• Home  / 
  • blog
  •  /  Skihjelm test gaveideer 2017

Skihjelm test gaveideer 2017

skihjelm test

Her kan du læse vores skihjelm test som kan bruges til hans eller hendes julegave eller fødselsdagsgave, for hvem vil ikke gerne have det praktiske udstyr, hvis man skal på stå på ski.

Vi kommer til at gennemgå 3 forskellige skihjelme som har udmærket sig eller som man bør kigge nærmere på, og slutter af med lidt gode råd om hvad man generelt skal kigge efter når man skal købe en skihjelm her i 2017.

Skihjelm Test Resultater

out of wipeout skihjelm

Den billige

I den billlige ende finder vi denne gode skihjelm fra Out Of Wipeout.

Hjelmen har indbygget udluftning så du ikke bliver for varm, og inderforet kan vaskes.

Fra: 599 kr.​


Med indbyggede høretelefoner

Hvis det skal være rigtig lækkert skal du kigge på denne skihjelm med indbyggede Beats By Dre høretelefoner.

Hjelmen har to ydre skallag med cirkulerende luft imellem, og er sikkerhedsgodkendt til actionsport.

Fra: 1669 kr.​

receptor bug communication skihjelm


poc auric realgar skihjelm

Den professionelle

Poc Auric Realgar er navnet på denne professionelle skihjelm der med sit specielle design giver ekstra sikkerhed til ørerne og siden af hovedet.

Hjelmen kommer selvfølgelig med to ørevarmere der kan tages af. Navnet kommer fra stortalentet Aaron Blunck der har været med til at udvikle hjelmen.

Fra: 899 kr.​


Hvorfor bruge en skihjelm?

Det er utroligt vigtigt at du husker at tage en skihjelm på inden du begiver dig ud på pisterne. Hvis du vælter (og det gør alle, før eller siden) kan du være uheldig at slå hovedet hårdt ned i noget hårdt, og så er det skihjelmen der redder dig fra at blive slået ud.

Ligesom du heller ikke ville kører mountainbike uden en cykelhjelm skal du heller ikke stå på ski uden at have en hjelm på. Om det så er en billig skihjelm eller en der har vundet en skihjelm test er mindre vigtigt (selv om det selvfølgelig altid er smartest at tage en testvinder).

Hvad skal man kigge efter når man køber skihjelm?

​Når man køber sin ski hjelm er det vigtigt at man køber en hjelm i den rigtige størrelse.

De fleste hjelme kan justeres lidt, men er selve skallen for stor beskytter den ikke ordentligt, og du risikerer at den falder af hvis uheldet er ude.

Du skal også sørge for at købe en skihjelm der passer sammen med dine skibriller / googles, sådan at det er behageligt at køre, også i længere tid.​

Er en skihjelm lovpligtig?

Et af de spørgsmål der oftest bliver stillet er om det er lovpligtigt at have en skihjelm på, eller om man egentlig selv må bestemme.

Og det er nemt at svare på, for det er nemlig ikke lovpligtigt at have en hjelm på når man står på ski. Man må i bund og grund bestemme selv om man vil være beskyttet eller ej.

Men men men...

Vi anbefaler alle der står på bare en lille smule stejle løjper at have en ski hjelm på.

Ligesom du også bør have en cykelhjelm på når du skal ud på korte cykelture ned af villavejen bør du også have hjelmen på ved let skien. Skal du på langrend kan det godt være at det lige går uden, men ellers er det altså en rigtig god ide.

Du bør også i den grad huske at give børn og unge en ski-hjelm på.

Det er der flere grunde til. For det første er børn og unge bare ikke lige så udviklede i deres motorik, og derfor må man forvente at der er større risiko for at de kan vælte og slå sig - de er måske bedre til at stå på ski end nogle voksne, men de tager også større chancer og er mindre bange for at falde.

Dernæst er børn og unges hjerner ikke så udviklede, og derfor er der også større risiko for at det bliver en alvorlig skade hvis uheldet nu endelig er ude - og det vil du selvfølgelig gerne undgå.​

Video - valg af skihjelm

I videoen her kan du se lidt mere om hvordan man vælger den rigtige hjelm fra en mand der laver sin egen skihjelm test.

Bedømmelse
Dato
Produkt
Skihjelm test gaveideer
Bedømmelse
51star1star1star1star1star