Varmetæppe test

Varmetæppe kan bruges både til at varme sig med i seng, sofa, kørestol og som smertelindring hvis du har smerter eller øm krop.

Hvorfor bruge et varmetæppe?

En sengevarmer eller tæppe er velegnet til at opnå den gode søvn, hvor det især er seniorer der bruger det varmehelende udstyr. Hvis du vil sove i et afkølet rum, men ikke kan holde varme under dynen, kan du optimerer temperaturen i sengen. Et varmetæppe er dog ikke kun beregnet til søvnen. For du kan også holde varmen med tæppet hvis du f.eks. sidder i kørestol. Her kan et tæppe være med til at holde varmen på de køligere tidspunkter af året i Danmark.

Som lindring til smerter kan både en elektrisk sengevarmer eller varmetæppe være med til at give lindring og få kroppen til at falde til ro. Det kan være ondt i maven, lænden eller omkring benene hvor gigten måske plager og musklerne trænger til at blive løsnet op. Eller hvis du er kommet hjem efter en lang arbejdsdag og musklerne er ømme, kan varmetæppet give lindring ved at løsne.

Varmetæppe eller sengevarmer?

Der er forskel på varmetæppe og en sengevarmer. Princippet er det samme. Men som navnet siger, er en sengevarmer beregnet til at ligge ud på madrassen og varme dig her. Mens et tæppe tages over dig, men dog også kan bruges som sengevarmer. Derudover finder du også varmepuder, som fungerer på samme måde som varmetæpper. Se udvalget af både tæpper og sengevarmere her nedenfor. Helt ligesom med fodmassage maskiner, støvsugere, køleskabe, kaffemaskiner, krøllejern, skægtrimmere og andre redskaber, finder du udvalget både i de billige som de dyre modeller.

Beurer HD50 varmekappe i fleece – Blødt materiale til overkroppen

Køb bedst i test varmetæppe til overkrop

​Specifikationer

En lidt anderledes model indenfor varmetæpper er denne Beurer HD50 varmekappe. Du får et varmetæppe i blødt åndbar fleece til at tage om dig, hvis du fryser i sofaen eller lignede. Kvaliteten er ganske god og prisen ligger i mellemklassen på lige omkring 500 kr.

Tæppet kommer med 6 varmetrin der giver dig en god jævn varmefordeling som tyske Beurer er kendt for. Tæppet har en god og smart pasform, så det bløde materiale vil være behageligt frem for at irriterer.

Funktionerne byder på Beurers egen sikkerhedssystem med BSS (Beurer Safety System) der skal forhindre overophedning. Autosluk er også med, hvor tæppet slukkes automatisk efter 3 timer. Derudover får du regulator med lys i display og et varmetæppe med timer. Helt ligesom tæppet kan maskinvaskes ved at ledningen tages af.

Tæppet er designet til overkroppen, og du kan finde andre tæpper der måske er bedre egnet til decideret tæppe frem for kappe. Men hvis du ønsker tæppet til at holde overkroppen varm, er dette meget bløde tæppe absolut anbefalesværdig.​


Beurer UB100 sengevarmer – Høj kvalitet, pris og funktioner

infrarød varmetæppe bruges medicinsk fremfor sengevarmer

​Specifikationer

En af de dyrere modeller indenfor gode sengevarmere er UB100 fra tyske Beurer. Beurer sengevarmeren giver dig mange forskellige funktioner og indstillinger, der gør sengevarmeren topscorer i ydelse og pris.

Den elektriske sengevarmer er komfortabel at ligge på. Den kommer med en micro fleece overside og kappelagen med øko-tex betræk til den gode komfort i sengen. En af de gode funktioner der gør varmeren til kandidat som bedst i test, er dens anti-allergiprogram hvor sengen bliver varmet op til 60 grader, så støvmider i madrassen bliver slået ihjel.

Opvarmningstiden for varmeren er ca. 15 minutter. Du kan indstille på 9 forskellige temperaturindstillinger for hver zone og bruge switch-down til automatisk nedjustering af varme. Det er ganske rart at temperaturen falder i takt med at kroppens temperatur stiger. For den gode nattesøvn handler om den rigtige temperatur. Og her er det godt at du kan indstille i zoner, så du kan give dine fødder den højere temperatur end kroppen.

Beurer UB100 scorer også høje karakterer for at være vaskbar. Du får en elektrisk sengevarmer der kan vaske, for du sveder trods alt gennem søvnen. Du får også funktionen autosluk. Her bliver det elektriske apparat automatisk slukket efter et stykke tid hvor den ikke bliver brugt.


Beurer HD100 varmetæppe – Det eksklusive tæppe

køb varmetæppe til varmen og infrarødt varmetæppe til massage

​Specifikationer

Beurer HD100 varmetæppe kan man sige er pendanten til Beurer UB100 sengevarmeren. Et blødt ”bamsetæppe” der er dejlig at have om sig, og kommer med garanti om at give varme. Dog ligger prisen i den høje ende, selv om du pt. kan spare penge på udsalg og tilbud(Hold øje med Black Friday, Green Friday m.m.).

Helt ligesom UB100, får du også høj kvalitet med HD100 varmetæppet fra Beurer der er en af de førende i verden. Det elektriske varmetæppe fra Beurer kommer i certificeret øko-tex i akryl og med BBS sikkerhedssystem.

BBS sikkerhedssystemet fra Beurer gør, at varmetæppet ikke bliver overophedet og giver dig stød. Der er 6 temperaturindstillinger, så du kan justerer varmen når du sidder i kørestol, i sofa eller seng. Det sker ved et godt oplyst display.

Tæppet er en god stor størrelse på 200x150 cm. Det kan vaskes i vaskemaskine, da du kan tage ledningen af. Vægten på tæppet er på 2,6 kg. så ikke i fluevægter klassen.


Wilfa HBW-1 varmetæppe

køb billig elektrisk varmetæppe til sengen

​Specifikationer

Hvis du ønsker et ganske fint tæppe til en billig pris, kan du købe Wilfa GBW-1 varmetæppet til 254 kr. ved Skousen. Et tæppe der er bedst egnet som sengetæppe til at at holde dig varm i et koldt soveværelse.

Tæppet fra Wilfa kommer i 100% fleece materiale og er brandsikkert. Du kan tage afbryderen af, så tæppet kan vaskes.

Størrelsen på varmetæppet er 150x75 cm. standard størrelse. De er en ganske fint størrelse for et tæppe, men kan dog være for lille, hvis det skal dække hele kroppen når du ligger udstrakt. Her vil en sengevarmer der ofte er dyrere, være en bedre løsning.

Der er 3 varmetrin, som ikke kan matche de fleste Beurer, Zenio, Soehle og andre modeller, men du får til gengæld et billigt tæppe i en ganske god kvalitet til brugen.


Mystyle varmetæppe – billigt og enkelt

køb mystyle eller fitzone wellness varmetæppe

​Specifikationer

Et andet billigt varmetæppe er dette fra MyStyle. Du får et varmetæppe der er helt enkelt, og kan findes til en pris lige omkring 200 kr. ved Jysk, Elgiganten, Harald Nyborg, Wupti, Whiteaway, Power m.m.

Tæppet kommer med 3 varmetrin helt ligesom Wilfa tæppet. Det sætter sine begrænsninger i forhold til Beurer tæpperne, men kommer dog også med sikring mod overophedning som alle modellerne i denne test. Materialet på MyStyle tæppet er i fleece og farven kommer i sort.


Sort OBH Nordica varmeplaid

køb et billigt OBH varmetæppe til boligen

​Specifikationer

OBH Nordica du finder ved Imerco, Kopk, Magasin, Wupti og andre steder, giver dig elektriske personlig pleje produkter som varmepuder, hårtørrer, strygejern, badevægte og selvfølgelig også varmetæpper.

OBH 4096 Cosy Hug tæppet kommer i det bløde flannel materiale, og i en fin størrelse der er velegnet til de fleste mænd. Et dejlig tæppe til at holde varmen. Og i en prisklasse der gør tæppet velegnet som den lækre gave til hende på 60 år, som måske til manden på 30 år. Velegnet til alle der kæmper med at holde varmen i hjemmet.

Du får et OBH varmetæppe/plaid med hele 10 temperaturindstillinger, så den helt rigtige temperatur kan findes og justeres i takt med at kroppen bliver varmere. Modellen har en hurtig opvarmningstid. Der er kontrollampe og overophedningssikring, helt ligesom der er en standard autosluk funktion. Tæppet skal købes for sit dejlige bløde stof, de gode funktioner og den nemme brugervenlighed.


Beurer UB90 sengevarmer

køb sengevarmer med timer

​Specifikationer

Tyske Beurer byder også på UB90 varmeren i en fysisk mindre størrelse end UB100 sengevarmer. Her er Beurer UB90 varmetæppet i den halve størrelse. Ganske velegnet som det bløde tæppe i åndbar og antibakteriel øko-tex materiale til sengen.

Du får 9 temperaturindstillinger for hver zone med sengevarmeren. Det giver dig mulighed for at finde den helt rigtige temperatur der passer til overkrop, underkrop eller måske fødderne. Kommer med et baggrundsbelyst LCD display og justerbar timer.

Beurer varmeren kommer også med automatisk switch-down program, samt Beurer egen BBS sikkerhedssystem mod overophedning.

Varmeren til sengen fra Beurer er selvfølgelig vaskbar i vaskemaskinen ved 30 grader. Tæppet er i standard størrelse 150x80 cm. Modellen er stort set identisk med UB100, den er bare lidt billigere og så i halv størrelse.


Beurer HD90 el-varmeplaid – Stort tæppe på 180x130 cm.

Køb det store Beurer varmetæppe til hjemmet

​Specifikationer

Beurer HD90 elektrisk varmeplaid kommer i en god lang og bredde størrelse til at varme sengen op om aftenen eller bare generelt holde varmen godt om fødder, ben og krop.

Materialet kommer i et blødt øko-tex fleece. Og temperaturindstillingerne kommer i god variation. Temperaturen kan reguleres på 6 trin med en brugervenlig styring.

Tæppet er i den dyrere prisklasse. Her er det størrelse på 180 cm. i længden og 130 cm. i bredden der er den store fordel ved dette tæppe. Du kan vaske tæppet i vaskemaskine. Og tæppet er med de klassiske Beurer funktioner som Beurer Safety System til forhindring af overophedning.


Beurer UB20 – Billig sengevarmer i lille størrelse

køb et lille elektrisk beurer varmetæppe

​Specifikationer

Hvis du ønsker en Beurer sengevarmer i en noget billigere pris, kommer Beurer UB20 til 377,- kr. Modellen er billigere end UB90, UB100 m.m. men kommer også med mindre funktioner og i en mindre størrelse.

Beurer UB20 kommer nemlig kun i en længde af 130 cm. og bredde på 75 cm. Materialet er i øko-tex fleece på både under- som overside til det mere stabile ”greb” på sengen.

Sengevarmeren kommer kun med 3 temperaturindstillinger i forhold til de noget dyrere modeller. Helt ligesom andre Beurer sengetæpper og varmere, kommer UB20 også med Beurer BBS sikkerhedssystem mod overophedning.

Et enkelt, brugervenlig og godt tæppeunderlag til sengen så du kan få varmen.


Topcom BW4754 varmetæppe til to personer

Køb et lyst varmetæppe i stor størrelse

​Specifikationer

Topcom BW4754 varmetæppe er designet til 2 personer med 140 cm. bredde på tæppet. Det giver mulighed for at bruge det som varmetæppe under lagnet, så du kan holde varmen gennem natten. Helt ligesom du eller i kan bruge tæppet i sofaen.

Et varmetæppe i mellem prisklassen som udmærker sig ved sin størrelse og enkle brug. Temperaturen regulerer varmen via et sikkerhedssystem. Dvs. at varmen bliver slukket, når der er ved at blive for varmt. Og tænder, når der er ved at blive for koldt. Det sikrer systemet mod overophedning.

Du kan indstille temperaturen via kontrolenheden og de 3 styrker.


Beurer UB200 sengevarmer – 90x200 cm.

Beurer sengevarmer bedst i test

​Specifikationer

Hvis du vil have den store sengevarmer til dobbeltsengen, så er Beurer UB200 luksus udgaven i den perfekte størrelse. Beurer UB20 sengevarmeren kommer i 90x200 cm. mål, stræklagen-funktion, smarte og elektroniske funktioner.

Du får et blødt og åndbar øko-tex micro-fleece tæppe, som giver en god komfort, der med stræklagen funktion sørger for at sengevarmeren bliver liggende. Der er også indbygget anti-allergiprogram der opvarmer sengen og dræber støvmider i madrassen.

Funktionerne på sengevarmeren kan styres via app på din smartphone. Du får nemlig Beurers CosyNight app med. Den hjælper med til at planlægge eller regulerer temperaturen. Her kan du regulerer varmen i 2 zoner med 9 temperaturindstillinger.

Sengevarmeren varmer op på ca. 15 minutter Og du får også automatisk varme-nedjustering.


Hvilken sengevarmer eller varmetæppe er bedst?

Det kan være svært at pege på en testvinder indenfor de forskellige typer og modeller. For hvad er dit behov og budget. Hvis der skal udpeges den bedste model blandt modellerne, vil UB100 sengevarmer og HD100 varmetæppe være gode kandidater.

Dit behov og budget er dog afgørende for hvad der er godt. De viste modeller i den billige ende, vil virke og give dig varme helt ligesom billige modeller indenfor komfur, barbermaskiner, vaffeljern, ladyshaver og andet, vil udføre deres funktion. Men hvis du ønsker det bedre åndbare materiale, lang længde, zone inddelte temperaturer, så vil prisen kræve et budget i den højere prisklasse.

Hvad skal du kigge efter?

Prisen er ofte afgørende for hvad vi køber. Og du kan heldigvis finde tilbud både i de fysiske butikker som online. Her skal du kigge efter egenskaber/funktioner for varmetæpper:

  • Åndbar materiale: Kommer tæppet i åndbart materiale
  • Vaskbar materiale: En varmer eller tæppe skal kunne vaskes
  • Temperaturindstillinger: Jo flere temperaturindstillinger jo bedre for dig
  • Overophedning: Sikkerhed mod overophedning skal være standard
  • Autosluk: Slukker varmetæppet af sig selv ved inaktiv brug

Varmetæppe og brandfare?

Varmetæpper i den lidt mere antik type kan være yderst brandfarlig. Men det kan de slidte elektriske varmetæpper som især ældre mennesker bruger, også være. Især de slidte el varmetæpper som gamle og ældre bruger, bør udskiftes med nye modeller der ikke er lavet i kobber, messing og andre dårlige materialer. Det beskriver sikkerhedsstyrelsen her.

Denne side er anmeldt af: Oliver A. Schmidt 10/10
4.6/5 (82 Reviews)
Click here to add a comment

Leave a comment: