Test-guide:
De 3 bedste skihjelme

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

10 Produkter analyseret
3 Bedste valgt
UDARBEJDET AF EKSPERTER Bag Idegryden er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Her kan du læse vores skihjelm test som kan bruges til hans eller hendes julegave eller fødselsdagsgave, for hvem vil ikke gerne have det praktiske udstyr, hvis man skal på stå på ski.

Vi kommer til at gennemgå 3 forskellige skihjelme, som har udmærket sig eller som man bør kigge nærmere på. Vi slutter af med lidt gode råd om hvad man generelt skal kigge efter når man skal købe en skihjelm her i 2021 og hvorfor at man altid skal have skihjelm på!

Sådan udvælger og vurderer vi produkter på Idegryden

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. De produkter, du finder i artiklen, forhandles ved én eller flere af vores partnere. Du kan finde vores partnere i de mange pristabeller, og det giver dig mulighed for at finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter i artiklen, beror vores anbefalinger på en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Data om brugeradfærd og -præferencer
 • 4
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af markedets bedste produkter, men en gennemgang.

Redaktionens anbefalinger

Vores anbefaling

POC Auric Cut - skihjelm i mat sort

POC Auric Cut, skihjelm anbefales grundet dens justerbare muligheder og dermed store alsidighed i forhold til, hvem der finder den brugbar.

POC Auric Cut
Vores anbefaling
 • Justerbar ventilation
 • Størrelsesjustering
 • Aftagelig goggle clip

Mere om POC Auric Cut

POC Auric Cut, skihjelm vejer 500 gram og er en meget behagelig skihjelm, der kan bruges på hele bjerget. Den er skabt baseret på den klassiske Auric model, men henvender sig i stedet til dem, der både kører piste og offpiste.

Skihjelmen har EPP liner og ABS skal, der giver sikkerhed, modellen kan justeres bagpå, så den passer perfekt, ventilationen i hjelmen kan ændres i forhold til vejret, og så vælger du selv, om du ønsker at benytte skibrillerne bagpå eller at have dine goggles inde i hjelmen.

SPECIFIKATIONER

 • Vægt : 500 g
 • Målgruppe : Senior
 • Materiale: Skallen: ABS 45%, EPP: 27%, Polstring: ABS 45%, EPP: 27%: Polyester 8%, Spænde: Nylon 1%,

POC Auric Cut, skihjelm, mat sort har en stor justerbarhed i forhold til andre modeller på markedet, hvorfor du kan tilpasse hjelmen til dine præferencer.

Premium-valg

Sweet ProtectionTrooper II MipsSort - Fordeler energi fra stød

Sweet ProtectionTrooper II MipsSort fordeler energien fra hårde slag, så stødet bliver mildere, hvorfor den er helt ideel til vågehalsen.

Sweet ProtectionTrooper II MipsSort
Premium-valg
 • Med tilpasning din hovedstørrelse
 • Sidder komfortabelt over briller
 • Justerbar ventilation

Mere om Sweet ProtectionTrooper II MipsSort

CAIRN Helmet Eclipse Rescue Ium sidder godt og komfortabelt over brillerne og er skabt i høj kvalitet. Visiret kan bevæges trinløst, hvilket giver perfekt udsyn, og In-Mold konstruktionen er medvirkende til, at hjelmen vejer mindre end mange hjelme uden visir.

SPECIFIKATIONER

 • Målgruppe : Senior
 • Vægt : 680.0 g
 • Materiale: Kulfiber

Desuden har hjelmen et Wheel Fit system, der sikrer at pasformen er perfekt.

CAIRN Helmet Eclipse Rescue Ium er især ideel til dem der bærer briller, hvilket gør, at den henvender sig til en meget specifik gruppe, der har været overset i skisportsverden. Denne model sidder godt og komfortabelt over briller og er skabt med dette i mente, hvorfor den adskiller sig fra lignende modeller.

Hvorfor bruge en skihjelm?

Det er utroligt vigtigt, at du husker at tage en skihjelm på inden du begiver dig ud på pisterne. Hvis du vælter (og det gør alle, før eller siden) kan du være uheldig at slå hovedet hårdt ned i noget hårdt, og så er det skihjelmen der redder dig fra en slem hjernerystelse – eller måske værste tilfælde, at ende som en grøntsag

Ligesom du heller ikke ville køre mountainbike uden en cykelhjelm(!) skal du heller ikke stå på ski uden at have en hjelm på. Om det så er en billig skihjelm eller en, der har vundet en ‘bedst-i-test’ er mindre vigtigt (selv om det selvfølgelig altid er smartest at tage en testvinder). Bare du har en hjelm på!

Hvad skal man kigge efter når man køber skihjelm?

Når man køber sin ski hjelm, er det vigtigt, at man køber en hjelm i den rigtige størrelse.

De fleste hjelme kan justeres lidt, men er selve skallen for stor, beskytter den ikke dit hoved ordentligt, og du risikerer at den falder af hvis uheldet er ude. Du skal også sørge for at købe en skihjelm, der passer sammen med dine skibriller / googles, så de er behagelige at have på i længere tid.

Er en skihjelm lovpligtig?

Et af de spørgsmål der oftest bliver stillet er om det er lovpligtigt at have en skihjelm på, eller om man egentlig selv må bestemme.

Det er ikke lovpligtigt at have skihjelm på.  Man må i bund og grund bestemme selv om man vil være beskyttet eller ej.

Men, men, men… Vi anbefaler ALLE at have en ski hjelm på.

Du bør også i den grad huske at give børn på. Det er der flere grunde til. For det første er børn bare ikke lige så udviklede i deres motorik, og derfor må man forvente at der er større risiko for at de kan vælte og slå sig – de er måske bedre til at stå på ski end nogle voksne, men de tager også større chancer og er mindre bange for at falde.

Dernæst er børns (og unges) hjerner ikke så fuldtudviklede, og derfor er der også større risiko for at det bliver en alvorlig skade hvis uheldet nu er ude – og det vil du selvfølgelig gerne undgå.

Video – valg af skihjelm

I videoen her kan du se lidt mere om hvordan man vælger den rigtige hjelm fra en mand der laver sin egen skihjelm test.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

CAIRN Helmet Eclipse Rescue

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme