Varmepude test

Brugen af varme til lindring af ømhed, spændinger, smerter, skader og andet, har stort set altid været udbredt. Men i dag er teknologien heldigvis med til at give den gode lindrende effekt i form af forskelligt udstyr som varmepuder.

I denne varmepude test får du overblik over forskellige gode modeller til brug i 2019. De er valgt ud fra forskellige online tests og brugeranmeldelser. Det skal gerne give dig inspiration til finde den rigtige på den nemme og hurtige måde.

Køb en testvinder varmepude som HK44 modellen

​Specifikationer

Før i tiden brugte man en varmedunk. Og den var og er ganske dejlig, dog er den manuel og mister hurtigt varmen. Derfor finder du i dag varmetæpper, sengevarmer, fodmassage maskiner og varmepuder som HK44 modellen fra tyske Beurer. Puden er kåret som testvinder i 2012, og selv om modellen er af ældre dato, får du høj kvalitet til prisen.

Beurer HK44 varmepuden kommer i økologisk micro-fleece og i en størrelse der gør den velegnet både som varmepude til nakke, ryg som fødder. Puden kommer med en hurtig opvarmning, der kan indstilles til tre forskellige temperaturer. Det giver dig mulighed for at starte ud med den lave temperatur og skrue op. Hvilket er rart ved muskelspændinger, hvor musklerne lige skal tilvænnes til varmen først.

Puden kommer med LCD display til den gode brugervenlighed. Og den er vaskbar, da du kan afmonterer fjernbetjeningen. Husk at en varmepude ikke må blive for varm over længere tid. Det gør sig også gældende med Beurer HH44, som dog kommer med overophedningsbeskyttelse.


Beurer HK48 varmepude

Køb den eksklusive Beurer varmepude

​Specifikationer

En anden model fra tyske Beurer er denne HK48 som udmærker sig ved, at fungerer som almindelig varmepude med varmeisolering og som blød sofapude. Puden måler 30x40 cm. der gør det muligt at lindrer smerter i lænd eller mave.

Beurer HK48 varmepuden kommer i micro-fiber og selvfølgelig i øko-tex som alle produkter fra Beurer. Helt ligesom HK44 puden, kommer denne Beurer pude også med hurtig opvarmning og 3 temperaturindstillinger. Modellen giver dig mulighed for at tage betrækket af varmepuden. Her kan du opnå en koncentreret varme mod et specifikt punkt, da puden kommer med særlig isolering. Autosluk er også standard i Beurer HK 48 helt ligesom den kan vaskes i vaskemaskine ved 30 grader.

Grunden til at du skal vælge denne model frem for f.eks. HK44 varmepuden, er designet. Der er kræset lidt mere for designet, så puden kan indgå helt naturligt som en pude.


Beurer HK47 To-Go varmepude med powerbank

Brug varmepude udendørs til at holde varmen

​Specifikationer

Beurer to-go varmepuden i model HK47 kommer med en powerbank. Det betyder, at du har en mobil varmepude som du kan bruge stort set alle steder. Og så længe powerbanken holder strøm.

En powerbank som du sikkert kender fra din smartphone, pads m.m. er også den smarte måde til elektriske apparater. Her fungerer Beurer HK47 helt på samme måde som en el-varmepude. Dog med den lille ulempe, at powerbanken vil løbe tør for strøm efter et par timer, og den skal lades op før næste brug.

Puden kommer med autosluk efter 110 minutter. Materiale kommer med slidstærk nylon på undersiden og en blød overflade. Den er vaskbar og har 3 temperaturindstillinger som er standard på de fleste el-puder.


Beurer HK67 varmepude To Go til lænden

Brug en To-Go varmepude til børnenes fodboldtræning

​Specifikationer

En anden mobil type er denne Beurer HK67 varmepude. Den udmærker sig ved at være god til din ryg. En diskret varmepude i neutral grå farve og med en blød overflade i strækbart neopren.

Hvis du har øm ryg efter mange års slid, kan det være rart at have en mobil varmepude. Her er ulempen selvfølgelig, at du oplade powerbanken som giver strøm til varmen. Powerbanken holder strøm til 2 timers brug.

Størrelsen på puden er 125x17 cm. som er perfekt til at spænde omkring hoften, så den afgiver varme til ryggen f.eks. mens du går eller sidder. Du får powerbank, kabel og opbevaringspose med i købet af puden. Funktioner og indstillinger er helt det samme som de andre Beurer To-Go varmepuder. Denne pude er det gode køb for dig, hvis du har ondt i lænden.


Beurer HK115 varmepude XL

Køb en stor XL varmepude til ømme muskler

​Specifikationer

Tyske Beurer giver dig også de større modeller i XXL og denne HK115 XL varmepude. Du får en ekstra stor pude der måler 47x34 cm. Materialet ligesom i de andre Beurer modeller, er i micro-fleece øko-tex.

Puden kommer med en hurtig opvarmning, og kommer med 6 temperatur indstillinger. Det giver dig en god pude, som giver dig den helt rigtige varme hurtigt. BBS-overophedningssystem, autosluk og vaskbar er også muligt med denne Beurer varmepude. Puden er velegnet via sin større overflade, til at bruge i sengen til hofte eller ryggen.


Beurer HK58 varmepude til ryg, skuldre og nakke

køb en Beurer varmepude til nakke og skuldre

​Specifikationer

Hvis du ønsker en varmepude der er velegnet til din nakke, skuldre eller ryg, er Beurer HK52 varmepuden udviklet til at give varme her. HK58 puden er brugervenlig og tilretter varmen de rigtige steder. Du spænder den fast med velcro og derved giver varme på ryg, skuldre og nakke.

Materiale og funktioner er som i de andre varmepuder fra Beurer. Du får BBS sikkerhedssystem, autosluk efter 90 min, og en pude der er vaskbar i maskine. Varmepuden er i åndbar micro-fleece og øko-tex mærket.


OBH 4010 varmepude

Køb en billig OBH Nordica varmepude

​Specifikationer

OBH Nordica du også kender fra krøllejern, skægtrimmer, hårklipper, køkkenudstyr m.m. byder også på et udvalg indenfor varmepuder.

OBH 4010 varmepuden er velegnet til at sidde med og få varmet lænden. Den kan selvfølgelig også bruges som pude på læg, lår eller andre steder. Materialet i OBH puden kommer i polyester, som er velegnet til at lede varmen forsvarligt og rigtigt.

Puden udmærker sig ved at være en billig varmepude. OBH der er førende indenfor husholdningsartikler giver dig ganske fine produkter uden det store, hvor prisen kommer i den billigere ende. Du finder ofte produkter og OBH varmepuder på tilbud ved Imerco, Matas, Elgiganten, Føtex, Bilka, Jysk, Apotek og selvfølgelig online.


Bosch PFP1037 varmepude

Varmepuder er ofte brugt af seniorer

​Specifikationer

Bosch varmepuden kommer i et rødlig overtræksmateriale af bomuld. Puden adskiller sig ikke synderligt fra Beurer HK44. For HK44 puden fra Beurer er i bedre kvalitet og koster det samme. Bosch modellen giver dig dog den gode varme til ryggen, hvor puden er velegnet til sofaen så lænden kan få varmeterapi.

Materialet er i kunststof med det bløde bomulds overtræk. Der er 3 temperaturindstillinger og en hurtig opvarmning så smerterne kan lindres. Puden kan ikke vaskes i vaskemaskine, så den kan kun tørres over(overtræk kan vaskes).


Varmepude til mikroovn

Hjemmelavet varmepuder er den billige løsning

​Specifikationer

Hvis du vil have den billige løsning der ikke er el-drevet, kan du købe en varmepude med kirsebærsten til mikroovnen.

Varmepuden med kerner lægges i mikroovnen et par minutter, og dernæst kan du bruge den som varmepude til fødder, skulder, mave eller andet sted.

Størrelsen på puden er 14 x 38 cm. og kommer i enten assorteret blå eller rød farve. Du finder også varmepuder med hvedekerner, korn og som hjemmelavet varmepude med ris. Lav selv varmepude hvis du vil spare pengene, bare husk at bruge de rigtige materialer der kan smides i mikrobølgeovnen til opvarmning af puden.

Hvad er en varmepude?

Du kan stadig købe den gammeldags varmepude der fyldes med vand fra el-kedlen eller hanen. Helt ligesom du finder de ”manuelle” varmepuder med kerner, korn, ris eller kirsebærsten. Disse varmes op og bruges som varme på ben, nakke eller andet sted. Og så finder du de elektriske varmepuder, der nok er typen, de fleste forbinder med en varmepude i dagens Danmark.

En varmepude er en pude i alle mulige former og størrelser, som adskiller sig fra almindelige pyntepuder, siddepuder m.m. ved at afgive varme til muskelterapi. Varmepuden bruges til lindring af ømme muskler og sener. En standard varmepude har ofte samme størrelse som en sofapude, dog med en ledning og timer til regulering af varmen.

Varmepuder kommer i forskellige typer. Du finder puder der er designet til nakken, lænden, skuldre eller til brug på mave.

Varmepude mod stivhed og muskelsmerter?

Grunden til at vælge en testvinder og bedste varmepude er, at jo bedre den fungerer jo bedre vil den virke mod stivhed og muskelsmerter. For varmepuden er nemlig meget bedre redskab til at forebygge og lindre smerter, end ”bare” at give varme.

Varme direkte på stive muskler eller måske infiltrationer, vil hjælpe musklerne til at slappe af og derved lindre ømheden og smerten. Og netop dette er grunden til, hvorfor du skal købe en elektrisk varmepude.

Varmepude mod menstruationssmerter?

En varmepude vil ikke fjerne menstruationssmerter. Men den kan hjælpe dig hvor smerterne trækker op gennem kroppen og giver spændingssmerter. For varmen fra puden f.eks. over lænden, vil give lidt lindring ved at musklerne slapper bedre af. Spændingssmerterne som de fleste kvinder nok kender, vil dog ikke forsvinde helt.

Puden vil heller ikke få smerterne i maven til at gå væk, men kan fungerer som lindrende dog i den mindre grad.

Varmepude til at holde varmen?

Du kan godt bruge en varmepude til holde varmen gennem vinteren. Men her findes bedre løsninger, og også sikrere løsninger. For en varmepude må ikke være tændt for længe, så ikke særlig velegnet rent sikkerhedsmæssigt, hvis du falder i søvn med den.

Må man bruge varmepude når man er gravid?

Ved bækkensmerter kan en varmepude bruges på ryggen. Helt ligesom du nok ikke kaster dig over en romaskine eller trampolin, bør du også bruge sund fornuft med varmepuder. Du kan bruge en varmepude på maven, men forskningen med hensyn til fostre virker lidt usikker.

Denne side er anmeldt af: Oliver A. Schmidt 10/10
4.8/5 (81 Reviews)
Click here to add a comment

Leave a comment: