du måske mere til det minimalistiske? Ser du helst et maleri der fortæller noget om din familie, eller et hvidt lærred med et symbol, en figur med brug af meget få farver? Kan du lide at et maleri er provokerende som erotisk maleri, eller foretrækker du det er et maleri der fortæller noget om dig som person?

Ja, det var rigtig mange spørgsmål som helst skal understøtte dine overvejelser, men hvis du skal starte et sted i dine overvejelser, så kan du gøre det ved at dele det op i to verdener.

Den ene verden består af nonfigurative motiver, som er abstrakte. Her kan det være en meget tilfældig sammensætning af streger, farver mv. der til sidst udgør et kunstværk. Den anden verden består så af figurative motiver, der viser billeder og fortællinger af det virkelige liv. Her er der ikke noget tilfældigt på lærredet.

Det er ikke gørelsen, men størrelsen

De fleste bliver forblændet af store væg malerier, hvilket får mange til at købe et rigtig stort maleri, til et rum, hvor pladsen ikke er nok til at rumme maleriet.

Små rum skal have små malerier, hvor store rum skal have store malerier. I nogle tilfælde kan andet godt se godt ud, men det kræver at du har en sjette sans indenfor boligindretning og i forhold til om det skal være et afdæmpet eller farverigt maleri udover størrelsen på det.

Her skal du gøre dig nogle overvejelser om der skal være plads til andet på væggen eller ej. Du bør ligeledes se hvordan rummet er formet, da det ikke nødvendigvis er alle rum der er rektangulære. Du skal også tænke på, om det enkelte maleri vil kunne have andre pladser i hyblen, hvis nogle møbler af en eller anden årsag skal have en ny position.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme