Trampolin test

Brug vores trampolin test til at finde den bedste model

Har barnet eller børnene plaget om en trampolin? Måske der skal udskiftes en eksisterende trampolin i haven? Eller måske du bare vil overraske dit barn med noget super sjovt og fysisk godt udendørs legetøj/redskab? Hvad end grunden er til at købe en ny model, så skal du selvfølgelig have fundet det rigtige. Hvilken trampolin er bedst? Her rangerer Berg trampolinerne i toppen af tests i forskellige magasiner og testsider.

2 trampolin testvinder modeller fra Berg der ranker i top af tests ved forskellige uafhængige instanser


Hvilken trampolin skal du købe? Her er Berg med sine 2 testvinder modeller i den bedste kvalitet. Modellerne kommer både som almindelig rund, firkantet, fritstående eller nedgravet i den høje kvalitet. Berg kommer også i en noget højere prisklasse end de billige modeller du ofte finder i Bilka, byggemarkeder m.m. For at vælge den rigtige udgave, hvad end du vælger Berg, så overvej disse ting til at vælge det rigtige:

 • Behov: Hvad og hvem skal bruge trampolinen? Er det til den store pige eller dreng der går til gymnastisk og gerne vil træne akrobatik? Er det til teenageren der gerne vil hoppe lidt for fysisk aktivitet? Måske til den helt lille der skal anspores til lidt sjov fysisk aktivitet? Afdæk brugen af trampolinen for at finde den rigtige type.
 • Sikkerhed: Sikkerheden har selvfølgelig første prioritet når det drejer som udendørs leg til børnene. En trampolin har trods alt ”ansvaret” for mange ulykker, hvor det dog er menneskelig fejl såsom at hoppe flere personer på sammen tid, slå saltomortaler eller trampoliner der er placeret helt forkert i en have. Men kvaliteten på dit køb har også ansvar for sikkerheden. En Berg trampolin koster det mere, men den holder som regel også længere i duge og fjedre. Det betyder en del, for de fleste lader trampolinen stå ude hele året.
 • Pris: Pris og højere kvalitet følges som regel ad. Her vil en model fra Berg til 3-4000 kr. forekomme at være meget dyr i forhold til det gode tilbud i Kvickly hvor du kan købe en noname trampolin til 1200 kr. Med i den højere pris får du dog oftere en kvalitet der holder længere, og derfor skal du opveje prisen i forhold til kvaliteten.
 • Belastning: Hvor gammel er barnet eller børnene? Hvis det er din lille dreng eller pige på 3 år der skal have sin første trampolin, så skal du købe en model der også kan holde til mindst en voksen person(dig) sammen med barnet. Senere vil han eller hun sikkert hoppe sammen med sine venner, hvor børn i den aldersgruppe dog sjældent kommer til at ramme maks. Belastningen. Men hvis du skal købe en trampolin til et par børn i en større alder, skal den kunne klare barnets vægt indregnet at barnet vokser gange 2 eller 3. For at undgå ulykker ved at støde sammen, bør der kun hoppe et barn ad gangen. Men hvis du skal forholde dig til virkeligheden, så hører børn sjældent efter dette.
 • Sikkerhedsnet: Et net kan være den gode ide til at beskytte børnene mod at ryge udover trampolinen. Her er det ikke særdeles praktisk, hvis der er dårlige omgivelser rundt om trampolinen som du kan slå dig på. Helt ligesom det er en god investering både til den fritstående eller nedgravet trampolin at købe et sikkerhedsnet.
 • Vedligeholdelse: Hvis du køber en trampolin i dårlige materiale der måske ikke kan klare at stå udenfor gennem vinteren, kræver det ofte mere vedligeholdelse. Her skal du gøre op med dig selv, om du ønsker noget arbejde for at vedligeholde den eller ej.

Hvilken størrelse trampolin?

Trampolinfjedre kommer i stærk og svagere styrke

Hvor stor en model skal du vælge? Størrelsen på trampolinen er vigtig i forhold til brugen og personer. Her gælder det barnet eller børnenes alder og forventet brug fremefter i tiden. Der skal selvfølgelig være plads i haven, men at købe så stor størrelse som muligt vil altid være det bedste valg.

Hvad skal du vælge efter?

De fem vigtige ting som du skal vælge en god trampolin ud fra:

 • Dug: Springduen skal komme i en god tykkelse hvor dugen er syet igennem mange gange. Det vil give et stærkere og sikrer materiale der kan holde til de mange timers spring fra børnene.
 • Rammen: Stellet der danner konstruktionen for trampolinen bør komme i et stærkt tykt materiale der samtidig har et galvaniseret lag. Et rør med en tyk diameter vil give en stærkere ramme. Helt ligesom galvaniseret lag vil gøre den modstandsdygtig mod fugt så der ikke dannes rust så nemt. Holdbarheden vil blive forlænget med det gode materiale.
 • Fjedre: Spring kvaliteten hænger sammen med fjedrene. Her gælder det at mange og lange fjedre er med til at give den bedre kvalitet.
 • Kantpuden: Puden der dækker ramme og fjedre hele vejen rundt langs kanten, er væsentlig for sikkerheden. Her er skummaterialet, tykkelse og overfladebeskyttelsen hvad du bør kigge efter. Her vil de billige modeller ofte komme i en kvalitet der blegner og begynder at smuldre ret hurtigt. Da dårlig eller manglede kantpuder er årsag til de fleste uheld for børn, skal du ikke gå på kompromis med denne.
 • Vægt: Vægten på trampolinen har også indflydelse på den samlet vurdering af kvaliteten på trampoliner. Her vil den billige havetrampolin ofte ligge på en vægt af 50-75 kg. hvor den tilsvarende vil veje fra 90 kg. på en kvalitets trampolin som modellerne fra Berg.

Bergs to testvinder modeller du finder her nedenfor, opfylder de fleste krav til en god trampolinen for sjov og sikkerhed.

Berg Favorit trampolin 430 

Køb en bestseller fra Berg Toys

Specifikationer

 • Rammestørrelse: 14,5 mm.
 • Materiale: Polypropylen
 • Fjedre: 96 stk.
 • Diameter: 430 cm.
 • Højde: 90 cm. (270 cm. med net)
 • Hoppeareal: 10,75 m2
 • Maks. Belastning: 120 kg.
 • Samlet vægt: 79 kg.
 • Garanti: Ramme 5 år, Hoppedug 2 år
 • Stige medfølger
 • Safety Comfort sikkerhedsnet medfølger
 • Pris: 4.447,- kr. (pris 3.095,- kr. for 270 cm. model)

God prisvenlig trampolin der er anbefalet af Vores Børn og bedst i test ved Bäst-i-test-se. Du får en trampolin der scorer højt i karakter på sikkerhed, ydeevne og byggekvalitet i forhold til prisen.

Trampolinen er velegnet til de større børn eller voksne da trampolinen er ganske tung og derved opnår en god stabilitet. Rammen kommer i en god tykkelse der gør den stærk i kvaliteten. Helt ligesom affjerdringen og hoppedugen er spændstig der gør det muligt at lave høje hop.

Kvalitet

Kvaliteten i rammen er god i forhold til svejsninger og galvanisering. Det giver en længere levetid i forhold til de billige trampoliner, men vil selvfølgelig optage fugt hvis den står udenfor hele året, og det kan danne rust over lang tid.

Kantbeskyttelsen dækker godt omkring ramme og fjedre både i forhold til holdbarhed og sikkerhed. Solens stråler vil blegne og tærre på kantbeskyttelsen. Med Bergs kvalitet får du oftere en god lang levetid, hvis du husker at vaske alger og andet af et par gange om året.

Størrelser

Du finder Berg Trampolin i fire forskellige størrelser. Her kommer den mindste størrelse med en diameter på 270 cm. og den største som vist her, kommer med en diameter på 4,3 meter.

Type

Berg Favorit trampolin kommer både som den runde fritstående trampolin og som den nedgravet inground trampolin. Her er den nedgravet ca. 1.000,- kr. dyrere, men kan være det smarte køb til de mindre børn i forhold til sikkerheden og brugen af trampolin selv. Du finder inground modeller uden sikkerhedsnet som gør prisen noget billigere.

Sikkerhedsnet

Trampolinen kommer med sikkerhedsnettet Safety Comfort der er designet til Favorit serien. Et godt slidstærk net i en fintmasket kvalitets. Nettet fæstner du fat på rammen, så det ikke optager plads for brugen af trampolin arealet. Nettets indgang kommer med dobbelt overlap så indgangen altid er lukket. Ikke nok med at sikkerheden bliver bedre, du slipper også for et net med en lynlås som notorisk altid går i stykker og efterlader et stort hul i nettet.


Berg Champion 430 – Højtydende top kvalitet

Find den rigtige model til haven

Specifikationer

 • Rammestørrelse: stålrør 42 mm.
 • Materiale: Polyprolyn
 • Kantbeskyttelse: bredde 38 cm. tykkelse 3 cm.
 • Fjedre: 128 stk.
 • Diameter: 430 cm. (Kommer i 330, 380 & 430 cm.)
 • Højde: 275 cm. med net
 • Hoppeareal: 10,75 m2
 • Maks. Belastning: 120 kg.
 • Stige medfølger
 • Sikkerhedsnet medfølger
 • Pris: 6.799, kr. (pris: 5.969,- kr. for 270 cm. model)

Højtydende kvalitet til de krævende brugere er hvad Berg Champion trampolinen giver dig. Premium modellen er kåret bedst i test hos forskellige uafhængige teststeder som Testfakta m.m. og er absolut et godt køb på højde med sin ”lillebror” fra Berg Toys.

Kvalitet

Champion er en tak bedre i form af ydelse. Her er spændstigheden fra Favorit kombineret med en dyb og blød affjerdring som kommer af lange tykke Twinspring Gold fjedre. Det giver bedre mulighed for at lave mere avanceret akrobatik ved at belastningen på de enkelte fjedre er mindsket.

Sikkerhed

Trampolinen er noget tungere end Favorit modellen og når den er samlet med net, kommer til veje langt over 100 kg. Rammen er tykkere men ellers i samme kvalitet i form af galvanisering, svejsninger og form.

Kantbeskyttelsen ligesom det dynamiske opspring er forskellen på Favorit og denne Champion model. Kantbeskyttelsen kommer ikke kun i den klassiske grønne farve men også i grå. Den kommer i en lidt bedre beskyttelse med en bredde på 38 centimeter der dækker fjedre og ramme fuldstændig med en tyk og effektiv støddæmpning på 3 centimeter skum. Det hjælper til at sikre at børnenes fødder ikke træder ned på fjedre i bevægelse.

Sikkerhedsnettet er i den klassiske slidstærke form. Hvor konstruktionen er lavet så midten af nettet spændes indad, hvilket formindsker chancen for at ramme yderrammen hvis du hopper direkte ind i nettet ved en fejl.

Størrelser

Modellen kommer i 3 forskellige størrelser – 330, 380 og 430 cm. Du finder selvfølgelig også modellen som nedgravet med Berg InGround Champion trampolin.

Stigen der følger med, har en god hældning, godt greb og er let at fjerne så små børn ikke kan komme op.

Ligesom med de andre Berg trampoliner får du ikke en dansk brugsanvisning med. Men det er dog ret ligetil hvordan du samler trampolinen, hvor du med fordel kan se nemme visuelle monteringsvejledninger på Youtube.

Vælg den firkantet eller runde model?

Brug en firkantet trampolin til flere samtidige børn

Trampoliner kommer i enten den runde eller firkantet form. Hvis det ”bare” er til let hobby brug, er den runde type det bedste valg for både de små som større. Den runde udgave er designet til at alle fjedre reagerer samtidig når der hoppes. Det giver en mere kontrolleret hop der leder barnet mod midten hvor der er blødest. Ulempen ved den runde trampolin er, at når flere børn hopper samtidig på den  (som de ikke bør i forhold til uheld) forøger det chancen for at støde sammen.

Hvis det er til børn som f.eks. går til gymnastisk eller hvor trampolinen bruges til at træne frem for bare sjov, kan den firkantet trampolin være det smarteste valg. Her vil den firkantet model give mulighed for at fjedrene giver forskellig reaktion på hvert hop så det bliver ensartet over hele den rektangulære overflade. Her vil sikkerheden være begrænset i forhold til den runde trampolin, så det vil være værd at overveje at tilkøbe et sikkerhedsnet. Især fordi den firkantet giver mulighed for flere at hoppe samtidig.

Fritstående eller nedgravet trampolin?

en inground trampolin pynter haven

Ligesom du står overfor valget mellem firkantet eller rund trampolin, så skal du også vælge mellem en nedgravet eller fritstående trampolin.

Der er fordele og ulemper ved begge typer som du kan opveje mod hinanden. Som udgangspunkt vil den nedgravet model være klart det bedste valg i forhold til sikkerheden.

Fordele & ulemper ved nedgravet?

Fordele:

 • Sikkerheden ved fald er forøget da trampolinen er så tæt på jorden.
 • En af de gode fordele er, at den ikke fylder så meget i haven. Det gør også at haven kan tage sig bedre ud med en diskret trampolin med en mørk dug og grøn/grå kantpude.
 • Børnene har nemmere ved at komme op på den frem for at skulle kravle op ad stigen.
 • I forhold til stormsikring er den nedgravet også bedre end den fritstående. Vinden kommer ikke så nemt ind under trampolinen hvilket ofte er årsagen til at trampoliner blæser væk.

Ulemper:

 • Dyrere end den fritstående model
 • En nedgravet model kræver et hul i en rigtig størrelse. Det betyder at der skal graves og fjernes forholdsvis meget jord.

Fordele & ulemper ved fritstående?

Fordele:

 • Billigere end den nedgravet trampolin
 • Nem at samle og sætte op hvis din græsplæne er jævn og uden huller.

Ulemper:

 • ​Den fritstående trampolin fylder meget i haven både visuelt og fysisk.
 • Trampolinen er ret høj med dertilhørende faldhøjde på ½-1 meter.

Hvad er en nedgravet trampolin?

Trampoliner til nedgravning kommer som InGround eller FlatGround. Betydningen af InGround er en delvist skjult trampolin. Mens FlatGround betyder en komplet integreret model.

Typerne giver dig mulighed for at dække børnenes sjov for leg eller træning, samtidig med at du gør det bedst muligt så trampolinen går i med haven. De pynter ofte ikke, og kan skæmme at haven tager sig bedst muligt ud. En nedgravningstrampolin giver også mulighed for at naboen ikke brokker sig over børn der kigger over hækken mens de hopper.

Fysisk er trampolinen uden de lange ben som den klassiske og mest købte fritstående type. Du skal grave et hul som alt afhængig af størrelsen og formen, skal være et rundt hul hvor midten er dybest. Her gælder det om at vælge et sted i haven hvor jorden er velegnet og der ikke går ledninger m.m.

Placering af trampolinen?

Placeringen af trampolinen i haven giver ofte sig selv. For hvor den skal stå afhænger både af hvordan jorden er, hvor plan underlaget, plads er og selvfølgelig også i forhold til sikkerheden som nok er det vigtigste. Sikkerhedsmæssigt skal en placering være på en fast og leret jord hvor der samtidig ikke er træer, buske eller flise underlag hvor børn kan kommet til skade.

Hvordan graver du en trampolin ned?

Der skal graves en del jord, men det er dog en overkommelig opgave. Hvis du beslutter dig for at købe en Berg trampolin, medfølger der et bånd til at måle med(alternativet er at måle en snor/stolpe op i samme længde og mærkning).

 • En metode til at måle diameteren på trampolinen er er at samle rammen og mærk det runde eller firkantet hul op efter denne.
 • Mål op på den ”manuelle” måde ved at finde noget tyndt snor og nogle pinde/pløkker til afmærkning.
 • Stræk det medfølgende målbånd ud ved at sætte en pind/pløk i midten af målebåndet. Dette vil udgøre midten af trampolinen.
 • Så afmærker du enderne af målebåndet. Flytter det lidt og afmærker igen indtil du har et godt omrids og opmærkning af hvor trampolinen går.
 • Grav ud i midten hvor du skal grave en specifik dybde ned i forhold til størrelsen på trampolinen. En rund Berg trampolin på 330 cm. vil nok kræve omkring 90 cm. dybde i midten af diameteren.
 • Når du har gravet et godt dyb hul omkring midten, kan du startede udefra hvor det skal skråne nedad indtil du rammer midten. Så du slipper for at skulle grave et stort hul i 90 cm. dybde overalt.


Hvordan måler du diameter på trampolin?

Du måler diameteren ved at lægge et målebånd fra kant til kant. Her vil målet blive 270, 330 eller måske 430 cm. som afdækker trampolinens ydre diameter.

Hvordan samler du den?

At samle en trampolin er ganske nemt men dog lidt tidskrævende. Først samler du selve rammen rundt hvor stellet kommer i stænger der skal klikkes sammen. Når rammen er samlet hele vejen rundt, skal dugen på. Her starter du med at sætte enkeltvis fjedre på. Sæt en fjeder fast i dugen og sæt en fjeder på i modsatte side. Sådan forsætter du skiftevis indtil dugen er sat på.

Sikkerhedsnettet på en Berg skal spændes fast på ydersiden af rammen. Her starter du med sætte stængerne fast på fødderne indtil de alle er sat fast. Dernæst skal nettet på. Du kan se den enkle produce om hvordan du monterer den her:


Kan du grave en almindelig trampolin ned?

Der skulle som sådan ikke være nogen problem i at grave en almindelig trampolin ned i haven. Logisk vil en model som InGround der er beregnet til at grave ned, være det oplagte valg. Her er materialet i forhold til at være i jorden og ikke mindst, i forhold til at hoppe bedre designet ved inground. Ved en almindelig rund fritstående trampolin der skal graves ned, skal du grave et hul der har samme dybde på f.eks. 90 cm. hele vejen og samtidig i en diameter der passer trampolinen.

Hvad koster en trampolin?

En trampolin kommer i både de helt billige modeller og de noget dyrere som Berg modellerne. Prisen for en billig trampolin til haven starter ved omkring 1000 kr. hvor Berg Favorit modellen billigste pris starter ved omkring 3000 kr. Du kan med fordel ofte gøre det gode tilbud ved at købe online hvor du kan være heldigt at finde god kvalitet på udsalg udenfor sæsonen.

Hvorfor du skal fravælge den helt billige kvalitet?

store teenagere kræver en holdbar model

En trampolin er udendørs legetøj der samtidig kan være professionelt træningsudstyr. Her gælder det at sikkerheden er første prioritet. Og her opfylder de helt billige modeller hverken de basale holdbarheds- eller sikkerhedskrav. Dårlige modeller giver dig en dårligere sikkerhed med sin tynde og lettere konstruktion, ”presenning” kantbeskyttelse, manglede rustbeskyttelse og dårligere materiale i dug og fjedre.

Tilbehør til trampoliner?

Alt afhængig af hvilken model og type du vælger, så kan det tænkes at du skal bruge tilbehør. Her kan udvalget dække over:

 1. Sikkerhedsnet: Sikkerheden skal være første prioritet og her vil et sikkerhedsnet logisk nok give en bedre sikkerhed. Det gør sig både gældende for den nedgravet og den fritstående. Hvor især trampolinen med ben har en større risiko for ulykker med den store faldhøjde.
 2. Cover: Hvis du har købt en nedgravet udgave med net, kan det være en fordel med et cover til at trampolinen holder længere. Hvis du ikke vil tage dugen af til vinter som efterlader et hul hvor børn kan falde i. Også til generelt beskyttelse til den fritstående kan det være et godt køb til holdbarheden.
 3. Stige: Du kan købe ekstra stiger til trampoliner, hvis den eksisterende er gået i stykker eller måske er blæst væk.
 4. Kantpude: En vigtig detalje i forhold til sikkerheden og som især på billige trampoliner har en tendens til hurtigt at gå i stykker. Køb en god tykkelse og materiale.
 5. Skoholder: Det ekstravante tilbehør er en skoholder. Det er ikke det nødvendige udstyr, men dog ganske praktisk udstyr der nemt kan fastgøres og bruges som opbevaring af børnenes sko, nøgler og andet mens der hoppes.

Sikkerhedsnet eller ej?

Net til den eller ej? Et trampolin sikkerhedsnet er det gode køb som dog også gør prisen på trampolinen en del højere.

Sikkerhedsnettet beskytter børnene mod at ryge ud af trampolinen. Og som forælder giver det dig en ekstra tryghed. Hvis du har økonomi til det, er det ganske tilrådeligt at tilkøbe et net som ekstraudstyr hvis det ikke medfølger ved køb af trampolin.

Stormsikring hvordan?

En trampolin kan veje 70, 90 eller måske 120 kg. og derfor skal den sikres, så stormen ikke kaster den rundt i luften der kan forudrette store skader. Her er et stormsikringssæt som du kan købe i de fleste byggemarkeder som Harald-Nyborg, Bauhaus, Ikea, Jysk m.m. med til at sikre trampolinen. Men at stille trampolinen i læ, fjerne sikkerhedsnet og dug er også med at sikre at vinden ikke kommer ind under og løfter trampolinen op.

Se videoen her med hvordan du kan sikre den nemt og effektivt:


Beskyt trampolinen om vinteren?

En trampolin har ikke godt af at stå ude om vinteren hvor vejret og fugten vil tærre på materialerne. Hvis du ikke gider tage dugen ud, fjerne fjederne og tildække f.eks. en neddækket trampolin, kan du forlænge levetiden lidt med et cover der giver en ganske fin beskyttelse.

Er trampoliner sikre?

Alle har hørt om uheld hvor børn har hoppet på trampoliner. Men en god kvalitetstrampolin som bruges rigtig, er sjældent skyld i ulykker udover hvis et barn falder uheldigt ned. Der hvor de fleste skader sker er, når flere børn hopper samtidig på en rund trampolin og derved støder sammen. Eller de fritstående trampoliner står forkert eller mangler sikkerhedsnet og derved øger chancen for at ryge udover trampolinen.

Må du hoppe på trampolin når du er gravid?

Fysisk aktivitet der kan skade maven frarådes helt ligesom hop og lignede frarådes hvis det kan føre til skade på led og ledbånd som er mere slappe under graviditeten. Hvis du er i tvivl om det er godt eller, så spring over at hoppe når du er gravid, og dyrk noget andet motion mens graviditeten står på. Motion er nemlig godt og tilrådes gravide.

Berg Tattoo me​​​​d hoppespil?

Berg Tattoo er en Favorit eller Champions trampolin der kommer med en dug hvor der er et hoppespil påtrykt. Det er eneste forskel på en model Tattoo og en af de to testvindende bedste modeller. Hoppedugen er påtrykt et spil med 6 hoppeområder i forskellige farver og motiver der kaldes tattoo’s. De bruges til at konkurrerer mod hinanden og måske sig selv.

De 6 forskellige instruktioner der udgører spillet kommer med muligheder for at hoppe på knæ og fødder, hop med fødderne, hop med bagen, hop med fødder og hænder, hop med ryggen og armene ud til siden og hop hvor ansigt vender indad eller udad.

Bedømmelse
Dato
Produkt
Trampolin test
Bedømmelse
51star1star1star1star1star